Fyra döda när dialogpoliserna stannade hemma

BROTTSLIGHET. Fyra misstänkta narkotikasmugglare omkom 3 november när deras 12 meter långa båt, försett med tre kraftiga utombordare rammades av ett spanskt kustbevakningsfartyg. Händelsen inträffade vid 17-tiden, cirka tolv sjömil sydväst om Estepona.

Ett bevakningsfartyg tillhörande spanska tullväsendet SVA hade tagit upp jakten på en misstänkt utombordare, i samarbete med en helikopter. Enligt myndigheterna gjorde de flyende misstänkta smugglarna en brysk manöver som ledde till en kollision mellan de två båtarna. Trots den påföljande räddningsaktionen gick de fyra männens liv inte att rädda.

Offrens identitet är till en början okänd och omständigheterna kring olyckan utreds nu.

-Pettersson säger att här var det inte frågan om några dialogpoliser och risken för återfall är obefintlig. Spanien och därmed övriga Europa inklusive Sverige har stora problem med narkotika-smuggling från Nordafrika, så min åsikt är att den svenska kustbevakningen borde hjälpa den spanska att hindra olagliga människor och varor att ta sig till Europa i stället för att vara resebyrå för illegala människor och då bidra till att många drunknar på vägen…

Sydkusten

Nedan en film om droghandeln från 2014. Bara 16 km skiljer Afrika från Europa vid Gibraltarsund

10 thoughts on “Fyra döda när dialogpoliserna stannade hemma

  1. Om det var så stora volymer som de såg ut att smuggla så kanske kustbevakningen på längre sikt räddat livet på minst 50 människor? Det kan tänkas innebära 50 färre debutanter?

  2. Har spanska kustbevakningen varit på studieresa till president Duterte på Filippinerna ??

  3. Narkotikasyndikat ska bekampas med extra harda metioder, – svensk polis ar UNDERMALIG till att bekampa all form av brottslighet, speciellt denna dar miljarder ar investerade i flyplan och batar, detta ar en del av flyktingsmugglarnas verksamhet fran Afrika!

  4. ”Statsminister Stefan Löfvén (S) lovade redan den 18 mars 2016 att avtalet mellan Turkiets diktator Erdogan och EU skulle stoppa smugglarnas möjligheter att skicka människor till drunknings-döden på Medelhavet.

    Så har ej skett eftersom vi ser dagliga rapporter om att människo-smugglingstrafiken pågår som vanligt. ”Flyktingströmmarna går från de nord-afrikanska länderna Egypten, Libyen, Marocko etc över Medelhavet till Grekland, Italien, Spanien etc.

    Svetsaren lovade redan i början på år 2015 att han INTE TÄNKTE BYGGA några murar för att stoppa ”flyktingarna”. Senare i slutet på 2015 hade svetsaren tydligen gått en MURARKURS och försökt lära sig BYGGA MURAR men dom blev inte täta och därför läcker det fortfarande in alltför många ”flyktingar” till Europa och Sverige, d v s såna som smugglarna skulle stoppas från att kunna leverera.

    http://www.svt.se/nyheter/inrikes/lofven-s

    Har Stefan Löfvén kanske omskolat sig igen på Operan-baletten och där lärt sig utföra ett oräkneligt antal varianter av sina misslyckade politiska piruetter?

    Och att stoppa smugglingen av narkotika och många andra illegala produkter till Sverige tycks inte ens ha kommit upp på Stefan Löfvéns dagordning ännu.

    http://gfx.bloggar.aftonbladet-cdn.se/wp-content/blogs.dir/428/files/2015/12/Skarmavbild-2015-12-09-kl-sbsbsa-1024×536.jpg

  5. Sverige borde flytta gränsen till Medelhavet. Där måste man sätta in alla åtgärder för att stoppa trafiken till Europa.

    • Tycker att Sverige kan förklara Syrien och Afghanistan för Svenskt territorium som behöver ingen fly för sitt liv utan njuta av bostad o bidrag till dödagar

Kommentera