Jag skäms över att vara polis i Sverige

POLISEN.  En liten historia, som Eva-Marie brukar kalla en liten vardagshistoria vill jag bjuda på från Kållered och ett möte med en polis som skäms, skäms och skäms. 3 gånger var han tvungen att använda detta ord. Varför? För att hans arbete kändes meningslöst. En Polskregistrerad bil, fullastad med gods, 5 män utan ID handlingar och polisen står och kan inget göra? Då hade jag också skämts.

poliss-jpg

Det hela började med en shoppingtur till Willys Kållered. På parkeringen står en polis och tittar på en Polskregistrerad skåpbil i tveksamt skick. I och runt bilen finns 5 män. -Där finns att göra, säger jag lite lättsamt.  -Om du bara visste, fick jag till svar.

Lite småprat och snart kommer det fram att polisen vet att föraren inte har körkort. Ingen av de 5 männen har ID handlingar. Om bilens skick och om den är försäkrad vet han inte.

Däremot vet han att de tagit in dem tidigare och de har blivit släppta tämligen omgående och notan för bilbärgningen fick skattebetalarna stå för. Dagen efter är de tillbaka på samma ställe. Historien upprepar sig. Nu tittar polisen bara på, väntar och hoppas att de skall försvinna härifrån eller att de skall kunna ta dem – på riktigt!

Med betoning på SKÄMS sade denne lite äldre polis 3 gånger ”-Jag SKÄMS över att vara polis idag”  Detta är inte första gången jag hört poliser yttra dessa ord.

I samband med en grov stöld av en grävmaskin fick polisen veta vem tjuven var. Det fanns vittnen till att vederbörande kört maskinen, först på släp och sedan på marken. Ändå togs han inte ens in till förhör???  Återfallsförbrytare, känd hos polisen för både knark och stöld. Inget körkort, körde ändå både nykter och påverkad – inga påföljder.  Han kostade samhället en förmögenhet och även oskyldiga privata människor som blivit bestulna på både bränsle och fälgar, mopeder och annat, allt som var värt att stjäla – inga påföljder.

Det spelade ingen roll hur många gånger polisen plockat in honom – han kom ut nästan lika fort igen – de flesta gånger. Inte undra på att polisen skämdes. Man skulle kunna tro att det var frågan om en inflyttad men icke – genomsvensk runt 40 som varit på radarn sedan nedre tonåren.

Varför blev han inte inlåst??  Poliserna skäms men det är inte deras fel, det är åklagarnas och systemet som vi har men det är poliserna som får ta skiten.  Är inte Sverige underbart? Inte undra på att vi får så många kriminella element på besök.

13 thoughts on “Jag skäms över att vara polis i Sverige

  1. HURA – det gllæder mig at de svenske politi indeholder borgere der kan se de urimeligheder de fremmede gør brug af og slipper godt fra

  2. HURA – det gllæder mig at de svenske politi indeholder borgere der kan se de urimeligheder de fremmede gør brug af

  3. Man skäms över att vara svensk numera. När man träffar folk härborta så undrar dom varför vi förstör vårt eget land och varför vi vill lämna detta kaos till våra barn. Sverige är förstört för all framtid om inte SD får majoritet och repatriering kan börja på allvar, och då måste folk som varit upp till 20 år i landet också ut.

  4. I stället för att bara stå och gnälla över att de ändå blir utsläppta om man plockar in dom, är det väl bara att oförtröttligt fortsätta att göra sitt jobb på bästa sätt genom att plocka in dem, även om de släpps ut igen omgående av ointressarde åklagare. Förr eller senare så måste det väl bli någon form av utdelning.

  5. Vi kanske skulle kunna be att få en av Dutertes söner och göra honom till kung här i sverige och ändra på statsskicket litet så han kan röja upp?

    • Ja, vi skulle behöva en diktatur för en tid, men omvänd från den som idag intagit rosenbad.

      • Jag vet inte. Jag tycker statsmakten i sverige har straffat ut sig. Jag vill ha mindre statsmakt, inte mer. Mitt ideal vore att endast krigsmakten finns kvar av centralmakten. De som vill byta pengar med varandra av sociala skäl får göra så lokalt, med människor som de känner personligen.

  6. Inte så konstigt. Riksåklagaren och Rikspolischefen sitter i samma förening Ruben. Justitiekanslern i släktingen Hilda. Det är mäktiga krafter för medborgarna och poliserna på gatan att slåss mot. Det behövs en Donald Trump. Det som är regel i Danmark är tabu i Sverige.

    • Trump skulle kunna sälja Trumppolitiker till andra länder för andra länders medborgare att rösta på. Varför inte, alla är ju välkomna till Sverige!?

  7. Ja, man blir ju så frustrerad, det måste ju in folk utifrån som gör riktiga utrensningar. Men förutsättningen för att kunna göra något är ju en Swexit och införande av fullständiga gränskontroller och även utökade inre tullkontroller mm. Tyvärr kommer många flickor och unga kvinnor och gamla m fl mfl att få lida som brottsoffer (bl a min Mor, nu 91 år, har utsatts för detta satans pack) under landsförrädarnas styre.

    • Problemet är våra proffspolitiker som egentligen bara är proffs på att bedra sin befolkning. Dessa måste avsättas innan Sverige kan helas igen.

      • Regel 1 måste vara att ”avsättas” som du säger i ditt inlägg ovan.

        Om den påföljden inte hjälper så måste ett hårdare straff utdömas för de allra svåraste fallen. Dessa skulle kunna benämnas Regel 2 med följande beskrivning i straffskalan.

        Den första ”s”-bokstaven i ordet enligt Regel 1 ersätts med bokstaven ”r”. Där får du svaret på det straff som måste utdömas enligt Regel 2.

        Jag tror du enkelt hängde med. Lätt som en plätt … eller hur?

Kommentera