Bedragarna på Sularpsfarmen


INVANDRARBROTT. I nästan två år har Pettersson rapporterat om Sularpsfarmen och dess kriminella ägare. Samtidigt har PK-media rapporterat om familjen Fakhro och deras stora samhällsengagemang och drömmarna om en politisk karriär för Nabil Fakhro som säger att han ska hamna högst upp och menar då i politiken som statsminister.

Det började i Turkiet och Libanon, tog vägen över Rosengård i Malmö och ser ut att ta slut eller i varje fall en paus i den skånska idyllen Hardeberga Stationsby.

Här köpte den turk/libanesiska familjen Fakhro en egen gård 2014. De köpte en tomt med bostadshus och började sälja jordgubbar på vägkanten.

”Brödernas idéer gav nytt liv på farmen”, skrev Sydsvenskan i april 2014.

Metro skrev: ”Nabil Fakhro och hans familj kom hit som flyktingar. Nu vill de tacka det svenska samhället genom att skänka majs till alla skolbarn i Skåne”.

Expressen och GP publicerar hyllningsartiklar. Fakhros bjuds in till TV-sändningar. Jimmie Åkesson kommer på besök trots att Pettersson mejlat och berättat om stora skatteskulder och bifogade skatteutredningar.

Familjen Fahkro har 35000 följare på Facebook, det är fler än Sveriges Radio har.

De sju bröderna Fahkro som driver gården hyllas stort på sociala medier. Bröderna skriver om att ta hand om äldre människor. ”Leka med dom, prata med dom, umgås med dom, ge dom kärlek samt ta med dom ut på olika aktiviteter. Kärlek”.

De påstår sig älska Sverige och skriver en kärleksförklaring till Sverige: ”Du har ljusblåa vackra ögon, ett gult blont hår som du flätar så fint och så doftar du helt underbart gott!”

Nabil Fakhro börjat föreläsa på bland annat Malmö Folkhögskola.

Men klagomålen börjar droppa in om bedrövlig djurhållning m.m. men svaren dröjer inte: ”Den svenska avundsjukan i ett nötskal!!!!. Så patetiskt och småaktigt. Stå på er. Folket är på er sida. Det ni gör är större än stort”.

De som kritiserar Sularpsfarmen hängs ut och kallas ”Din jävla SD råtta”, och ”rasist”. 

Men Sularpsfarmen är ett företag. Som dock inte verkar ha anställda. Inga inkomster deklarerades 2013, 2014 och 2015. Sommaren 2016 har man ännu inte redovisat några löner. Ingen skatt betalas.

När bröderna Fakhro köpte huset vid Hardeberga Stationsby byggde de lägenheter som hyrdes ut på blocket till 17 studenter. – Vi läste om problemen med bostäder för studenter och ville bidra till samhället, sa Nabil Fakhro till Lokaltidningen.

Det bidraget nådde dock aldrig samhället. Enligt studenter som hyrde av Fakhro var de 17 stycken som betalade hyror på 4 000 kronor. Totalt rör det sig om en summa på 68 000 kronor i månaden. Men pengarna finns inte deklarerade.

Ett år efter att ha köpt tomten startade bröderna Fakhro Sularpsfarmen. Med försäljning av stora mängder frukt och grönsaker, växter, blommor och annat. Något tillstånd hade man dock inte till mer än ”ytterst liten verksamhet” för livsmedelshantering.

I oktober 2015 gjorde Skatteverket en oanmäld razzia efter misstankar om omfattande skattefusk.
Då fick företaget stöd av en av Lunds tyngsta politiker, dåvarande ordförande i socialnämnden Sven-Bertil Persson (V) som skrev: ”Fortsätt kämpa! Såna som ni behövs!”, på Facebook.

Snart ett år senare fortsätter Lunds kommun att betala 1,5 miljoner kronor per år till Sularpsfarmens ägare för att ha ett HVB-hem för ensamkommande på tomten.

Kommunstyrelsen ordförande i Lund, Anders Almgren (S) tittar på de papper vi begärt ut om Sularpsfarmen.
– Det ser sannolikt ut att det här inte skötts på rätt sätt. När vi tog beslutet om avtalet hade vi ingen anledning att tro att det skulle vara på det här sättet, säger Anders Almgren (S) väl medveten om att det inte är hans egna pengar han ger bort. h

Den 5 oktober meddelar Skatteverket att Nabil Fakhro är skyldig 696 458 kronor.

29 oktober skriver Sularpsfarmen på sin Facebooksida: ”Det enda jag vill ha är fred på jorden”.
”Tillsammans kan vi göra den där skillnaden, tillsammans är det vi som sprider ljuset ute i samhället! En för alla och alla för en, för i slutändan är we ändå one”.

-Pettersson säger att bröderna Fakhro är bara ett gäng av tusentals invandrargäng, de är är för att sko sig på de naiva svenskarna och gapar om bidrag och sjukvård men vill inte vara med och betala. Kanske 80 procent av Malmös småföretag struntar i skatten, de köper och säljer stöld- och smuggelgods, och det värsta av allt de konkurrerar ut de hederliga företagarna. Till slut finns det ingen som betalar skatt. Idag går Malmö med 14 miljoner om dagen i förlust.

När man ser en frisör som klipper för 50 eller 70 kronor, när cigaretterna kostar hälften, då är Malmö och vi alla illa ute och politikerna törs inte ta tag i problemet utan häller bensin på elden…

Vårt välfärdssamhälle kommer att raseras och det är mest politikernas fel, som inte törs tala om vilka konsekvenser invandringen får för 87:an…

Tidigare om Sularpsfarmen

Sularpsfarmens vd Nabil Fakhro uttalar sig på Facebook.


12 responses to “Bedragarna på Sularpsfarmen

 • Stina

  Om man läser i deras kommentafält på facebook så ser man att folk har blivit arga. Där är iaf 2 företag som levererat varor till dom som inte fått betalt. Kabbarps trädgård (?) Och nått företag som hette nått med amaryllis AB. Kan vara intressant att kolla på. Inte konstigt att dom kan vara billigast när dom varken betalar moms eller sina leverantörer! Många hot finns även i kommentatorfälten från det jag antar är släktingar!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Tack , Pettersson.

  Intressant läsning detta om Sularpsfarmen.

  ” I världspolitiken är det många som utger sig för att vara brandmän och samtidigt sprutar bensin”. / Bertrand Russell .

  Gilla

 • Nosferatu

  Är du invandrare har du politikernas och medias stöd, så enkelt är det.

  Gilla

 • Lena

  En annan figur som fortsätter att etablera sig i Sverige………..svenskar sätt klockan på ringning……….landet går under.
  http://www.bt.se/boras/islamiska-skolan-vill-in-pa-norrby-bonrast-pa-schemat/
  Han behövs i Somalia,snarast !

  Gilla

 • Involuntarium

  Återstår att se om Skatteverket tar i med hårdhandskarna! Troligen lägger sig Skatteverket ordnar eftergifter och gör undantag! Ett ypperligt tillfälle kontrollera hur lika inför lagen vi är!

  De så kallade företagarna har till och med den femtonde november på sig att betala in runt sexhundratusen i skatteskulder!

  Eftersom att varken löner eller bokslut lämnats in så får vi väl hoppas att åklagare och förundersökningsledare sätts in för att reda ut de misstänkta oegentligheterna!

  Vi ser framemot en riktig skatterevison mot företaget och företagets ledning! Nu får vi hoppas att de anställda på Skatteverket är lika bra på att räkna baklänges som man är när det gäller företag som drivs av etniska svenskar!

  Det här handlar inte bara om det så kallade företagandet, utan också om de anställda och vilken skatt som betalats in för dessa!

  Det här kan bli riktigt stort, bara att vänta och se!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  Gilla

 • Pica pica

  ”Ytterst liten verksamhet” ! Jo pyttsan, med dessa mängder (även import) så måste de sälja till restauranger. Men utan pappersexercis går det bra bara man inte är svensk.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Ett lika samhällsfarligt som osmakligt koncept, denna nya trend att specialimportera all slags bottenskrap från MENA-regionernas olika dysfunktionella länder, i akt och mening att förvandla dem till politiker. Vi kan alla dra en direkt parallell mellan kriminella anlag och politiska ambitioner, och Sverige missar numer icke ett tillfälle att befästa sin ställning som världens ledande parasitparadis, där allt är möjligt för de importerade karaktärer som omfattas av den värdegrund vi etniska svenskar exkluderats från.
  Andreas.

  Gilla

 • Mumien

  Nu blev jag påmind om att Jimmie Åkesson var där, hade nästan lyckats förtränga det 😦
  Fattar inte hur dumma våra politiker är, det finns inga gränser tydligen

  Gilla

 • Lena

  Jag blir framförallt så rasande besviken på alla svenskar som är inblandade…………förstår de inte …….är det tomt på loftet…..lika tomt som i Anderssonskans lador ?

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: