Moderater talar ut

Petterssons nämnde moderaten Mikael Sandström i ett tidigare inlägg.

Mikael Sandström är moderaten som blev invald i riksdagen både 2006 och 2010, men som valde att ta ledigt för att istället ägna sig åt jobbet som statssekreterare på Stadsrådsberedningen där Fredrik Reinfeldt var chef 2006-2014.

Så här sade Mikael Sandström till tidningen Resumé när han värvats av pr-byrån Prime:

”Jag är stolt över att ha bidragit till Moderaternas och Alliansens utveckling i över ett decennium, inte minst under åtta år i regeringsställning”

Moderaterna och Alliansen bedrev en migrationspolitik under sina åtta år vid makten, som är en stark bidragande orsak till att Sverige hamnat i den situation vi nu befinner oss i. Mikael Sandström sade att han är stolt över detta så sent som i februari.

I Dagens Industri skrev han så här den 5:e maj:

”Migrationskrisen har orsakat stora problem, inte minst dramatiskt ökade kostnaderna för stat och kommun. Men det gör å andra sidan att det finns krisinsikt, något som helt saknades 2007”

Den krisinsikt som Sandström nämner skulle alltså ligga bakom Alliansens valseger 2010, men under de fyra år som återstod innan Alliansen röstades bort fortsatte man bedriva en migrationspolitik som Sverige kanske aldrig sett maken till. Lägg därtill hur nästan alla resurser i samhället och den dåvarande regeringens budgetar ägnades åt alla araber och afrikaner som redan då kom i stora skaror, hitlockade av generösa regler och en nästan gåtfull naivitet.

Under dessa åtta år som Fredrik Reinfeldt regerade Sverige, satt Mikael Sandström på Stadsrådsberedningen och applåderade sin chef när han efter eget önskemål ville rasera det Sverige som generationer av hårt arbetande människor byggt upp. Samme Sandström som nu försöker mildra sitt eget ansvar genom att göra en offentlig pudel.

”Vi måste ställa in oss på att migrationskrisen sätter ramarna för svensk politik för decennier framöver, och att vårt samhälle kommer att förändras bestående”

Ytterst ansvariga för detta faktum är just Moderaterna, det parti som Sandström representerat.

Kvartal

En annan moderat som nu kommer ut med kritik mot partiets migrationspolitik är Tobias Billström.

Billström menar att dagens stramare asylregler är bra, men att de borde ha införts betydligt tidigare. Han menar på att det fanns signaler redan 2012 om att något var på gång och att Moderaterna borde ha gått till val med en hårdare flyktingpolitik i valet 2014.

”Men fanns inte ett stöd för den uppfattningen”

Säger Billström och tillägger att Fredrik Reinfeldt ”öppna era hjärtan-politik” inte såg medborgarnas oro över sin och landets framtid.

Aftonbladet

När det gäller Mikael Sandström inbillar jag mig att han vänder kappan efter vinden och hela tiden strävar efter att gå i medvind. Hans pudel är därför inte särskilt trovärdig.

Tobias Billström är dock mer trovärdig. Hans uttalanden som minister och debattartiklar innan valet 2010 tyder på det. Jag är tämligen övertygad om att Billström skulle göra bättre ifrån sig som partiledare för Moderaterna än Anna Kinberg-Batra som fortfarande verkar skrämmas av Reinfeldts spöke.

 

10 thoughts on “Moderater talar ut

  1. Jag måste tala ut. Jar har inte röstat på 7-klövern sedan 90-talet. Göran Persson tog in alldeles för många nysvenskar…

  2. Om SD som dom säger vill regera ihop med Moderaterna
    så bör det vara ett stukat M som verkligheten kommit ifatt,
    men där är allt för många av dem som stödde Landsförrädaren
    som är kvar ännu, inte minst ungdomsförbundet som verkar
    vara lika blåsta som Små- sossarna!

  3. Varför inte dra i Fredriks pension tror det är ca 150 tusen i månaden han har en stor skuld till Svenska folket…………….

  4. Mikael Sandström den 18 februari 2016:

    – Jag är stolt över att ha bidragit till Moderaternas och Alliansens utveckling i över ett decennium, inte minst under åtta år i regeringsställning. Att utarbeta genomförbara förslag som adresserar riktiga samhällsproblem är både utmanande och stimulerande. Nu känns det spännande att få möjlighet att tillämpa mina erfarenheter från politiken och arbetet i regeringskansliet på nya arenor tillsammans med Prime.

    • JÄMFÖR dessa UTTALANDE 18 / 2 2016 – med senaste – HAR sandström fått DÖDSÅNGEST ?? ( kanske har han fått obotlig sjukdom ) o slutet är nära – Har han fått uppleva öga mot öga med DJÄVULEN ,

      • De kommer agera som tex kommunister alltid har gjort. De börjar först att hacka på varandra då de märker att det börjar svikta. Sedan hänger de ut varandra och tror att om jag gör det så blir jag god igen-fast jag har ju alltid varit god, lite naiv, menade väl. Svensk disk-man pratar på mötet och alla tycker samma och då gick mötet bra. Jag gjorde konferenser och brukade fråga vad kom ni fram till? då jag kom med kaffe och kaka. Vi kom fram till att vi var eniga. Och vad leder det till? Konkret? Nya förslag? Nej, men vi har en god stämning. Då den kommer svikta delas grupperna upp i olika bokstavskomb. Vilka som är bäst. Man sätter etiketter och försöker hamna med rätt etikett. Några skådisar kommer babbla emot för då tror de att de får mer jobb. Intressant att följa dem nu då bubblan spricker

Kommentera