Förbrytargalleri i lokaltidningen?


HATMEDIA. Idag såg förstasidan i den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter ut som ett förbrytargalleri på efterlysta ”svenskar” hos Interpol. 

Vid närmare kontroll visade det sig vara ett gäng unga män, inga flickor, som lokaltidningen gjort ett snyftreportage om.

Som vanligt inga kritiska frågor varför de rest genom ett dussin fredliga länder och inte stannat förrän de var framme i Sverige.

Givetvis heller inga frågor om varför de ofta tappar sina id-handlingar men inte sina mobiler.

Och aldrig, aldrig några frågor om var de som har det svåraste är. Var är brudarna?

Det finns som alltid en förklaring till det mesta, så också till SN:s stora intresse för afghanerna på Gripenskolan. För någon vecka sedan hade till och med tidningens sportchef!!! ett brinnande inlägg för dessa asylsökande. Sedan blir det enkelt att sätta ihop pusslet. Rektor för introduktionsprogrammet på Gripen är Cecilia Karlström som av en händelse är mångårig sambo med just SN:s sportchef. Rektor på Gripens afghanprogram har med andra ord en direktlinje rakt in i SN:s redaktion. Så är det med den saken.

Det finns för övrigt åtskilligt att skriva om sakernas tillstånd på Gripen, exempelvis en omfattande skadegörelse, men den är det förstås svenska ungdomar som svarar för den, afghanerna är ju i allt att betrakta som oskyldiga barn, enligt SN.

Tänk att det ska vara så svårt att fatta för SN och andra: asylrätten är inte detsamma som rätt att få stanna i Sverige. Det är rätt till en prövning. Vid eventuellt avslag ska man, enligt samma asylrätt, frivilligt lämna Sverige.

Nåväl, SN vore ju inte SN om de inte på samma förstasida fått in lite om Sverigedemokraterna också. Den här gången är det Mona Walter, före detta muslim, som berättar sin sanning om islam och de beskrivs som islamfientlig.

sn_livradda

Nedan en härlig” blandning på de ”55 svenskar” som var eftersökta av svenska myndigheter genom Interpol i december 2015. 

Det är sådana bilder som de nedan som får de så kallade ”riktiga journalisterna” att kalla oss amatörer i alternativa media för rasister och främlingsfientliga. Att dölja sanningen är alltså riktig ”journalistik”. Tror ni det går att lösa några problem genom att dölja dem? 
2014-12-06_0639 2014-12-06_0640 2014-12-06_0640_001 2014-12-06_0641 2014-12-06_0641_001 2014-12-06_0642 2014-12-06_0643 2014-12-06_0643_001


24 responses to “Förbrytargalleri i lokaltidningen?

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Inom traditionella medier existerar ingen objektivt bedriven journalistik. Vad vi dagligen ser otaliga exempel på är ren propaganda och medvetet vilseledande nyhetsreportage. Denna demokratifientliga arbetsmetod står så långt ifrån en politiskt obunden rapportering som det rimligtvis går att komma. Då reportrar hemfaller åt att acceptera allt som deras utvalda intervjuobjekt påstår utan att ifrågasätta, är det inte journalistik man ägnar sig åt, utan stenografi! En hel yrkeskår har omskolats till att fungera som de kverulerande inkräktarnas privatsekreterare.
  Andreas.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Om man tror att journalistik handlar om aktivism och inte om konsekvensneutralitet har man valt fel yrke.”

  Vad jag gillar att läsa Alices kloka ord. Läs hela hennes inlägg i GP.

  Alice Teodorescu: ”Dags för journalistisk självreflektion”.

  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-dags-f%C3%B6r-journalistisk-sj%C3%A4lvreflektion-1.3950828

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Lokaltidningens förtroende sjunker som en gråsten, i Östra Sörmlands innanhav.

  Har läst den stort uppslagna artikeln om Mona Walters info-möte.

  Det är skrämmande att två journalister kan göra en så stor sak bara för att SD står som arrangör av evenemanget, samt för att man inte hade annonserat ut SD som arrangör på kommunens hemsida i Gnesta.

  Sedan kör man sin direktlinje av vad Expo säger. Istället för att som lokaljournalist göra ett eget opartiskt undersökande och reportage.

  Som i detta fall skulle belysa frågan vad Mona Walter egentligen ska prata om. Detta tycker lokaltidningens två journalister inte är viktigt i en demokratisk värld med fri yttrande och åsiktsfrihet.

  Den bedrövligt partiska och dåliga artikeln om Mona Walter här.

  Jag citerar hela inlägget.

  ”I dag kommer den omstridde debattören Mona Walter att hålla i ett föredrag på Elektron i Gnesta. SD i Gnesta står bakom arrangemanget – och har medvetet valt att inte skriva ut det.

  Föreläsningen finns bland evenemangen på Gnesta kommuns hemsida. Men det framgår inte att det är ett politiskt parti som står bakom.

  Mona Walter har gjort sig känd genom att berätta om sin sekulära uppväxt i Somalia och beskrivs som islamkritiker, aktivist och försvarare av religionsfrihet.

  Men den antirasistiska tidningen Expo menar att Mona Walter även är aktiv inom den islamfientliga rörelse som sprider konspirationsteorier och hat mot muslimer. Walter har bland annat medverkat i den högerextrema nätradion RLM tillsammans med grundaren av den islamfientliga nättidningen Dispatch International. Hon har även låtit sig intervjuas i den högerextrema tidningen Nya Tider.

  Dagens föreläsning på Elektron arrangeras av Sverigedemokraterna i Gnesta – men fram tills i går fanns ingen information om vem som stod bakom arrangemanget på kommunens hemsida.

  – Vi vill nå ut till en bredare publik och därför står inte vi som avsändare, säger Thom Zetterström, ordförande för SD i Nyköping och en av de som kommer att närvara vid Mona Walters uppträdande på Elektron.

  Men han betonar att SD kommer hålla en låg profil och inte dela ut flygblad. Thom Zetterström menar att föreläsningen inte är något partipolitiskt arrangemang.

  – Många skräms ju bort av SD-loggan, säger Thom Zetterström för att i nästa stund påpeka att man står för utgifter vad gäller bevakning och säkerhet kring hennes besök.

  Mona Walters historia är långt ifrån opolitisk?

  – Känner man sig provocerad av hennes historia så får man väl bemöta det på plats, svarar han.

  När SN ringer kommunikationschef Anna Sandklef hänvisar hon till kansli- och kommunservicechef Mia Öhrnell som har bättre koll på Elektron. När SN en halvtimme senare kommer i kontakt med henne har kommunen ändrat i evenemanget så att det står att SD och Mona Walter är arrangörer.

  – Det ska såklart framgå vem som är arrangör, säger Mia Öhrnell.

  Hon understryker att samtliga partier i Sveriges riksdag och i Gnestas kommunfullmäktige får boka kommunens lokaler. Men det ska tydligt framgå vem som är arrangör.

  – I det här fallet har vi helt enkelt missat att skriva ut det, det är inte mer än så och det är åtgärdat, säger Mia Öhrnell.

  Thom Zetterström säger att man medvetet valt att inte skriva ut vem som är arrangör för att kunna locka en så bred publik som möjligt.

  – Då har de valt att göra så, säger Mia Öhrnell.

  Elektron är ett före detta Folkets hus, vars lokaluthyrningspolicy innebär ett nej till att hyra ut till rasistiska, främlingsfientliga, ickedemokratiska och exkluderande grupperingar.

  Vad tänker du om att SD bjuder in en så pass kontroversiell person att hålla i en föreläsning i kommunens lokaler?

  – Vi har ett demokratiskt samhälle där folk själva får välja vilka de vill lyssna på, den vill vi så klart värna i kommunen, svarar Mia Öhrnell och tillägger:

  – Men skulle vi få signaler om att det här är extremt så skulle vi titta på det. Jag kan inte säga vart den gränsen skulle gå, men vi är måna om att värna grundläggande fri- och rättigheter.”

  http://www.sn.se/nyheter/trosa/1.4519117-sd-dolde-sin-roll-bakom-arrangemang-manga-skrams-av-sd-loggan-

  Gillad av 1 person

  • ericr45

   ”..bjuder in en så pass kontroversiell person..”
   Kontroversiell? Hon bistår ju med äkta självupplevt källmaterial!
   Det är ju en person som verkligen har egna personliga upplevelser hur det är att vara muslimsk kvinna..
   Och då blir man ”kontroversiell”?
   Kärringarna på kommunen anser sig alltså veta bättre ”originalet” om hur det är att vara muslimsk kvinnna?
   Vilka blev rasister nu då????

   Gilla

 • eugenecork

  dessa gossar behöver inte vara de minsta OROLIGA…en gång Svensk, förblir Svensk för alltid!

  Gilla

 • Tony

  Visst är det väl märkligt att det bara är dessa unga snorvalpar
  som lider av kriget? Aldrig flickorna där,hur gör dom för att
  överleva krigets hemskheter? Frågor som PK Svenskarna
  borde ställa sig någon gång istället för att bara köpa alla
  lögner från dessa välfärdssnyltare, som hunnit få med sig
  märkes dojor och märkeskläder Ipad, men inget som kan
  visa vem fan man egentligen är? Konstigt mycket konstigt1

  Gilla

  • Ingemar

   Tony

   Ja, det kan man fråga sig! De kanske skickar iväg den fysiskt starkaste och största lögnaren som ankar”barn”, i förhoppningen om att han sedan får ta hit hela släkten. Jag vet inte.

   Gilla

   • Tony

    Jo tro.ligtvis

    Gilla

   • Dixon

    Det är klart att det är så!
    En alldeles tvättäkta afghan jag åkte taxi med
    berättade att det är JUST SÅ de gör. Ankrar..

    – Info, direkt ur hästens mun..!!!

    Gilla

 • eva

  Barn! Ordet barn har nuförtiden fått en ny innebörd.

  Gilla

 • Inte troende

  -Jag vill att alla ska bli kristna och äta griskött och toblerone och ha roligt!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Dom är livrädda för att utvisas! Jag är livrädd om dom stannar kvar!

  Gilla

  • ericr45

   Klart dom e livrädda!
   Vem f-n ska försörja dem i hemlandet? De kan ju rentav tvingas arbeta/jobba för brödfödan hemmavid…

   Gilla

 • Nosferatu

  Jag läser inte tidningen, men kan svära på att många av ”barnen” förlorat sina föräldrar, att många saknar vänner i hemlandet, att många riskerar att fängslas och torteras om de tvingas hem och att många redan har skapat sig ett socialt liv med fotboll och klasskompisar.

  Stämmer det?

  Gilla

  • Ståfräs

   Ca 80% PK idioter tror det

   Gilla

  • Kurt

   Nosferatu……
   Jag anta att fortfarande tro på Jultomten!

   Gilla

  • svensson

   Du tror på allt som skrivs om lögnarna, eller hur? Dum på riktigt och tillhör väl 87 an, tills du blir drabbad av gullungarna.

   Gilla

  • 66mn

   Nosferatu jag kan upplysar dig om att det gjorts undersökning om dom afghanska ”så kallade barn” vad dom igentligentligen är för några, om dom flyr för sina liv eller om dom är föräldrar lösa som sagt vilken situation dom är i. Och det visade sig att de kommer från välbeställda familjer med föräldrar som tillhör överklassen i sina hemländer många har blandannat pappor som har höga positioner inom det millitära men även dom högavlönade i Afghanistan får inte ut så mycket i lön. Och om sonen vill ha en högre levnadsstandard så hjälper familjen till så han kan söka lyckan i något annat land. Och priset för att ta sig hela vägen till Sverige är på ett ungefär ca:75 000 kronor och det betala familjen. Och anledning att just Sverige jo det är för att dom gör en grundlig undersökning innan, vad sonen har dom bästa möjligheterna. Och alla kommer till samma slutsats Sverige är det mest generösa av alla där sonen i princip får allt pengar, lägenheter, utbildning, och i precis allt man kan begära. Men det finns ett dilemma och det är att han inte flyr för sitt liv eller fattigdom utan bara för att få en högre levnadsstandard och bättre liv. Som jag sagt så vet dom sina rättigheter och vilka lagar som gäller här och det bättre än vad huvuddelen av svenska folket vet och kan. Och alla har kommit till samma slutsats, om man gör sig av med allt vad som kan visa vilka dom är. Och säger att dom är 14-16 år alltså bara barn så kommer dom att få betydligt mer fördelar.
   Och just därför är det väldigt viktigt att Sverige inför ålders kontroller på alla som är papperslösa och säger att dom är barn. Och anledningen är att det finns människor som vill komma hit och som verkligen är just flyktingar, men istället så ägnar sig de naiva svenskarna sig åt att ger stora resurser till människor som överhuvudtaget inte ska släppas in i landet för att dom inte är i någon nödsituation alls. Jag säger bara att om man ska skydda och hjälpa människor i nöd ja då ska det också vara dom som man hjälper och inte lycksökare. Och vilka är dom som precis begår denna inkompetenta handling i detta nu, jo det är den svenska regeringen som överhuvudtaget inte har någon som helst verklighetsuppfattning och igentligentligen motarbeta att hjälpen går till dom som verkligen skulle behöva den.
   Jag säger bara vojne vojne!!!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: