Terrorist radikaliserades i Sverige

ISLAM. Mohamed Belkaid som bott i Märsta norr om Stockholm, som misstänks ha ingått i gruppen som stod bakom terrordåden i Paris och Bryssel, tycks ha radikaliserats under sin tid i Sverige. Det uppger SVT:s Uppdrag Granskning, som tagit del av en lista med över 4 000 namn som läckt från terrororganisationen IS. Bland dem finns tolv ”svenskar”.

svt_terrorist

Efter terrorattacken i Paris 2015 gömde sig Mohamed Belkaid tillsammans med flera andra män från IS i en lägenhet i Bryssel. Därifrån planerade de nya attentat mot flygplatsen och tunnelbanan i Bryssel. Men vid i en insats fredagen den 15 mars i år sköts han ihjäl av belgisk polis. En vecka senare utfördes terrordåden i Bryssel av den resterande delen av hans grupp.

Var Abu Omar finns är däremot oklart. Hans butiker är sedan flera år tillbaka nedlagda och han är registrerad som försvunnen i folkbokföringen.

Men enligt en rad källor är han kvar i Sverige och söker fortfarande upp unga män för att försöka få dem att ansluta sig till IS.

Enligt två källor till SVT ingick Belkaid i nätverket kring en rekryterare som går under namnet Abu Omar. Enligt källorna är det under den tiden som han ska ha rekryterats. Mohamed Belkaid sköts ihjäl i en polisinsats i Bryssel i mars i år.

-Pettersson noterar tolv kända ”svenska” terrorister och undrar hur många okända…

I Sverige var Mohamed Belkaid arbetslös och levde på bidrag, stölder och en svensk kvinna han var gift med. Men statsministern säger att det är lönsamt på sikt…

Belkaid har varit med på bloggen flera gånger.

5 thoughts on “Terrorist radikaliserades i Sverige

  1. ”Radikaliserad”?
    Redan att vara muslim är väl att vara radikal.
    De ”radikaliserade” tolkar koranen.
    Alla muslimer tolkar koranen.
    Alla muslimer är skyldiga att följa koranen.
    Var går gränsen?
    Är uttrycket bara ett sätt att blidka muslimerna?
    Alla muslimer är muslimer.
    Jag är rädd!

  2. Det påstås ofta att muslimer som ”radikaliserats” är de farliga muslimerna.
    Jag tror att det är fröet islam som alla muslimer bär på som är det farliga med dem.
    Vilken muslim som helst kan när som helst ”radikaliseras” och bli en fara för den svenska allmänheten.

  3. Är det inte konstigt att när en Arab kommer till Sverige tar det 4 minuter innan han blir svensk, men när han återvänder eller reser i världen förblir han svensk för evigt.
    Samma sak gäller även Zlatan som spelar i England, han blir aldrig Engelsman, alt. Fransman.

  4. Mer friditsgårdar till folket!!!!!!!
    Det är väl det ända som hjälper dom stackarna.
    Måste vara hemskt att komma till ett fungerande land i väst med alla möjligheter man har till skola, bidrag, job….bidrag och ännu mer bidrag.
    Han måste vara helt trumatiserad….
    😭😭😭

Kommentera