Stäng

EK-koncernen ska spara 25-30 tjänster nästa år

MEDIA. Eskilstuna Kuriren-koncernen ska spara 20 miljoner nästa år. Det innebär att mellan 25 och 30 tjänster på företaget måste bort. I Eskilstuna Kuriren-koncernen ingår förutom Eskilstuna Kuriren även Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter. Under tisdagen har personalen på företaget informerats av ledningen om läget inför 2017 som innebär att företaget måste spara 20 miljoner kronor.

Konversation mellan SN och en läsare. Det är lätt att inse att redaktionen borde ägna sig åt något annat.
Konversation mellan SN och en läsare. Det är lätt att inse att redaktionen borde ägna sig åt något annat.

Det innebär att mellan 25 och 30 tjänster måste bort från företaget.

– Vi är lönsamma i år, men det gäller att ta ansvar för kommande år. Ser man till de prognoser som finns för landsortspressen så krävs detta. Det som gäller för andra gäller även för oss. Vi går från att vara fokuserade på papperstidningen till att bli digitala. I den digitala världen ser ekonomin annorlunda ut. Vi måste anpassa oss efter det. Annonstrenden i branschen har varit ganska besvärlig under 2016, säger vd Jimmie Näslund till ekuriren.se.

Jimmie Näslund berättar vidare att fokus för företaget framöver är att hitta nya digitala intäkter för att den negativa trenden ska kunna brytas.

– Sedan handlar det också om att göra viktiga och relevanta papperstidningar. Vår överlevnad ligger i att göra bra lokaljournalistik och där ligger även fokus i framtiden, säger Näslund.

Medievärlden

-Pettersson tycker sista meningen är intressant. BRA LOKALJOURNALISTIK, det har det pratats om i många år men ändå blir lokaljournalistiken bara sämre och sämre. Det går inte att lura läsarna med fagra ord man måste leverera, dessutom verkar redaktionerna ha glömt bort att många av läsarna också är eller snarare har varit annonsköpare…

Läs gärna lite om vår lokaltidning Södermanlands Nyheter, det  är synd att de koncentrerar sig på en liten hobby-blogg i stället för att göra bra lokaljournalistik. Lokaltidningarna behövs.

Här påstår opartiska SN att vår blogg ÄR rasistisk trots att jag blev frikänd för andra gången. Undrar om inte det kan ligga till grund för en förtalsanmälan eller en anmälan till PO.
Här påstår opartiska SN att vår blogg ÄR rasistisk trots att jag blev frikänd för andra gången. Undrar om inte det kan ligga till grund för en förtalsanmälan eller en anmälan till PO.

2016-02-10_1821

6 reaktioner på “EK-koncernen ska spara 25-30 tjänster nästa år

 1. Skulle Petterssons vara rasistisk? Det har jag inte kunnat se. Dock mycket sanningsenlig och realistiskt sinnad, samvetsgrann och korrekt.
  God morgon, kamrater!
  Andreas 😃👍

 2. Östra Sörmlands lokaltidning ” Vad är sant?”, ska spara…igen.

  Genom besparingarna ska man åter igen bli mer lokala, enligt tidningsledningen. För så har det varit i hundra år.

  VD Jimmie Näslund svarar på fråga ang. neddragningarna.

  Vad är din plan för att vända den negativa trenden som branschen befinner sig i?

  ”– Vi måste fokusera på att skapa nya digitala intäkter, sedan handlar det också om att göra viktiga och relevanta papperstidningar.
  Vår överlevnad ligger i att göra bra lokaljournalistik och där ligger även fokus i framtiden.

  – Det lokala mediehuset ska vara mitt i samhället såväl redaktionellt som kommersiellt. Så har det varit i över hundra år och så kommer det att förbli.

  Jag är fortsatt optimistisk och vet vilken viktig roll vi fortfarande spelar i våra lokalsamhällen.”

  Har vi hört det förut? Jag tror det va. Varje gång ska det bli mer lokalt och bättre.

  En bra lokalproducerad produkt säljer sig själv. Eller?

  http://www.sn.se/nyheter/sormland/1.4526808-ek-koncernen-tvingas-spara-20-miljoner-25-30-tjanster-ska-bort

 3. Jo så går det när läsarna kommer på att MSM ljuger och mörkar och börjar agera opinionsbildare!

  Det slutar alltid med sotdöden, när man överger sin läst! Det gamla ordspråket håller än ””skomakare bliv vid din läst”” betyder att man inte ska hitta på något nytt, utan hålla sig till den uppgift man känner till och inte ge sig in i något fullständigt okänt som man egentligen inte vet ett skit om! Hahahohaaaaaahoha värre kan det bli med tiden, det får framtiden utvisa!

  Steaf Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

 4. Nya Tider gäller-:). Väntar bara på SDS skall börja permittera fler. Förhoppningsvis ansvarig utgivare Pia Rhenqvist.
  Lite orolig för Skånska Dagbladet då den nya ordningen skall gälla med utdelning av presstöd. Får hoppas den inte går igenom.
  Orolig så länge Alice Bah Kunke (Mp) sitter och delar ut stålarna.

  Mark Twain. ”Lies, more lies and statitical”. Menade väl ungefär som pk fungerar idag. En lögn är även en lögn då sanningen döljs?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: