Var försiktig med vad du önskar dig

EKONOMI. Var försiktig med vad du önskar dig. Den läxan har nog vissa politiker i Skellefteå lärt sig idag. Snöröjningen kostade för mycket och dom tvingades spara, kontentan av det blev att man bara röjde halva Kanalgatan, den största kommunala genomfartsleden genom centrala Skellefteå.

Vi var helt på det klara med att inte ploga hela Kanalgatan. Idag vid fyra började första gänget att bara ploga ett spår. Klockan nio fick vi OK att fixa till det igen.

Lars Pettersson verksamhetschef på Skellefteås samhällsbyggnadskontor Tiltaget satte press på kommunens politiker, bland annat var det många ur det lokala näringslivet som menade att deras verksamheter skulle skadas när halva Kanalgatan läts snöa igen.

Nu har snöröjningen fått utökade medel och Lars Pettersson är försiktigt possitiv.

Blev det för impopulärt? – Ja det är klart! Det är synd att man ska behöva vara så tydlig för att få förståelse för det.

Att det kostar pengar att röja snö? – Ja, om det snöar eller regnar och är halkigt på vintern så kostar det pengar. Det är bara så enkelt, säger Lars Pettersson som är verksamhetschef på samhällsbyggnadskontoret i Skellefteå.

-Pettersson tycker att Migrationsverket ska ta hand om snöröjningen. Där saknas det aldrig pengar och afrikaner är lätta att se i snön…

4 thoughts on “Var försiktig med vad du önskar dig

  1. Ett alternativ torde väl vara att skaffa fram ett parti snöskyfflar och beordra alla bidragsparasiter att göra rätt för sina oräkneliga förmåner. En alldeles förbannat förträfflig åtgärd, vilken fyller två funktioner. Dels blir snöröjningen under överinseende av vakthavande genomförd, dels kommer den kolorerade arbetskraften att vara tömd på energi efter slutfört arbete. Således har vi också reducerat risken för våldtäkter och vandalism mm.
    Andreas – rationell realist.

  2. Men va fan, har kommunpolitikerna i Skellefteå missat hur Bruttonationalprodukten beräknas! Det är ju enligt regeringen med benäget stöd från den röda tok vänstern, bara att låna, låna och låna!

    Bruttonationalprodukten kan uttryckas som värdet av total konsumtion av varor och tjänster, bruttoinvesteringar samt export minus import.

    Bruttonationalinkomst (BNI) är ett mått som används inom nationalräkenskaper och makroekonomi. Det utgörs av summan av bruttonationalprodukten och nettofaktorinkomster från utlandet. Nettofaktorinkomster består av nettot av löner, aktieutdelningar, räntor och arrenden, patent med mera som passerar gränserna; exempelvis aktieutdelning till boende utanför Sverige och räntor på statsskulden på de medel som är upplånade i utlandet.

    Ju mer ekonomiska medel Skellefteå kommun och alla övriga kommuner lägger på snöröjning, desto bättre går det för Sverige!

    Det går bra för Sverige!!!! Hahahohaaaaaahoha Magdalena Andersson har nu möjlighet att fylla de tomma ladorna med snö! De ekar lika tomma till våren igen men Sverige går bra! Hahahohaaaaaahoha!!!!!

    Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

    Stäng gränsen nu, avskaffa bidragssystemet för asylturismen!

    Sverige går nu mot mörkare och kyligare tider och snöröjningen måste prioriteras framför asylturismen!!!!

Kommentera