Obada Albaradan döms till sex år och livstids utvisning för anlagt brand


INVANDRARBROTT. Svea hovrätt avkunnade idag, 2016-11-07, domen mot en 29-årig asylsökande syrier som tänt eld på Westsura herrgård. Hovrätten fastställde Västmanlands tingsrätts dom på sex års fängelse och livstids utvisning.

Den tappre Obada Albaradan hade på grund av situationen i Syrien lämnat landet. Hans hustru, som var gravid, och parets lilla dotter, blev kvar där och han känner inte till om hustrun och dottern är i livet i dag.

-Pettersson föreslår att vi efterskänker det sex-åriga fängelsestraffet så Obada kan åka hem och leta efter familjen och få förklara för Assad varför han deserterat…

 

Svea hovrätts målnummer är B 7667-16.

TIDIGARE 2016-08-30. Asylsökande får sex års fängelse för brand på asylboende

En 28-årig man har dömts till sex års fängelse av Västmanlands tingsrätt för att ha anlagt en brand på asylboendet Westsura herrgård i Surahammar.

Mannen bodde på asylboendet och startade i början av juli en brand genom att tända eld på tidningspapper. Branden spred sig, men ingen av de andra personerna i byggnaden kom till skada. Mannen själv skadades lindrigt.

Utöver fängelsedomen döms mannen till utvisning på livstid.

-Pettersson tycker det är lika bra att skicka tillbaka Obada Albaradan, född 1988, syrisk medborgare med tolkbehov på arabiska, så kan han få avtjäna sitt straff på hemmaplan. Givetvis av humanitära skäl. Han kanske ska leta efter sin fru och dotter…från domen ”På grund av situationen i Syrien lämnade han landet. Hans hustru, som var gravid med parets dotter, blev kvar där och han känner inte till om hustrun och dottern är i livet i dag…” 

TIDIGARE 2016-07-10. Asylsökande häktad för mordbrand på 1600-talsbyggnad

En 28-årig asylsökande har häktats för på sannolika skäl misstänkt för mordbrand. Det var flygelbyggnaden på Westsura herrgård som brandskadades svårt, byggnaden stod där redan på 1600-talet.

Flygelbyggnaden på Westsura herrgård som brandskadades svårt stod där redan på 1600-talet.

På Facebook skriver bland andra Marie Spennare, som tillsammans med Anders Lindberg, ligger bakom en bok om Surahammars gamla historia, att ”byggnaderna bör vara de äldsta, bevarade i Surahammar och bara den gamla kyrkan var äldre”.

Platsen är en av de tidigaste bosättningarna i trakten. Från 1300-talet. Många prominenta personer har besökt och bott på herrgården. Bland andra Karl XI som 1687 enligt egna anteckningar vid besöket dödade en björn vid jakt i Östsura.

28-åringen ska ha tänt på i frustration när han nekades att få tala med Migrationsverkets personal. Ingen person skadades vid branden.

-Pettersson säger att det är inte första gången vi nämner asylboendet Westsura på bloggen och det är troligen inte sista heller…

Asylsökande förstör – finns inte internet på nätterna

Åtal och dom för våldtäkt mot 13-årig flicka


13 responses to “Obada Albaradan döms till sex år och livstids utvisning för anlagt brand

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: