Svenskar kommer att arbeta längst inom EU

I en undersökning som  SVT skriver om idag, gjord av Eurostat, mäter man hur länge en människa förväntas arbeta under sin livstid. Inom EU är snittet 35,4 år. Gissa vilka som förväntas att arbeta längst??  På en solklar 1:a plats kom vi svenskar med 41,2 år med Holland som god 2:a med 39,år. År 2005 var siffran för Sverige 38,9 år – Får man gissa vad ökningen beror på? Varför vi förväntas jobba längre?  

Från tragic world series -”I am an old woman/man of 85
I still have to work so hard to keep me survive;
May be that it is God’s will      That I have to suffer till I die”

13 thoughts on “Svenskar kommer att arbeta längst inom EU

  1. Och vad år vi i pension? Eftersom vi arbetar längst i EU så borde vi väl ha de högsta pensionerna? Det är snarare tvärtom.

  2. Själv är jag långt ifrån pensionsåldern men jag och samtliga jag pratar med kommer mycket snart att helt sluta arbeta, samtliga av oss är sjukt trötta på att hålla uppe och betala skatt i detta välfärdsland för kreti och pleti, vad man skall göra istället får tiden utvisa men jobba mycket länge till, det kommer vi inte göra det är en sak som är idiotsäkert.

  3. Låt åldringarna arbeta tills de stupar. Dra in deras pension och låt den gå till somaliska flerbarnsmamman med en hord av ungar eller ett stackars ensamkommande få deras pension. Svensken måste lära sig att arbeta sig till döds för det nya herrefolket.(Ironi men i grunden sant.)

  4. För länge sedan gick man i pension vid 67 års ålder och då levde man inte så många år efter det, en del nådde inte ens den åldern.

    Idag när folk lever betydligt längre är pensionsåldern 65 år och många tar ut den tidigare.Man räknar med att många av de barn som föds idag kan bli 100 år. Det betyder att de kan vara pensionärer i 35 års tid..

    De 65-plussare som jobbar idag gör det för att de själva vill och inte kan tänka sig att sluta beroende på vilket jobb de har.

  5. Finns inte så mycket annat att tillägga än att det är minst 242 (tvåhundrafyrtiotvå) Miljarder som ska betalas VARJE år till invandrarna!!

  6. Sluta gnäll och lämna landet, det är bortom all räddning. Risken är stor att någon av era familjemedlemmar desutom kommer att drabbas av den våldsvåg som vi bara sett början av. Vad tror mi händer när pengarna är slut? Då blir det vådligt att bara röra sig ute.

    • Långt ifrån alla svenskar har den möjligheten.
      Många kan inte tänka sig att lämna sitt land efter tusentals år här.

      • Det finns säkert tusen olika orsaker till att folk som vill men inte kan lämna Sverige, men den största orsaken är garanterat brist på pengar, och därefter att man inte vill lämna släkt och vänner.

    • Någon / några måste försörja även horderna av dilettanter + alla deras själsfränder i oändligt långa förgreningar invävda vitt och brett i hela landets befolkning.

      Det blir ingen billig straffnota.

  7. Vi har den högsta sysselsättningraden bland infödda, betalar mest i skatt, kommer att jobba längst och har usel pension. Ändå måste ”vi” låna typ 600 miljoner – per dag.

    ”The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.” (Margaret ThatcheR)

Kommentera