Stäng

Baracker ska bli bostäder åt ”flyktingar”

INVANDRING. Trånga bostadsmoduler på mark som inte är planerad för bostäder. Det hoppas regeringen ska lösa en del av den akuta bostadskrisen ”tillfälligt” – för minst 15 år framåt. Bakgrunden är i första hand flyktingssituationen.

Det ska bli enklare och gå snabbare att få så kallade ”tidsbegränsade” bygglov för flyttbara bostäder, eller bostadsmoduler, baracker eller paviljonger som de också kan kallas. Det föreslår regeringen i en promemoria som nu går ut på remiss.

Men det ska inte ersätta permanent bebyggelse. Det lovar bostadsminister Peter Eriksson.

Kontentan är att bostäderna nu kan vara inte bara mindre och trängre men även helt sakna anpassning för funktionshindrade och placeras på platser som inte är planerade för bostäder.

Läs mer…

-Pettersson hoppas brandskyddet blir extra bra, med mycket sprinklers och brandskyddat material för lokaler där den nya adeln inte trivs brukar ha lätt att självantända…

 

27 reaktioner på “Baracker ska bli bostäder åt ”flyktingar”

 1. Oavsett var i Sverige det byggs får skattebetalarna stå för kostnaden.
  Inte många av de nyanlända lär någonsin kunna bidra i någon högre utsträckning för sin vistelse här.
  Det tar 10 år innan de får ett jobb sedan är det dags för pension/sossbidrag.

 2. Vore bra om man lagstiftade för att utbildningsinstitutioner ska se till att det finns bostäder som täcker upp så att det antal studenter som välkomnas för studier även har tillgänglig bostad. Detta borde prioriteras framför att ordna bostad åt migration av vad ska det än är.

  Människor som kommer hit och är här en tid men får besked att de inte har rätt att vara här och trots detta vägrar lämna samt påstår att Sverige är deras land kräver starkare markering från svensk sida. Sverige tillhör svenskarna och vi bestämmer över Sverige. De har ett hemland att bygga sin framtid i och bär ansvar för sitt eget liv och sina medmänniskor I sitt närområde. Det är tragiskt att media försöker framställa det som att det är möjligt att tvinga sig på oss. Det finns många länder och oerhört många människor. Och var sak har sin plats. Det här är vår plats på jorden. Det är vårt hem. Upprörande att media underlåter den respektlöshet de uppvisar när de trots besked om utvisning påstår att detta är deras land. Det är ju precis det motsatta beskedet de fått.

 3. ”Öppna hjärtan” först och efter det problem eller ”utmaningar”, som stora delar av vår korttänkta politiker-elit uttrycker det och har skapat.

  ”Utmaningarna” får den hårt arbetande skattebetalande medborgaren finansiera, fast den hellre ser en annan fördelningspolitik.

 4. En dag kommer dessa dårar och de som röstat på dem att inse att de är och alltid kommer att vara HUMANITÄRA IDIOTER….Då är det försent, Sverige kommer att brinna som det redan gör på många platser, Malmö, Södertälje, Botkyrka och många fler platser där det mångkriminella samhällsexp. totalhavererat för länge sedan och detta vansinne kommer inte att lyckas bättre hur mycket SVT och hatmedia än försöker mörklägga detta!!!

 5. Den HUMANITÄRA SUPERSTORMAKTEN borde skämmas, köp Grand Hotell och ge dessa ett värdigare mottagande med egen butler!

  1. GENIET Stefan Löven skapar ENKLA BOSTÄDER och därefter ENKLA JOBB!!! Han kommer att få nobels fredspris, vi folket betalar gärna! No border, – alla är lika värda!

 6. Vilka tokdårar. De har glömt tala om att vi bör nu vaccinera oss mot hepatit A+B fastän vi inte skall åka utomlands. Även TBC har brett ut sig under det pågående invandringsvansinnet. Men inte nog med att vi får nygamla sjukdomar utspridda i Sverige, vi skall betala dels behandlingen och även smittspridarnas uppehälle via skattsedeln. Vi skall även utstå bilbränder våldtäkter stenkastning mot vårdpersonal, granateld, beskjutningar på allmänna platser osv. osv. Tack älskade Svenska regeringar, vi glömmer er aldrig!

 7. Det är Svenssons eget fel att det är bostadsbrist,massinvandring i ett litet land som Sverige.
  Det saknar motstycke och förändrar vår befolkning för all framtid!
  Det är helt fruktansvärt vidrigt och osmakligt!
  Hur ska Sveriges ekonomi, överleva detta?

  Ska vi sponsra nya barackghetton i Jukkasjärvi ?

  Migrationen kommer att innebära stora kostnader för Sverige och vi inte kommer att ha råd med mycket mer.

  Nu förväntar sig Stefan Rövfen att vi skall offra oss för att han skall komma undan, hoppas han själv tar sin förmögenhet och betalar detta.

  Rövfen borde ersättas omedelbart och sen genomgå en sinnesundersökning.
  Är han frisk så kan han säkert dömas för sina brott mot Sverige.

  Massinvandring i ett litet land som Sverige.
  Det saknar motstycke och förändrar vår befolkning för all framtid!
  Det är helt fruktansvärt vidrigt och osmakligt!

 8. English Folk Verse (c.1870)
  The Fifth of November, 1606 – Guy Fawkes Night

  Remember, remember!
  The fifth of November,
  The Gunpowder treason and plot;
  I know of no reason
  Why the Gunpowder treason
  Should ever be forgot!
  ———————
  Remember, remember !
  The twelfth of November …..

  Stoppa främlingsinvasionen! – Alla till Stockholm – 12november.se
  https://www.12november.se/
  Den 12 november händer det. Då går vi man ur huse för att visa etablissemanget att vi har fått nog av främlingsinvasionen. Där och då visar vi att det finns ett …

 9. Frågan kommer osökt ska Sverige införa ättestupa om si så där femton år med tanke på att det här förslaget rör ””tillfälliga bostäder””?

  Med den bostadsbrist som just nu råder och de priser som gäller för bostäder kommer bostadsbyggandet aldrig att nå nivån tillfredställande! Utan det som händer blir att bostadsbyggandet, ja de bostadsbyggnader som uppförs med ska vi kalla det normala bygglov återigen kommer att avstanna!

  Dessa förbannande PK patraskfeminister som ta mig fan inte begriper hur en sådan här situation ska hanteras!

  Precis som vanligt pissa i byxorna varmt en stund och sedan iskyla! När fan ska PK patraskfeministerna de rödgrönrosa mupparna förstå att tillfälliga lösningar är som att ””spela fiol för grisar””, ja det kinesiska ordspråket som används av min kinesiska svägerska!

  Sveriges riksbanks mål minska riskerna för en bostadsbubbla, i andra änden eldar regeringen på för att verkligen få till en riktig bostadshärdsmälta!

  De bostäder som byggts med normala bygglov kommer att rusa prismässigt, eftersom att efterfrågan kommer öka dramatiskt när nu anhöriginvandringen kommer igång på allvar!

  De rödgrönrosa mupparna är inte i stånd att förstå affärsmässiga principer! Titta bara på vansinnet med löneökningar till ”vissa lärare” hur fan tänkte skolmuppen?

  Sverige har varken de ekonomiska och infrastruktur resurser som krävs för att ta emot dessa asylturistparasiter eller deras anhöriga!

  Det är det svenska sakattekollektivet som återigen ska luggas in på bara skinnet!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  1. ättestupa? sara larson tvittrade att gamlingar som röstat på trump skulle falla ihop o dö, hon tycker nog att det borde gälla alla äldre i sverige som kommer att rösta SD

Kommentera

%d bloggare gillar detta: