Stäng

Lämnade Kanada – nu är hon armékapten i Somalia

SOMALIA. Allt fler exilsomalier återvänder till hemlandet för att starta företag eller arbeta politiskt. En av dem som slåss för att driva bort terrorgruppen al-Shabaab och göra det möjligt för diasporan att återvända är Iman Elman, rapporterar SVT Nyheter.

25-åringen har vuxit upp i Kanada men återvänt till sina rötter, där hon blivit armékapten. – De har slagits gata för gata, kvarter för kvarter, hus för hus, ja, våning för våning, för att köra ut al-Shabaab från den här staden, säger hon till SVT om de unga soldater som ingår i hennes trupp.

Enligt Newsweek utgör kvinnor 7,5 procent av den somaliska militären, 1 500 av 20 000. En mycket liten andel kvinnor är kaptener och leder de huvudsakligen manliga soldaterna.

-Pettersson undrar när alla ”tuffa” somaliska grabbar i Sverige ska återvända? Eller har de dömt fängelserna på kriminella och skickat hit…

12 reaktioner på “Lämnade Kanada – nu är hon armékapten i Somalia

 1. Många fler Somalier skulle följt hennes exempel, dom kan nog
  göra mer nytta nere i Somalia än här, där dom flesta bara går
  och glassar.

 2. Skulle vi sänt dom somaliska tälten som vaggar omkring här, hade vi först fått skicka dom till Biggest Loser!

 3. Just nu är hon den ”goda” sidan och hjältinnan, men så fort dom har slagit ut Al-shabab kommer hon och hennes hejdukar att starta en förtryckarregim med terror och mord på oliktänkande tills dom störtas!

  Sen fortsätter det och fortsätter det och fortsätter det…………….

 4. Till Lena & Pica pica!
  Jag instämmer helt och fullt med vad ni båda tycker i denna sak.

  Jag är helt övertygad om att den mycket skärpta och driftiga somaliska militärkvinnan Iman Elman tillsammans med många andra i hennes nätverk kommer att kunna åstadkomma mycket gott i framtiden för deras älskade hemland Somalia.

  Det finns särskilt en uppgift jag skulle vilja se att hon och hennes militärförband kunde lyckas med, nämligen att leta upp en ynklig manlig svensktalande, somalisk Al-Shabab-krigare som inte på minsta sätt uppfört sig föredömligt. Kolla på den här videon och bedöm själva.

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=BbmSxKv5kjc&w=560&h=315%5D

  Kunde man få tag på honom levande så skulle han avkrävas en total omvändelse till ett fortsatt liv i fred och då kunna bidra till uppbyggnad av det svårt sargade Somalia.

  Skulle han däremot vägra och det visar sig vara en helt hopplös uppgift att få honom in på en bättre väg … Ja då återstår bara att en militär exekutionspatrull avrättar kräket så att han inte kan åstadkomma ytterligare för fler människor med sin avskyvärda och destruktiva verksamhet. Hans avskyvärda Al-Shabab-kompisar kunde också få gå samma öde till mötes.

  1. Rättelse:

   I nedre delen av sista stycket i min kommentar skall det stå …

   ”…. han inte kan åstadkomma ytterligare skada för fler människor med sin avskyvärda och destruktiva verksamhet”

  1. Jag menar: en beläst, skolad ung kvinna som valt ett militäryrke och nått kaptengraden borde vetat bättre och kastat ifrån sig slöjan som förtryckssymbol. Hon är alltså fortfarande en muslimsk kvinna i ett mansdominerat yrkesområde. Hennes pondus är lika med noll, eller nästan.

 5. Det skulle kunna vara många kriminella de medvetet skickat till Sverige? Det finns även en del pengar i bistånd från Sverige att säkra upp för Somalia kan jag tro. Hoppas Säpo har ögonen öppna, och kan avslöja förräderi i både säkerhet och ekonomi mot Sveriges nation.

 6. Det är så de borde agera! Driva ut skiten själva, istället för att fly hit, och förlita sig på Europa. Samtidigt spy galla över de som ska hjälpa dem med att få slut på kriget. D v s VI. Och dessutom göra allt för att sabotera och härja runt i värdlandet här i Europa som ska hjälpa en. Är det så man vill försöka få sympatisörer för sitt, or what?

  Strongt av tjejen, som insett det enda rätta. SJÄLV ta tjuren vid hornen, slåss för sin rättmätiga humana sak mot den vidriga skiten, tills de drivit ut dem, och befriat sitt land för mänskliga värdens skull. STRONGT GJORT!!! Fler borde va som hon, av det tyvärr massiva passiva glidardrägg vi får hit.

  1. Lena, visst är hon ett föredöme för landsmän i Väst. Tänk om vi kunde få se flera föredömen som är män från MENA-länder.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: