Utan invandrare stannar vården eller…


INVANDRING. ”Han flydde kriget i Syrien och staden Homs för att börja ett nytt liv utan död och våld. Flyktvägen gick via Turkiet, Grekland och vidare genom Europa. Bachar Munir Takla hade tidigare arbetat som fysioterapeut på ett sjukhus i Homs. Han kom till asylboendet, före detta hotell Ankaret, i Oxelösund i december” det är ett liten stycke ur en artikel i dagens Eskilstunastyrda lokaltidning, Södermanlands Nyheter. 

Där står att de nyanlända till viss del kan råda bot på personalbristen inom vården och det är väl bra men Pettersson skrev för en tid sedan till landstingen i Södermanland och Stockholm och frågade om hur stor del av patienterna som hade utländsk bakgrund. Tyvärr kunde de inte svara på det eftersom de inte registrerar etnicitet eller bakgrund. Det verkar konstigt för de påstår att 20-25 procent av dem som arbetar inom vården har utländsk bakgrund, då går det bra att registrera etnicitet.

Nåväl, jag tolkar det uteblivna svaret som att det är minst lika många patienter med utländsk bakgrund som anställda och att invandringen hur den aspekten inte är en vinst utan en förlust.

Det borde naturligtvis landstingsreportern Tommy Kägo fråga om men kritiska uppföljande frågor används inte när det gäller invandring.

Herr Kägo hade om han varit intresserad kunnat fråga de intervjuade förför de reste ända till Sverige när de passerat Turkiet, Grekland, och 6-8 andra fredliga länder utan att stanna i dem och söka asyl.

Kägo kunde också, om han var intresserad, ha frågat om det inte behövs sjukvårdspersonal i Syrien eller i flyktinglägren nära den syriska gränsen.

Herr Takla ovan är säkert duktig och kommer kanske så småningom bli en bra medborgare i landet. Nu har han i varje fall fått jobb enligt SN men jag hade varit intresserad av att veta om det var ett fast arbete utan skattesubventioner.

Igår läste man i samma tidning om några som tydligen inte var så lätta att integrera ”en del tar med sig hinkar och häller vatten i tvättmaskinerna”.

Tidigare har vi läst om bekymren med lägenheterna i bostadsområdet Brandkärr.

Brandkärr är ett av miljonprogrammets bostadsområden, byggt mellan 1967 och 1975 och liknar andra förorter byggda under denna period. Det är Nyköpings största bostadsområde med 1 800 lägenheter och cirka 3 000 innevånare. Mer än 60 % av invånarna är nysvenskar vilket lett till att området hos många har dåligt rykte och det är inte obefogad. Ryktet beror på invånarna och hur de uppför sig.

Många av invandrarna klarar inte av att sköta ett hushåll, att sopsortera, att städa, att hålla ordning i lägenheter och gemensamma utrymmen. På Mariebergsvägen i det mångkulturella Brandkärr jobbar tre bovärdar och de tre ägnar tillsammans sex timmar varje vardag åt att städa upp efter hyresgästerna. Miljörummen sköts inte, sophanteringen är ett skämt, trapphusen skitas ned och på gårdsplanen kastas all möjligt bråte.

Nyköpingshems vd Christer Gustavsson berättar år 2012 att bolaget lägger ut 8 miljoner varje år på att reparera akuta skador i Brandkärr. Läs igen – 4 500 kronor per lägenhet och år i AKUTA skador utöver ordinarie underhåll, plus det som bovärdar och extra städning kostar. 

Av Nyköpings kommuns befolkning är 21 % utrikes födda och dessa 21 % står för över 60 % av socialbidragen. Tyvärr finns det ingen statistik på andelen med utländsk bakgrund och innan vi får se den fryser nog helvetet till is.

Lägg detta till extra kostnader för städning, renoveringar, reparationer, medborgarkontor, m.m. så inser nästan alla att det är ett gigantiskt problem som drabbar andra hyresgäster, skattebetalarna och alla invånare i kommunen.

Naturligtvis vet Nyköpings lokala politiker och journalister om problemen men de väljer fegt nog att tiga och försöker få området att framstå som ett multikulturellt paradis.

-Pettersson tycker att detta är ett grovt svek mot skattebetalarna och ett ändå större svek mot invandrarna – Talar ingen om vad som gäller i vårt land så kommer varken nysvenskarna eller deras barn att veta vad som gäller och fortsätta stå utanför samhället.

Journalister på Södermanlands Nyheter borde skämmas, de gör ett svårt problem värre med sin okritiska attityd, de borde ta sitt ansvar och i varje fall ge nysvenskarnas barn en chans att bli svenskar.

Nysvenskar lär sig bo, kommer de att bli lyckliga i d-vitaminbristens land?


18 responses to “Utan invandrare stannar vården eller…

 • Peter Skoglund

  Utan invandrare…… inga reportage på ”lokaltidningen” i östra Sörmland.

  Gilla

  • Pettersson

   Peter, inga invandrare på lokaltidningen. Trots deras utomordentliga kompetens och skrytet så anställer SN aldrig några utomeuropeiska invadrare. Konstigt, men de kanske är rasister…

   Gilla

 • Stefan K

  Så SN samlar hela styrkan, från sportreportrar till samhällsdebattörer, för att propagera.

  Alla som har eller har haft anknytning till Brandkärr undrar nog var alla dessa högutbildade läkare, lärare etc. håller hus?

  Gilla

 • Tony

  Skrytet om att Sverige har så stor nytta av att vi får in
  flera nya läkare och sjuksköterskor med invandringen
  är märklig, så länge man tiger om att vi även får in
  flera tiotusenals fler patienter?

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  I min trappuppgång bor det en ”flykting” familj som har persiennerna nerdragna dygnet runt hela året. Man vet inte om de är hemma eller om de åkt på semester till landet de flydde ifrån.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke.

   DJUREN vill inte visa sig, de har mycket att dölja, smyger ut när de behöver täckta som spöket Laban….

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke.

  utan invandrare stannar/upphör våldtäkter och övergrepp inom vården!

  Gilla

 • Involuntarium

  Tror att Sverige och svensk vård klarar sig utomordentligt bra utan de invällande horderna av asylturister i form av outbildade analfabeter!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna SWEXIT omröstning!

  Gilla

 • eva

  Hon får väl lägga några stenar på spisplattorna och värma upp dem.
  Vem sår dessa frön att resa till Europa? En mental resa på 1000 år. Det är som om jag skulle bosätta mig på Pluto.

  Gilla

  • Ingemar

   Men gör inte det, där blir aldrig ”varmare” än ca -217 grader C… 🙂

   Gilla

  • Lena

   Vad som förvånar mig är att man som svensk vill arbeta ( är kanske tvungen) med detta i Sverige, kanske är det så enkelt som att hjärntvätten har fullkomligt tvättat bort allt sunt förnuft ?
   Hade varit mycket mer tillfredställande för alla inblandade om hjälpen hade skett i deras länder, till nytta för många fler som kan leda till en bättre utveckling där den behövs.
   Sverige förvånar mig konstant, mycket verkar att vara där för att vissa ska känna sig behövda och ger dem personligen bekräftelse.

   Gilla

 • Ståfräs

  Utan invandring så kan ”kanske” sjuka Svenskar få den vård vi betalar skatt för och behöver.

  Gilla

 • Ingemar

  Och inte att förglömma den svårutrotade ohyra som ofta följer med, kackerlackor och seglivade vägglöss. de kan följa med som ägg eller nykläckta och märks då knappt. En nykläckt vägglus är endast ca 1mm lång! Äggen (även de ca 1 mm) klistras fast av honan och kan sitta på i stort sett vad som helst.

  Här i filmen fick de ju iaf viss information, så är det nog inte överallt.

  Gilla

  • Argus

   Jag tror inte att hon har blivit realist då jag på goda grunder antar att hon bor långt ifrån mångkulturen. Hon har tydligen hemlig adress men hennes man har ett företag registrerat på en adress i en trappuppgång på Söder. Tydligen tror hon mer på Sentio än på SIFO.

   Gilla

 • SvenskMan77

  Riksrevisionen uttrycker stark kritik mot regeringen angående utgifter i offentlig sektor fram till år 2020 (!? )
  Regeringen (folkutbytarna) har missbedömer beräkningarna (en apa har större matematisk begåvning)
  Anledningen enligt riksrevisionen är hör o häpna ”den kraftiga befolkningsutvecklingen samt en åldrande befolkningen”
  Vilka vidriga rasister riksrevisionen är.

  Gilla

 • ossie

  I alla fall lär ju kriminalvården stanna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: