Stäng

Vit konst upprör

GALENSKAP. Fasaden på den nya byggnaden Eldaren får kritik av några av de egna hyresgästerna. Anledningen är de bilder av nakna människokroppar som pryder väggarna. – Jag blev alldeles förskräckt när jag såg figurerna på plattorna, säger Anna Söderbäck, kulturdirektör på Uppsala läns landsting.

Bilden från Wikipedia
Bilden från Wikipedia

Söderbäcks avdelning Kultur och bildning är, liksom landstingets ledningskontor en av de nya hyresgästerna i byggnaden Eldaren, på Storgatan bakom Katalin.

Anna Söderbäck anser att väggpanelerna på Eldarens fasad är för homogena, och sänder ut fel signal om människorna som arbetar i huset.

– Vi är ett landsting och vi ska spegla mångfald, vi ska verkligen inte bara vara vita perfekta människor. Utan vi ska spegla de som människor som finns på gatan, och det gör inte de här bilderna, säger hon.

Konstpanelerna är gjorda med en 3D-printer och är, enligt fastighetsägaren Jernhusen, en studie av människor i rörelse. Inspirationen kommer från fotopionjären Eadweard Muybridge, som utförde experiment med stop-motion fotografering under den senare delen av 1800-talet.

Läs mer…

-Pettersson menar att friska människor knappast kan ha problem med dessa figurer, man borde göra som den brune Manneken Pis i Bryssel, där han stått och gjort sitt sedan 1619…hoppas ingen pudlar och tar bort bilderna, bättre att landstinget flyttar till ett ställe där de inte störs, alternativt lägger ned kulturdirektörens avdelning som troligen kostar en massa pengar och diskriminerar de svenska, vita, urinvånarna…

13 reaktioner på “Vit konst upprör

 1. Spegla dem som går på gatan? Jamen många av dem ser man ju inte eftersom dom går klädda som sopsäckar??

 2. Undrar vad som skulle krävas för att PK kunde bli nöjda med konstverket? En överviktig burkakvinna med BMI 38 som skuffar på en barnvagn? Ett gäng ghettoligister beväpnade med gatustenar och fyrverkeripjäser?

 3. Förr klagade etablissemanget på svartkonst, de ville då ha patent på att göra medicin, vad är etablissemanget ute efter denna gång när vit konst attackeras!

  Som ni märker är etablissemangets förtryck av en självständig befolkning och dess sedvänjor inget nytt, det ändrar sig bara utifrån teknisk utveckling!

 4. O, ve, Du älskade gamla lärdomsstad! Hur svårligen Du ansatts av brutalfeministernas bigotta brigader! Personligen är man ingen anhängare av nuditet inom konsten, men den som finner något att anmärka gentemot denna smakfulla dekor, kan inte ha rent mjöl i sin lilla handväska. Det finns inte ett uns av anstötlighet i verket, men det kanske just är frånvaron av det degenerativa som upprör mest. Påpekandet är så uppenbart impregnerat av den kulturfascism som alltjämt håller landets samtliga institutioner i ett strupgrepp, att man baxnar. Här har vi verkligen ett paradexempel på ett konstruerat och i grunden icke existerande problem. Fruntimret söker vinna multikulturella duktighetspoäng genom att markera sitt missnöje, och man kan gott göra sig en föreställning om hur en husvägg i hennes smak skulle se ut. Men se, nu var det inte en nattsvart vägg det var fråga om, utan en neutral relief.
  Andreas.

 5. Jag tror att de skulle bli mycket mera UPPRÖRDA om det på bilderna varit t.ex. ”skogsarbetare” – ”rörmokare” – ”vårdbiträden” m.m. alltså vanliga arbetare ….
  Vart är vi vanliga på väg ???
  Inte framåt tror jag i.a.f. kan man inte se verkligheten !?!?
  Vad ser man då ???

 6. Det är ett väldigt tjatande om den nya mångfalden hela tiden , är det inte bättre med särart för om hela världen skulle bestå av mångfald skulle det ju betyda att allt ser ut lika dant överallt . Är det inte mera intressant om det är olika kulturer folkslag och seder på olika platser på jorden än att allt är som en svartvit röra , förstår inte varför kultureliten efterstävar densamma ,och vad är deras mål .

  1. Nyss fattade jag orsaken till kritiken: konstens brist på mångfald, att bilderna inte är representativa för landstinget eller Uppsalas befolkning. Trångsyntheten gör sig ständigt påmind.

 7. Bilderna stör och chockerar komplexfyllda, tjocka, sneda, vridna, fula fariséer som går på alla fyra. De har aldrig hört om renässans som ville återuppliva antikens kultur och livssyn. Mänskliga kroppens skönhet inspirerade Michelangellos staty David, och Donatellos David med, Benvenuto Cellini, senare Rodin o s v.
  Primaterna slår sönder allt för att återuppliva jihadism och hat istället.

  Är arg igen, tar och klappar katten.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: