Nu blåser det inom socialdemokratin

Den 8-12 april håller Socialdemokraterna sin kongress på Svenska mässan i Göteborg. En av de stora frågorna splittrar partiet, nämligen migrationen.

Inget ovanligt att just den frågan splittrar partierna i 7-klövern, förutom Vänsterpartiet som är helt eniga i denna för Sverige så viktiga fråga. Socialdemokraterna står nu inför en intern strid som kan få konsekvenser för både partiet och Sverige som land.

Det är inte bara arbetarkommunen i Lund som vill återgå till 2015 års kaos. Sara Karlsson är en av de riksdagsledamöter som vill se en återgång till de generösa asylregler som skapat de enorma problem som försatt Sverige i brygga. Hon är dessutom vice ordförande i Socialdemokraternas migrationspolitiska förening och är den som tagit fram motionen som ska göra Sverige till mål för hundratusentals migranter från Afrika och Mellanöstern. Bakom sig har Sara Karlsson partiets ungdomsförbund SSU och den religiösa grenen Tro & Solidaritet, samt Socialdemokraternas kvinnoförbund.

Motionen består av tre punkter:

  • Id-kontroller som försvårar för flyktingar att söka asyl tas bort
  • Rätten för flyktingar att återförenas med sina familjer ska återinföras
  • Flyktingar ska ges permanenta uppehållstillstånd och inte som idag tillfälliga

Fem partidistrikt har redan antagit motionen. Nyköping, Falun, Eskilstuna, Karlskrona och Ödeshög. Utöver dessa har Stockholms arbetarkommun antagit flera av punkterna i motionen och ordförande i Stockholm är Anders Ygeman, en av de två som pekats ut som Stefan Löfvens ersättare och en av regeringens tyngsta namn.

Ser inte initiativtagarna  till motionen och deras bundsförvanter alla problem vi redan har? Bryr de sig inte om dem eller tror de sig kunna lösa problem som regeringar misslyckats med i tre decennier? Vad en person som försvarsminister Peter Hultqvist säger bakom kulisserna vore intressant att veta. Han leder ett departement som tvingas se hur önskade miljarder negligeras och försvinner i de tomma hål som svensk migrationspolitik åstadkommit.

Partiledningen har den sista tiden tagit strid för de stramare asylreglerna. Hur mycket detta är värt får vi se i början av april 2017.

En sak är klar. Med en socialistisk regering som tar stöd av Mp och V efter 2018 har vi nog bara sett början på de problem som är på väg att förvandla välfärdsstaten Sverige till något riktigt tråkigt. Vad säger de grupper som tillhör förlorarna med dagens politik, pensionärerna och arbetarna? Jag vet vad som sägs på arbetsplatserna, men har makthavarna en aning?

SVT

10 thoughts on “Nu blåser det inom socialdemokratin

  1. Kolla förra veckan på nyheterna (DK) där visades det hur dem nu arbetar med integrationen.
    Nu låter dem ett ensamt flyktingbarn placeras i en klass. Bra början , men skulle säkerligen vara en helt omöjlig lösning för Sverige..

  2. Jag anser att det behövs ett nytt part i svensk politik MEN det saknas en ledargestalt, inget ont om Åkesson men han är litet för mjuk för min smak. Vi behöver någon som typ Donald Trump, någon som bryter de gängse myglarnormerna som politikerfrälset kört på i under decennier i Sverige….-INTE lätt att bryta MEN det måste komma annars har Sverige inte någon framtid….

  3. De kommer säkert att lydigt följa Miljöpartiets linje om ”NO BORDER”….Anhöriginvandringen kommer att bli GIGANTISK men enligt svetsarlärlingen är Sverige ett mycket rikt land och har råd med detta men INTE till mat för våra åldringar eller anständiga pensioner till de som jobbat hela livet, dvs 20-40 år som exempelvis RIKTIGA SVETSARE….-till det finns inte tio öre!!
    Detta är jävla svin som lever i det blå och kör sitt race eftersom de vanliga jobbarna och medlemmarna är livrädda för att säga vad de egentligen tycker och låter sig kuvas av LO och Socialdemokraterna! Sparka er själva i arslet för fan och VAKNA, ni är ju ”tuffa” annars….FEGISAR!!

  4. Tro&solidaritet har antagligen gått över till Islam och känner nu solidaritet endast med muslimer

    • …du glömde barnsex och djursex, det verkar ju vara tillåtet inom den nya moderna religionen islam…

Kommentera