Malmöborna överger Malmö

Fler svenskar flyttar från Malmö, än det flyttar svenskar till Malmö.

Detta är ett trendbrott, säger kommunstrategen Erik Broman.

Utflyttningen sker främst till mindre kommuner i närområdet och till Köpenhamn där många Malmöbor jobbar.

Trots denna utflyttning av svenskar, ökar Malmös befolkning kraftigt. Detta beror på höga födelsetal och en stor invandring från länder i tredje världen. Denna utveckling kan komma att få konsekvenser för den kommunala skattekraften, som idag ligger på 85 procent av Sveriges medelskattekraft. Flyttar yrkesverksamma invånare från Malmö och ersätts av nyanlända krymper skatteunderlaget och till detta tillkommer att utgifterna stiger när alla nyanlända ska ha skola, vård och skattefinansierade bidrag.

Att många också flyr våldet är väl knappast vild gissning.

Mats Hansson, strateg på ekonomiavdelningen i Malmö kommun, är orolig. Just nu kan kommunen kompensera den sjunkande skattekraften med det statliga utjämningssystemet (4,6 miljarder erhåller kommunen varje år), men hur länge är det hållbart? Det kanske kommer en tid när detta system inte längre kan försvaras och Malmö tvingas sköta sig på egen hand. Konkurs är då det närmaste ordet jag kan komma på.

Sydsvenskan

Vi vet redan nu att Malmö står inför ett rejält stålbad. Kommunen har på sig fram till 2030 att vända minus till plus. Det finns bara två lösningar, enligt revisionsbyrån PWC. En skattehöjning med chockartade 6,41 kronor eller neddragningar i välfärden med motsvarande 200 miljoner årligen.

Oavsett vilken lösning, lär knappast flyttlassen med svenskar avstanna eller återvända. Säg mig den hårt arbetande individ som vill bo i en kommun där man betalar så mycket mer i skatt än i grannkommunerna? Säg mig den hårt arbetande individ som betalar världens högsta skatter till sin välfärd, men som tvingas se hur stora neddragningar slår undan benen på denna? Ge mig namnet på de företag som inte funderar på att lämna kommunen och ge mig namnet på de företag som är villiga att flytta sin verksamhet dit.

Tyvärr kära Malmöbor. Hur man än vrider och vänder på det hela, är er kommun snart en förlorad kommun. Frågan är vart alla nyanlända, alla busar och andra icke-skattebetalande individer då tar vägen?

 

21 thoughts on “Malmöborna överger Malmö

 1. Tacka tusan för att ingen normalhygglig arbetande svensk längre kan känna någon hemtrivsel i en zon som så fullständigt ockuperats av inkräktare och multikulturalistiskt infekterade, illasinnade kommunpolitiker. Denna flykt från Malmö ingår förmodligen i globalistpolitikernas agenda, vilka tveklöst umgås med seriösa planer på att få detta skammens näste offentligt erkänt som Sveriges första kalifat. Så illa är det nämligen ställt med spridningen av denna historiska islamistbefrämjande masspsykos.
  Andreas.

 2. När svenskarna flyttat från Malmö tar ISIS över.
  Malmö blir svenska kalifatets huvudstad.
  Sharialagar finns väl redan i vissa områden.

 3. Men vart ska arbetande och skattebetalande Malmöbor ta vägen? Närliggande kommuner och Danmark skriver Stefan men med tanke på att alla kommuner är tvingade att ta emot ett visst antal asylsökande så lär ju grannkommunerna också drabbas av samma sak..? Och alla skattebetalande Malmöbor vill väl inte flytta till Danmark?

 4. Inga problem alls eftersom de 200″” i nedskärningar bara kommer drabba de skattebetalande Svenskar som bor där och inte muslimerna, för allt annat vore ju rent rasistiskt

 5. Men det är väl bra att alla invandrare från tredje världen samlas i Malmö och svenskarna flyttar ut? Bättre att samla alla problem på ett ställe, eller ett fåtal ställen, så att svenskarna har chans att fly undan problemen än att det ska spridas ut över hela landet.

 6. Så nu vänder flyktvågen. Men så kommer det nog att bli. Vem vill snart vara kvar i detta fördärvliga förfall av vårt Sverige.

  Så se vad de vänsterasen skapat. En flyktingvärld, där INGEN känner sig trygg nånstans. Istället för att vi här i väst, kunde varit ett alternativt föredöme för de där nere i arabvärlden, har vänsteretablissemanget förstört ALLT, för såväl oss som dem.

  • Sossar, vänstern miljöpartister och annat löst folk borde snarast förpassas till Malmö. Där kan de bo lyckligt med sina migranter och betala för dem tills vi återför dem samma till arabien och afrika.

 7. Regeringen får ge Ilmar Reepalu i uppdrag att utreda hur man skall komma tillrätta med undervinster i Malmö

 8. Undersköterskan i de kommuner som försörjer Malmö kanske inte kommer att vilja betala för barlasten med Malmö kommun. Sälj Malmö till Danskarna, med bro och allt. De har rätt inställning och lagar för att komma tillrätta med problemen i Malmö och be Trump att han sätter upp en mur runt Malmö när han ändå är på gång..

 9. Kanske det blir en egen liten stat – helt avskilt från oss övriga? Inte långt borta. Jag lider med dem som bor där.

 10. Malm är bara en förstudie till hur det kommer att gestalta sig i övriga Absurdistan framöver, om vi inte får mota Olle i grind….

 11. Men ven är förvånad. Denna fina gamla hederliga arbetarstad. Islams högkvarter är vad det har blivit. Skäms ni korrumperade politiker hoppas ni få skörda vad ni sått

 12. Malmö stad borde stå inför tvångsförvaltning. Det som kommer hända framöver är muslimer bildar eget parti och därmed har Europa fått sitt första kalifat. Kriminaliteten kommer öka dramatiskt.
  Vi har en chans kvar och det är att alla går åt samma håll och välter sossar och mp i kommande val. EN CHANS.

Kommentera