Stäng

Grovt kriminell arab med nio identiteter riskerar att utvisas!

INVANDRARBROTT. Uppsalapolisen har det senaste året fått ägna allt mer tid åt unga män från bland annat Algeriet och Marocko, som kommer till Uppsala och begår brott. I flera fall har rättsväsendet haft svårt att fastställa deras identitet och ålder vilket påverkat straffen i domstol.

En man med nio identiteter döms för dödshot mot en krögare i Uppsala. Han riskerar nu utvisning.

En septembernatt i år dök en man från Algeriet upp vid en restaurang i centrala Uppsala tillsammans med en kamrat från Marocko.

Krogägaren såg hur männen angrep en tjej på gatan och när han gick emellan hotade de båda männen att bränna ner restaurangen. Enligt krögaren kastade den ene av männen en stor sten genom rutan. De ska också ha hotat att döda krögaren.

En av gärningsmännen har uppgett nio olika namn och sagt sig vara allt från 19 till 31 år. Han har sökt asyl som ensamkommande barn men fått avslag.

När han greps var han inskriven på ett behandlingshem för ungdomar med sociala problem och hade tidigare dömts för såväl våldsbrott som egendomsbrott.

Låg ålder kan vara förmildrande vid straffmätning och är någon under 21 år måste det finnas särskilda skäl för fängelsestraff.

När kroghändelserna nyligen togs upp i tingsrätten menade åklagaren att mannen är 31 år, men domstolen bedömde att han är 22. Förra veckan dömdes han av tingsrätten till fängelse i fem månader och utvisning från Sverige.

Till saken hör att mannen i april i år hade dömts i ett annat mål vid Uppsala tingsrätt. Han fälldes då för bland annat häleri och fick fyra månaders fängelse samt beslut om utvisning.

Tingsrätten motiverade då utvisningen med att han levde under oordnade förhållanden och på kort tid gjort sig skyldig till flera brott, och domstolen befarade att han skulle fortsätta med kriminalitet. Något hinder för utvisning fanns inte enligt Migrationsverket.

Men i augusti i år togs målet upp i hovrätten och utvisningen stoppades. Hovrätten ansåg att mannen var 19 år. Enligt den åtalades egna uppgifter hade han kommit till Sverige när han bara var 14 år gammal. Därmed omfattas han av en regel som säger att den som anlänt till Sverige innan 15 års ålder och vistats här i minst fem år inte får utvisas under några omständigheter.

Efter domen i hovrätten där utvisningen stoppades har mannen alltså nu i november dömts till utvisning av tingsrätten till följd av krogbråken. Utvisningsdomen från tingrätten kan överklagas och därmed är det oklart om han får stanna i Sverige.

Vi återvänder till restaurangen i Uppsala där den ovan nämnde mannen ska ha hotat krögaren tillsammans med en man från Marocko. Hur gick det då för marockanen?

Även han har gått under olika identiteter och åldrar i Sverige. Han har tidigare dömts för bland annat misshandel, narkotikabrott och stölder vilket lett till att han två gånger dömts till utvisning. Utvisningarna har dock inte kunnat genomföras eftersom Marocko inte släpper in honom.

Marockanen saknar bostad och arbete men har barn med en kvinna i Uppsala. Socialtjänsten har startat en utredning efter uppgifter om att han misshandlat henne. Kvinnan har sagt sig inte ha någon kontakt med mannen och samma uppgifter har mannen lämnat till kriminalvården.

Men under rättegången i Uppsala tingsrätt om händelserna kring restaurangen sa mannen att han lever ihop med kvinnan och barnet. ”Med hänsyn till denna anknytning och till omständigheterna i övrigt” sa tingsrätten nej till åklagarens krav på utvisning, även om domstolen bedömer att risken för fortsatt brottslighet är ”uppenbar”.

Åklagaren hävdade att marockanen är 22 år men domstolen menar att den ålder han själv uppgivit, det vill säga 19 år, är den mest sannolika. Han döms till fängelse i tre månader vilket även innefattar ett stöldbrott.

-Pettersson menar att medverkar inte araberna till att åka hem så borde han låsas in på vatten och bröd tills han ångrar sig. Dessutom borde utrikesblondinen prata allvar med Algeriet och Marocko om de nu lyssnar, tar de inte emot sina egna medborgare så borde Sverige och EU säga upp bekantskapen med dem…

Riskerar att utvisas??? För i helvete, blir utländsk medborgare dömd till fängelse ska utvisning vara obligatorisk…

UNT.se

8 reaktioner på “Grovt kriminell arab med nio identiteter riskerar att utvisas!

 1. Men det de säger är ju sanning.
  För oss svensksr gäller omvänd bevisföring endast vid tvist med skattemyndigheten.
  Invällarna är ju trovärdiga individer. De kan ju få praktisera som poliser, tulltjänstemän, brandmän och vakter.

 2. Alla som kommer in i landet borde förses med biometriska pass och fingeravtryck samt andra kännetecken ska noteras. Då blir det praktisk taget omöjligt att byta identitet. Om de inte har resurser så erbjuds ett lån.
  Svenskar måste ju ha sådana pass numera, obegripligt att utlänningar som ska vistas här, ska daltas med. Tovänster mfl ska väl inte få styra så att allt bli en enda ”mess”. Svea Rike har tagit emot så mycket att vi borde stänga gränsen nu i minst tio år, och alla dömda utlänningar måste utvisas på livstid hädanefter. Sedan kan vi ta emot max 5000 st inkl anhöriga per år.
  Utlänningar bör vara underrepresenterade i brottsstatistiken som t ex judar brukar vara. En swexit är troligtvis nödvändig eftersom EU – fjäsket har tagit sig minst sagt osmakliga proportioner.

   1. Helt rätt! Den svenska befolkningens säkerhet ska prioriteras! Sedan slutet på 1980-talet tas blodprov på alla nyfödda, i syfte att spara, varför reagerar inte den hjärntvättade Tokvänstern, Censur- och Propagandamedia mot det? Ja, svaret vet nog alla på denna blogg, åtminstone…

 3. Det är just dessa och liknande kriminella figurer som Trump vill utvisa, helt naturligt att inte ha sådana säkerhetsrisker i landet.
  Tänk så många i Sverige som har mördats, våldtagits, misshandlats och blivit skadade för livet, på grund av flatheten i vårt samhälle !

  Vi som har bett om ett Sverige med vår kultur, har hånats och spottats på, fått djupt missvisande /kränkande epitet stämplade på oss fast att vi bara ville ha ett välfungerande samhälle, helt otroligt skrämmande !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: