Lyckades man återta Kristallnattsminnet ?

EXTREMISM. De senaste femton åren har minnet av Kristallnatten besudlats av olika hat- och extremistgrupper runt om i Sverige. Istället för att minnas det som i praktiken blev inledningen till Förintelsen har kvällen använts till att hata och förakta politiskt oliktänkande. På en del orter är t o m judar portförbjudna vid ”Kristallnattsdemonstrationer”…

kristallnatten03

Därför var Judiska Församlingens i Malmö och Samfundets Sverige-Israels initiativ att ÅTERTA
KRISTALLNATTEN viktigt och hedervärt.
Samfundets ordförande Ingemar Hansson skrev i Skånska Dagbladet 9 oktober:
”Dags att vi återtar Kristallnatten”
Det har blivit allt tydligare att det politiska etablissemanget och den antirasistiska rörelsen har stora problem att markera mot judehatet i Sverige.
Ett exempel är manifestationerna till minne av Kristallnatten. Förintelsen av judar under andra världskriget tog sin början med våldsamma pogromer i Tyskland 1938 och nådde sin kulmen den 9 november. Tyvärr har manifestationen alltmer förlorat sin ursprungliga innebörd.
Det har blivit allt vanligare att likställa Förintelsen med andra former av orättvisor. Därmed förringar man det unika i Förintelsens historia – att Nazitysklands statsapparat hade som mål att utplåna judarna enbart därför att de var just judar.
Ett av de mer absurda exemplen på relativisering var när Åsa Romson (MP), en av regeringens ministrar, i en debatt likande tragedin i Medelhavet med det ”nya Auschwitz”.
Enligt Brottsförebyggande rådets (Brå) växer antisemitismen i Sverige. Parallellt har det vuxit fram en ny form av antisemitism som försöker döljer sig bakom ”legitim Israelkritik”.
När Israel året efter sin självständighetsförklaring 1948 tog plats i FN var det inte längre möjligt att förneka landets juridiska legitimitet. Beslutet var en logisk konsekvens av att FN 1947 föreslagit bildandet av en judisk stat.
Det judiska folkets rätt till en suverän stat i dess historiska hemland spelade en stor roll för stödet för Israels grundande 1948. Med nazisternas förintelse av miljoner judar blev den moraliska nödvändigheten av en judisk stat uppenbar.
Men tyvärr ser vi idag att antisemitismen ökar samtidigt som Israel rätt till sin existens ifrågasätts. Det har blivit allt vanligare bland politiker att lägga hela skulden för Mellanösternkonflikten på Israel.
Ilmar Reepalu, tidigare kommunstyrelsens ordförande i Malmö, väckte uppmärksammades 2010 för sina konspiratoriska uttalanden om att ”den israeliska lobbyn” påverkar politiken, att rasister infiltrerat judiska församlingen och hans skuldbeläggande av judar i Malmö.
Tydligen skulle rasismen mot judarna mirakulöst upphöra om man bara tog avstånd ifrån Israels politik. Lojalitetstester av det här slaget skulle med rätta anses stötande om det riktades mot andra minoriteter.
Tyvärr upphörde inte konspirationsteorierna med Reepalu. 2014 hävdade Malmöpolitikern Adrian Kaba (S) att terrorgruppen Islamiska Staten utbildades av Israel. Redan 2012 orerade han om en ”judisk-europeisk högerextremistisk sammansvärjning”. Kaba sitter fortfarande i kommunfullmäktige för sitt parti.
I år avgick bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) när det avslöjades att han umgicks med högerextrema Grå vargarna och den islamistiska organisationen Milli Görös.
Föga förvånande har Kaplan även trivialiserat nazisternas förbrytelser och demoniserat Israel genom att likställt landets politik med Nazityskland. 
Och i år har absurditeterna nått nya höjder. Sverige har gett historierevisionister och historieförnekarna passivet stöd genom att lägga ner sin röst i Unesco. Organisationen antog en resolution som inte erkänner någon judisk koppling till Tempelberget och Klagomuren, de heligaste platserna inom judendomen.
Det tragiska är att Unesco är FN:s organ för utbildning, vetenskap och kultur. Med sin resolution förnekar man årtusenden av judisk historia. Resolutionen har välkomnats som en ”framgång” av terrororganisationen Hamas, en organisation som har till mål att utplåna Israel.
På grund av det stora mörkertalet är det ingen som idag vet hur många hatbrott som begås mot judar i Sverige. Enligt Brå ökade antalet anmälningar med 38 % mellan 2013 och 2014.
Under förra året var det runt 280 inrapporterade hatbrott med antisemitiska motiv. Det är det högsta antalet som noterats sedan man började föra statistik. Antalet som lett till åtal och fällande dom är nedslående.
Det är därför dags att vi återtar Kristallnatten den 9 november och uppmärksammar dagen för vad den var tänkt som – en manifestation mot antisemitismen i dess olika former.
***
kristallnatten2
Minneskvällen samlade några hundra i centrala Malmö, medan kommunisterna samtidigt stod på Möllevångstorget och HATADE intensivt…Tyvärr var Malmös manifestation ett undantag. Extremisterna tycks ha fortsatt missbruka minneskvällen på många orter över landet.
kristallnatten1-copy
Dessvärre var också signalerna från några judiska församlingar tvetydiga…
I Stockholm fick man det befängda idén att ”belöna” (!) en vänsterextrem hat- och mobbningsgrupp, något som avhöll de flesta Israelvänner från att delta i manifestationen.

Så åter till min fråga i rubriken. Initiativet i Malmö var gott, men i resten av landet demonstrerade inte minst ledande judiska företrädare hur dåligt orienterade i den politiska samtiden de är och den totala avsaknaden av självbevarelsedrift.

Det stora hotet mot Sveriges judar är islamiseringen och den antisemitiska extremvänstern. Inser man inte det, ja då är man illa ute…

12 thoughts on “Lyckades man återta Kristallnattsminnet ?

 1. Sverige had en liknande kristallnatt i Uppsala.
  Logiken brister. En svensk jude ska ta ansvar för vad hela Israel gör. Då ska ju alla muslimer ta ansvar för och vara medskyldiga för vad ISIS sysslar med enligt vänsterretorik.

 2. Det finns hållbara skäl för att dra direkta paralleller mellan antirasism och vänsterextremism och den politiserade selektivitet dessa militanta grupperingar tillämpar är sannerligen kontroversiell. Liksom vänstern lagt beslag på allt offentligt tolkningsutrymme, anser de sig även vara auktoriserade att bedöma vad som är rasism och vad som kan gynna den egna ideologien. Detta är islamistjuckarnas stora epok och nu har det blivit högsta mode att än en gång förneka judarnas existentiella rättigheter. Emellertid kommer de verklighetsfrånvända och aggressiva marxismanhängarna, vilka traditionsenligt aldrig missar ett tillfälle att föranstalta upploppsstämning, tids nog att falla i den massgrav de gräver åt oss som uppskattar verklig demokrati och yttrandefrihet.
  Andreas.

 3. Det finns inget judehat hos oss svenskar i alla fall, det är jag säker på. Vi hatar naturligtvis folk som ljuger oavsett härkomst inkl svenskar och orättvisor. En skön kompis jag har som är halvjude sa direkt när han såg WTC tornen sprängas att det där är inte Bin-laden, det är Mossad. Vi trodde han var galen då, men efter någon tid förstod ju i alla fall alla i min vänkrets att det förhöll sig så. Till saken är att även han säger att den stora lögnen är precis vad den är.

 4. Det är säkert islamiseringen, visst har det väl förekommit judehat i ordalag tidigare men mej veterligen inte i handling. Jag har umgåtts med några som jag vet är judar i många år och inte märkt något speciellt hat tidigare. En av dem fick sin bil skadad vid ett inbrott, som kan ha varit ett illdåd, men ej säkert. Det var iaf (ca 10 år sedan) efter att massinvandringen av muslimer börjat. Och jag hade vissa misstankar åt det hållet.

  • Vet du att innan andra världskriget startade så försökte många tyska judar att ta sig till bl.a Sverige. För att kunna avgöra vilka som var judar (och skulle skickas tillbaka) och ”!vanliga” tyskar så krävde Sverige tillsammans med Schweiz att det skulle stämplas ett stort ”J” i judarnas pass så att de kunde skickas tillbaka till Tyskland. Våra politiker har gjort stor affär av att Sverige var så bra för vi tog emot judar. Men icke sa Nicke. Det var förs när man såg vad som hände med Norges judar som man fick upp ögonen för katastrofen. Men då hade vår regering redan skickat många judar till utrotning.

   • Ja, du har en poäng där, går man tillräckligt långt tillbaka kan man hitta både det ena och det andra!

   • Vi brukar tala om olika folks intelligens här på bloggen och Judarna tillhör ju en av de genomsnittligt intelligentaste i världen.

 5. Får skrik och våldsvänstern bestämma så blir det nog en ny kristallnatt mot SD sympatisörer kanske liknande judestjärnor på oss.

  • Sen har vi ju Tok- stenkastar- och molotovcocktailvänstern också som har sina helt egna ”kristallnätter”, lite då och då.

 6. Jag försvarar inte vänstern på något sätt. Vem som äger The New York Times behöver väl inte sägas här. Det finns en anledning till att många av oss väljer alternativmedia istället för PK media. För dem som har intresse kan ju läsa om kristallnatten på denna sida. Sen är det upp till var och en att avgöra vilket som är rätt eller fel.

  https://www.nordfront.se/kristallnatten.smr

  • Sällan att jag skulle tro på historierevisionister betalade av Nordfront. Då är det bättre att läsa faximilutgåvor av tidningar från den natten. det finns som visats ovan, men en svensk tidning som skrev om saken var Göteborgs handels & sjöfartstidning. Torgny Segerstedt, vågade trycka sanningen. Synd att historierevisionisterna, tillsammans med vänsterslöddret får så stort utrymme idag för att sprida sina halvlögner. För genom att klä lögnen med en gnutta sanning så får man något som låter trovärdigt och kreti och pleti går på det.

Kommentera