Det här med pengar

I Sverige lever 231 000 pensionärer under EU:s fattigdomsgräns. Romer från Rumänien sitter utanför svenska butiker och tigger pengar av andra. Från flyktinglägren i Mellanöstern rapporteras om att pengarna börjar tryta. 850 miljoner människor kan inte äta sig mätta varje dag informerar man från UNHCR.

GP har kartlagt vad världens 20 bäst betalda fotbollsspelare tjänar. Kan ni gissa utan att tjuvkika?

Tillsammans tjänar de 55 850 000 svenska kronor…….i veckan! Det är ungefär lika mycket som 186 sjuksköterskor tjänar tillsammans…….per år!

Vad de 20 överbetalda fotbollsspelarna tjänar tillsammans på ett år klarar inte min miniräknare att räkna ut, så det får ni lösa själva. Onekligen ger detta lite perspektiv och tänk om dessa 20 herrar avstod hälften av sin lön och istället skänkte dem till välgörande ändamål. Det skulle lösa problemen för många runt om i världen.

Det är inte konstigt att de springer omkring på plan med sina menlösa tatueringar och fula frisyrer. Det har redan så mycket pengar att de inte vet vad de ska göra av med dem och då har ändå ingen av dem passerat de 40.

Vår egen Zlatan ligger förövrigt på 14:e plats på denna illustra lista. Förresten, jag glömde nämna en sak. De här 20 spelarna tjänar dessutom lika mycket på sponsor- och reklamkontrakt. Nu går min miniräknare bananas och lämnar in för gott…

GP

Den som tjänar mest är den här göken med sina 209 miljoner, exklusive de tiotals miljoner har tjänar på reklam.

8 thoughts on “Det här med pengar

  1. Money comes in, money goes out – ett ordspråk som gäller oss alla.
    Men visst – det är en jäkla bra omsättning som de här spelarna har!

  2. Rymdprogrammen kostar tusentals miljarder om året till ingen nytta.
    Detta är bara till för att miljonärerna skall få leka med sina leksaker.

  3. Stefan K, Du behöver inte skämmas för att din miniräknare inte har kapacitet att beräkna alla höga tal det rör sig om i det här ämnet. Utifrån den välskrivna texten ovan förstår jag ändå lätt hur enormt stora belopp det rör sig om. Så varmt tack för den värdefulla och trovärdiga informationen!

    En som definitivt inte kan räkna är utbildningsmister Gustav Fridolin (MP) och det spelar ingen roll om det gäller huvudräkning eller om han tar hjälp av en miniräknare. Fridolin lovade i valrörelsen 2014 att han skulle fixa problemen i skolan på 100 dagar från tillträdet som minister. Nu har det gått c:a 750 dagar sedan Fridolin tillträdde och problemen i skolorna är värre än någonsin – alla kategorier.

    – Rekordlåga studieresultat / Betyg (Pisa),
    – Störningar, oordning & bristande disciplin tidvis med kaos,
    – Svår lärarbrist, frustrerade, underbetalda, utbrända & missnöjda lärare,
    – Underfinansiering, många hälsovådliga skolor med mögelskador
    Osv osv

    Det är också lönlöst att låna ut Fridolins miniräknare …

    http://www.animatedimages.org/data/media/436/animated-counter-image-0019.gif

    … till dig Stefan K, för dina beräkningar … för jag utgår ifrån att Fridolins kalkylator har bottenlåg kapacitet i jämförelse med din egen.

    Mvh

  4. Stackars Zlatan måste dryga ut sin arma lön med att göra reklam för micropizza. En del har ingen värdighet.

Kommentera