Miljöproblem


Jag har en kvinnlig arbetskamrat som retar upp omgivningen med märkliga uttalande och tveksamma åsikter. Hon är både kommunist, vegan och feminist. En kombination som inte sällan ger märkliga avtryck i debatten. Jag tänker inte ge lägga så mycket energi på de åsikter hon har om våldtäktsmän (vita förstås), nationsgränser, det amerikanska valet, den svenska politiken och andra frågor där hon bygger sin världsbild på det som står i kommunisternas huvudorgan, ETC.

Jag tänker däremot ta upp dubbelmoralen i hennes inställning till miljön.

Hon är vegan som sagt och som kommunist försöker hon påverka alla i sin närhet att sluta äta kött på grund av dess miljöpåverkan. Samtidigt sätter hon sig i bilen varje veckoslut och åker de 12 milen till sin systers familj i Roslagen och vad kostar inte den tur och returresan miljön jämfört med en liten köttbit var tredje helg? Hennes dubbelmoral visar sig från sin bästa sida när hon en gång varje år gör som de rika och sätter sig på ett flygplan för att göra en långresa till Ostasien, framför allt till Laos och Sri Lanka.

Lite av vänsterns dilemma. De vill gärna påverka och protestera så länge deras egna intressen inte berörs.

Nu visar en ny forskning att varje Thailandsresa är lika skadlig för miljön som att äta ett kilo kött varje vecka under ett helt år. Under varje sådan resa smälter 7 kvadratmeter av isen i Norra ishavet. Samma skada för miljön gör en bilresa på 500 mil i en bensindriven normalstor bil.

Om min vänsterinspirerade arbetskamrat menar allvar med sitt miljötänk, borde hon ta tåget till Stockholm varje veckoslut och den resa till Sri Lanka hon beställde för en månad sedan borde hon avboka redan i morgon. Just precis dessa argument ska jag lägga fram för henne i morgon och inväntar en sedvanlig bortförklaring och ett märkligt svar.

DN


24 responses to “Miljöproblem

 • Pica pica

  Man kan bli förvånad också. Jag satt en gång på en finare middag och fick en känd, äldre distingerad herre inom hälsohem och naturodling. Det skulle bli intressant att se vad han fick att äta tänkte jag.

  När hans lammkotletter kom in såg jag att han åt av förtjusning och var tvungen att fråga om han inte var vegan. Han svarade: ”Vi människor är liksom grisen allätare och mår bäst av det.

  Gilla

 • odalkvinnan

  veganism är ett I-landsproblem. I andra länder får man tugga i sig det som finns. Om motiveringen lyder för miljön ska ingen färdigmat ätas(palmolja i allt). Ingen importmat då den fraktats långt. Denna årstiden ska rovor och kålrötter ätas och inga kiwis eller tropiska frukter, inge citrusfrukter. Ingen importpasta gjord på durumvete. Fyll gärna i listan olivolja går bort

  Gilla

 • Anna

  Den beskrivningen här ovan är den ”moderna människans” Dilemma. Med lång livserfarenhet skulle jag säga -med stor övertygelse- att 90 % av mänskligheten lider av denna dubbelmoral!
  Jag har löst detta på mitt eget sätt: Ingen får passera min tröskel som propagerar för saker men inte själv Lever upp till sin egen ”ideologi”. Jag råder alla att se omkring i sin omgivning och ta helt avstånd av dessa typer. Som Bonus har jag en lugn och behaglig tillvaro utan en massa onödig tjafs med hycklaren om vem har rätt eller fel!
  Att ta avstånd och inte ge de utrymme har sin fördel, de kommer att bli mer ensamma i sina egna självlögner än de som har tagit avstånd ifrån de…….
  Att hyckla är aldrig så roligt när man saknar åhörare!!!!!

  Gilla

  • Anna

   Tack för ”tummen ner! Att känna igen sig själv i beskrivningen ger alltid samma effekt. Jag är nöjd, det var det som var mitt syfte!

   Gilla

  • Nog Nu

   Det var generöst att släppa in fiender i ditt hem!
   Hos mig är meningsmotståndare ej välkomna!

   Gilla

 • Mr P

  Om jag inte minns fel införde Svt/Sr en jämställdhetspolicy för ett par år sen bland journalisterna, invandrade kvinnliga journalister skulle kvoteras in framför svenska dito och det blev ett riktigt ramaskri.
  På FB diskuterades Expressens helvita redaktion: https://www.flashback.org/p40975115
  Veganer, feminister och diverse ideologiska brottslingar är stora i käften så länge det inte är deras egen rosafärgade tillvaro på Södermalm som hotas.

  Gilla

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Den totala avsaknaden av konsekvens och reell balans mellan ideologisk teori och vardaglig praktik, är vänsterhysterikornas främsta attribut. De diar sin livsnäring från den marxistiska modersuggans multnande spenar och får ny energi att saligt predika de trosartiklar de inte ens själva förmår leva efter. Ingen normalbegåvad vuxen kan rimligtvis ta dessa vilsekomna stackare på allvar.
  (Personligen har jag slutat äta kött eftersom det inte i något hänseende tilltalar mig, men det hör inte till detta sammanhang.)
  Andreas 🙂

  Gilla

 • Fredde

  Jag hade grannar, ett gift par (båda lärare…) som var stöpta i 68-vänstern, de drog många floskler, men inget av de sa tycktes behöva beröra dem själva.

  De sa: egentligen är det onödigt att ha bil, det går ju buss. Fast, i verkligheten var de så att de körde en gammal 245 som gick på 3 cylindrar och osade oförbränd bensin lång väg. Jag påpekade hur dumt det var, men det tog minst ett halvår innan de körde bilen till verkstad.

  De skulle odla ekologiskt, men traktorn de hade läckte mängder av olja, och skvätte ut oförbränd diesel pga dåliga spridare. Deras åkrar var rena ogräsodlingen, då de inte bemödade sig att rensa för hand.

  Men, värst var det då mamman satt och rökte med 2-åriga dottern i knät, då kunde jag inte hålla tyst…

  Gillad av 1 person

 • Ruth Magnusson

  Om det hade varit meningen att vi skulle flyga, så hade vi fötts med vingar.
  Ska bli gott med en redig köttbit till söndagmiddag.

  Gilla

 • Mimi N.

  Hade en gång en … avlägsen bekant som blivit vegetarian utav rädslan för fetman, inte för djurens skull. Hon var väldigt bred om höftena och låren var skapade som ridbyxor. Stommen var sådan, hon var inte tjock, utan ärvt sin mors kropp. Hon föraktade alla som inte hade hennes matvanor och var slanka. Då och då mumsade hon på lax och tänkte sedan förfärat hur ‘figuren’ skulle te sig efteråt.
  Veganer är kategoriskt inte normalt funtade.

  Gillad av 1 person

  • Hylle

   Nä, nu blir jag lite grinig av att så många rackar ner på dem som inte äter kött och kallar oss dumma i huvudet. Jag skulle aldrig racka ner på nån som äter kött, men själv KAN jag inte pga försvagad matsmältning pga sjukdom. Jag kommer aldrig kunna äta kött och jag är varken hycklare eller vänsterpartist för det.

   Gilla

 • Tony

  Som jag sade i ett tidigare inlägg, jag har aldrig upplevt
  att vänstern haft rätt i någonting?

  Gilla

 • ÅMÅL

  Jordens överbefolkning har inte orsakats av vita men vita skuldbeläggs för allt negativt –

  Gilla

 • Blodsven

  En liten vits jag hörde för ca 40 år se´n :
  -Hur kommer det sig att du blev vegetarian?
  -Jag tycker det är förfärligt att döda oskyldiga djur, för att sedan äta upp dom.
  -Är det bättre att äta upp maten för dom då?

  Gilla

 • ossie.

  Ja såna här typer är bra på att tala om vad andra skall och bör göra, men själva kan dom av många anledningar inte följa sina egna god råd. Fy fan vilka hycklare.

  Gilla

 • malmobon

  Hade dessa brytt sig om vår miljö, så hade dem fattat att överbefolkning är den grundläggande orsaken till miljöförstöring.
  Då flyttar man inte en befolkning runt halva jorden för att förstöra miljön i en annan del av världen.
  Framför allt ger man inte flerbarnstillägg som gör att utländska kvinnor inte kommer ut i arbetslivet.
  Inte lönt gå i diskussion med dessa. Bortkastad tid. Har sin åsikt. Brukar ändra sig när dessa själv får familj i 25 års åldern.

  Gilla

 • ingen bryr sig vad de äter eller inte äter

  Hur kommer det sig att så många veganer håller på och beter sig illa mot de som äter kött?
  Bara för att man äter grönsaker betyder det väl inte att det är bra för miljön?
  Vad finns det för hållbara argument för att bibehålla en strikt vegansk kost, egentligen?
  Annat än en personlig etisk och moralisk övertygelse?

  Ogillar folk som försöker påtvinga andra att ändra sin livsstil.
  Varför kan inte var och en få göra som dom vill?

  Veganer är i samma klass som muslimer i vissa avseenden.
  Åtminstone den fanatiska grenen.

  Gilla

 • ingen bryr sig vad de äter eller inte äter

  Så länge som veganen inte lägger sig i mina kostval så får veganen äta vad veganen vill utan att jag lägger mig i.
  Problemet med många veganer är dock att dom vill lägga sig i.
  Personerna som förhåller sig till detta levnadssätt tenderar att totalt se ner på alla.

  Gilla

 • ingen bryr sig vad de äter eller inte äter

  Veganer saknar ofta förankring i verkligheten.

  Gilla

 • Cinna

  Vänsterfolk av den sorten brukar gärna tala om hur alla andra ska bete sig, samtidigt som de tänker sig själv som en styrande elit som har rätt till vissa privilegier.

  Gilla

 • ingen bryr som vad de äter eller inte äter

  Veganer är i 95 fall av 100, extremister och går inte att argumentera med. Extremister finner alltid ett sett att komma förbi problem som det du beskriver.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: