Sandor påpekar det som lokaltidningen Sydsvenskan glömde

INSÄNDARE. Malmö 10-11-2016

Till Mohammad Mohammad, f d ingenjör och nu familjehemspappa på heltid

Först av allt så vill jag gratulera dig till att ha hittat en ny försörjning som familjehemspappa som säkerligen betalar sig mycket bättre än att jobba som ingenjör.
Tydligen så betalar sig denna nya födkrok så bra att du har råd att renovera ditt hus samt att utföra en tillbyggnad samt ett nytt badrum.

I artikeln så påstår du att ersättningen på 73 200 kr i månade i princip går jämt upp om du räknar in förlorad lön och omkostnader.

Ursäkta mig Mohammad Mohammad, men jag tror inte att du är så korkad att du ger dig in på detta om det hela enbart skulle gå jämt ihop. Du gör dig troligtvis en avsevärd vinst som alla andra som ger sig in denna eskalerande bransch som familjehem numera har blivit.
Ingen, inte ens du gör detta enbart av humana skäl utan det är helt enkelt enbart av ekonomiska skäl.

I artikeln så säger du att du och din fru kom överens att göra detta för att bidra. Bidra med vad?
Det enda du och din fru bidrar med är kostnader för svenska skattebetalare samt att ni berikar er själva.

Du vill tydligen att man skall betrakta de här ”barnen” som en rikedom för Sverige. För det första så tycker jag inte att en enda av dom ser ut som barn utan om vuxna unga män.

Och naturligtvis så uppger alla att dom är under 18 år och det vet du själv varför dom påstår att dom är det. Har du sett någon ID- handling hos någon av dom som kan styrka den uppgivna åldern? En av dom ,Soltan, som inte är med på bild uppger att han är 12 och det hade varit intressant att se den lille gossen på en av bilderna också.

Jag betraktar inte dessa ”barn” som en rikedom för Sverige utan helt enkelt en oerhörd kostnad för alla oss andra som inte likt du startar upp ett familjehem.

F ö så borde den rätta benämningen på dessa ensamkommande barn ändras till ensamkommande vuxna bedragare eftersom majoriteten av dom ljuger om sin ålder. Och inte bara om sin ålder utan även sin härkomst. Många av dom har t ex sitt hem i Iran och inte Afghanistan och en del av dom har aldrig ens bott i Afghanistan utan det är en bluff som presenteras för att öka deras chanser att få asyl i Sverige.

Personligen så kallar jag dessa ”barn” för gökungar eftersom deras föräldrar likt göken låter andra föda upp sina ungar genom att göken lägger sina ägg i främmande fåglars bo och den främmande fågeln står för uppväxten tills gökungen kan klara sig själv.

Jag kan inte fatta vad vi har för skyldighet att bekosta dessa gökungars uppväxt, utbildning, sjukvård, tandvård, boende mm? Jag personligen har bara ansvar för mina egna barn och jag är inte ett dugg intresserad av att ta hand om andras barn som skickas hit från andra sidan jordklotet. Särskilt inte när det inte är frågan om barn utan om vuxna bedragare och att detta förfarande naturligtvis i ett senare skede enbart syftar till att få hit den övriga familjen och släkten som anhörighetsinvandrare.

Jag har roat mig med att googla på företaget Aweibo som du tydligen samarbetar med.
Tydligen så är den ansvarige och grundaren av detta företag en f d polis vid namn Nasim Aweidah och han kallar sig för placeringsansvarig.

En annan medarbetare heter Amin Aweidah och han kallar sig för socionom och socialkonsulent. Jag tror att han kan vara far till Nasim Awedah eller i varje fall släkt på något sätt.
En kvinnlig medarbetare heter tydligen Seham Aweidah och är samordnare och konsulent. Antagligen också en släkting eller på annat sätt närstående.

Den tredje medarbetaren som också lystrar till ett arabisktliknande namn är Maya El-Obari och hon är administrativ konsulent.

Dock kan man även finna en medarbetare med svensktklingande namn, Inger Svensson – Malmborg och hon utger sig för att vara psykolog.

Styrelsen består av Nasim Aweida och någon som heter Darja Amairi Aweida. Den sistnämnda är av namnet att döma också en släkting eller liknande till familjen Aweidah.

På företagets hemsida kan man se bilderna och läsa uttalanden av tre personer som tydligen har tagit företagets tjänster i anspråk och öppnat upp familjehem.

Den ena är Mohammad Mohammad själv och dom två övriga heter Sinisa Stamenkovic, pensionär, och Adly Abu – Hajar som utger sig för att var författare och föreläsare.

Troligtvis så skulle man kunna finna fler med exotiska namn om man hade grävt lite till som med hjälp av Aweibo har startat upp familjehem och nu tjänar bra med pengar på denna sorten av verksamhet. Dessa familjehemsbolag verkar drivas som precis som assistensbolagen till stor del, nämligen att dom drivs av folk med invandrarbakgrund.

Varför det är så kan ju var och en spekulera i. En av orsakerna är ju givetvis dom generösa ersättningsnivåerna och troligtvis som vanligt inom asylindustrin den minimala kontrollen av hur verksamheterna sköts och kontrollen av dom som får starta upp dylika familjehem.

Vilket f ö Jens Mikkelsen på sydsvenskan redogjorde för i en tidigare artikel för några dagar sedan. En i sanning skrämmande läsning!

Till Muhammad Mohammad vill jag bara ännu en gång framföra mina gratulationer till en lyckad och lönsam verksamhet som du har kunnat starta tack vare aningslösa, naiva och totalt ansvarslösa svenska politiker som på detta sätt låter våra skattepengar ännu en gång förbrukas av andra länders medborgare, denna gång av ca 35 000 vuxna bedragare som utger sig för att var ensamkommande barn.
Muhammad Muhammad, du kommer om du vill säkert snart även kunna förverkliga den swimmingpool som VA Syd undrade om du hade byggt p g a den ökande vattenförbrukningen.

M V H, Sandor Herold, Malmö

En bild på Sandor från ett tidigare inlägg
En bild på Sandor från ett tidigare inlägg

10 thoughts on “Sandor påpekar det som lokaltidningen Sydsvenskan glömde

  1. Sandor vill passa på att tacka dig för att du inte räds att skriva om det som många av oss går och funderar över. Såg det här debattinlägget i dag……..ett stort och sorgligt problem, vet inte om du känner till detta från andra länder…………jag gör det inte.
    Varför mår svenska flickor så dåligt ?
    http://www.sydsvenskan.se/2016-11-11/narmare-var-femte-flicka-i-arskurs-nio-har-skadat-sig-sjalv–under-det-senaste-aret
    Skäms tidningen nu för att de inte har tagit upp detta trauma tidigare ?
    Det är en stor skillnad på flickor i Sverige och i vissa andra Europeiska / civiliserade länder, jag tror att det till stor del grundar sig på att tilliten i samhället är så försvagat, detta när anonymiteten är så stor, vilka är de som nu väller in utan att bevisa mer än deras egna ord ?
    Kan jämföra med barnbarn i Nordamerika.

  2. I texten står det naiva och aningslösa politiker. Det är ju inte så konstigt då 87% av svenskarna är lika imbecilla dom, var skulle 7 klövern hitta smarta människor ?

  3. OBS Detta älskar Reepalu, Jonas o Feministregeringen, för dessa bedragare som hjälper gökungar på detta sätt KOMMER ALDRIG ATT NÄMNAS NÄR ”VINSTER I VÄLFÄRDEN” diskuteras.
    Det är tydligen fritt fram att tjäna hur mkt som helst på vår nya adel.

  4. Där ser man vad lite undersökande journalistik kan göra. Bra gjort Sandor men frågan är om rubriken som Petterssons satte är rätt.
    Vilket är viktigast få fram? Sandor eller Mohammed?

Kommentera