Zigenare med 18 bilar och 14 husvagnar, alla med förbud – polisen lät dem köra

ZIGENARE. För EU-migranterna gäller inte Sveriges lagar. När en flock tiggare skulle köras bort från ett läger i Sätra, Gävle i förra veckan kontrollerades 18 bilar och 14 husvagnar.

Samtliga bilar hade körförbud, alla är inte avregistrerade men har uteblivit från besiktningen och/eller struntat i att betala skatt och därmed belagts med körförbud.

Samtliga husvagnar var avställda och har körförbud, en av dem var avställd 1993, en annan 1996. En tredje var besiktigad senaste gången för mer än 25 år sedan, den 31 juli 1991.

En av bilarna är sedan tidigare beslagtagen av Gävle kommun på grund av obetalda p-böter på 36 .000 kronor. Bilen ägs nu enligt Transportstyrelsen av en bilskrot i Gävleregionen. Men rullar uppenbarligen på gatorna ändå och står nu parkerad i EU-migrantlägret.

Det struntade polisen i, utan de lät zigenarna köra iväg.

SVT

-Pettersson har sagt det många gånger, det behövs inget tiggeri-förbud. Det behövs inga nya lagar. Det behövs politiker och poliser som använder de lagar som finns.

Beslagta bilarna och husvagnarna, utvisa zigenarna som uppehåller sig är illegalt, det finns regler om att de ska kunna försörja sig.

Det finns redan flera lagar som går att använda. Egenmäktigt förfarande är i svensk rätt ett tillgreppsbrott enligt 8 kap 8 § Brottsbalken.

Påföljden är böter eller fängelse i högst sex månader.

I Brottsbalkens 8 kapitel regleras stöld, rån och andra tillgreppsbrott. De tillgreppsbrott som inte särskilt reglerats i 8 kapitlet har samlats under beteckningen egenmäktigt förfarande.
Det finns tre situationer då ett brott utgör egenmäktigt förfarande.

då gärningsmannen olovligen har tillgripit något men inte har någon avsikt att behålla det tillgripna.
då annans besittning olovligen rubbas på så vis att den rättmätige ägaren hindras att använda föremålet som det är tänkt.
då gärningsmannen med våld motsätter sig laga självtäkt. Utövningen av våld omfattar inte bara personvåld utan kan även vara oriktat våld där gärningsmannen sliter i en sak.

 • Om den allmänna ordningen störs och polisen uppmanar någon att lämna platsen kan det även bli åtal för ohörsamhet mot ordningsmakten. Om du håller fast dig i andra eller i föremål när polisen försöker få bort dig räknas det som våldsamt motstånd.
 • Att olagligt ta sig in på annans mark, hus, fabrik, båt osv. Olaga intrång ger böter och grovt olaga intrång ger fängelse i högst två år.
 • Man får inte bo utan avlopp och sophantering.
 • I de flesta kommuner finns det kommunala ordningsstadgar. Där det anges var och när man får campa, var man får dricka alkohol, spela musik etc. Dessutom behövs ofta tillstånd för att samla in pengar vid den lokala butiken.

 

26 thoughts on “Zigenare med 18 bilar och 14 husvagnar, alla med förbud – polisen lät dem köra

 1. Polisen har nu tillåtit alla ekipage att flytta på sig igen till ett nytt läger sa dom nyss på dom regionala nyheterna , skandal att inte polisen gör sitt jobb .

  • Tänk om dom kör ihjäl någon ur riksdagen eller typ en polis, med dessa oförsäkrade, oskattade och obesiktade fordon, skulle ni gråta då?

 2. Jag personligen har inga betänkligheter mot hur Pride klär sig med mera men se deras beteende och polisens och ordningsvakternas ingripande mot de som bara vill använda sin yttrandefrihet!! Jämför! Med artikeln här.

  https://youtu.be/1YS72LFxwjw

 3. Leif G W Persson sa igår i veckans brott att polisen var som bäst på 60 talet, Jag instämmer. Polisen av idag är i stora delar en katastrof.

 4. Rättssamhällets och polismyndighetens förfall visas klart i detta exempel. Kräv en lagtolkning om skillnaden mellan svenska och romska bilförare av Ygeman och Johansson i Riksdagen.

 5. Läst kommentarer och ser att de gillas. Instämmer! Felet är den lagstiftande församlingen, som är lydiga knapptryckare. Inte undra på att politikerföraktet finns och ökar dramatiskt.

 6. Polisen gör sig skyldiga till tjänstefel men det skiter man i. Sverige rasar snabbt ner i avgrunden.

  • Det är högre prio på att sätta dit svenska sportskyttar! En särdeles laglydig grupp svenskar som brinner för sin sport!

 7. Vilken tur att detta sällskap inte var ett gäng SD-politiker turné .

  För då hade lagar gällt och media hade haft ”sötebrödsdagar” i minst en veckas tid.

 8. Gör vad man gjorde på Gotland för att få koll på kaniner tro jag det va, skottpengar, eller samla ihop dem i chain gangs och låt dem rensa upp skiten de ha lämnat efter sig medan de marscheras ut ur landet. Chipa dem vid gränsen så man ha i framtiden koll på dessa svin.

 9. I Malmö finns 3 bilar parkerade på Kapellgatan vid Triangeln. Alla skyltar fram och bak borta. n ringde till Gatukontoret och påpekade detta.
  ”Har inte vi med att göra. Kan inte sätta p-lapp på dessa, efter som det inte finns reg.skyltar”. Polisen sak svarade han.
  Han ringde till Polisen och dem kunde inte göra något.
  I stort sätt kan man då själv ha avtagbara skyltar och parkera utan betala.
  Undrar vad som hänt då?
  Mellanmjölkslagar som inte fungerar på de som inget har att förlora.
  Även sover dem i dessa bilar. Urinerar och annat vid Johanneskyrkan, då det är stängt på offentliga toaletter i köpcenter.

  Borde finnas hjullås som i England och efter en tid bogserat bort dessa.

  Från början borde det inte vara tillåtet komma in i landet utan kunna försörja sig. Tiggeri förbjudas. Idiotiskt ge till tiggarna.
  Ett annat förslag kunde varit att kriminalisera givarna till tiggarna, precis som torsklagen inom prostitution. Ett förslag.
  Bästa är dock rösta bort 7′ partierna. SD är valet.

  • Gissa om många redan/kommer att ha avtagbara skyltar. Alternativet med hjullås är utmärkt, skapar sysselsättning för bilbärgare, taxi – att hämta ut bilen, skrotfirmor etc. Dessutom inbetalda p-böter. Varför är riksdagens 87 % ledamöter så handlingsförlamade?

 10. Det är inte riktigt så enkelt att agera för polisen.
  En eu-medborgare får lov att vistas tre månader i ett annat eu-land. Sen kan han/hon köra över öresundsbron och tillbaka, för att sen vara här tre månader till. Eftersom man rör sig fritt inom unionen och inte får några stämplar i några pass, räcker det att säga att man var i Danmark igår, och polisen får bara köpa det.
  Så där är det ju haltande lagstiftning.

  Beträffande bilen som ägs av en skrot. Står bilen stilla och ingen sitter i den, så kan polisen kontakta ägaren och säga att ”er bil står där och där, var goda hämta den” (om den är efterlyst och man inte begärt annan åtgärd som t.ex bärgning)

  Bilar som körs av utländska medborgare och som har brister är det i princip meningslöst att skriva böter på om de inte är från Skandinavien.

  Folk som bosätter sig på annans mark, det är inte fillt så enkelt att kalla det olaga intrång och bara köra iväg dem. Det har prövats av många rättsliga experter på många myndigheter. Så man ska nog inte skylla för mycket på polisen. Jag tror att man på flera ställen måste se över lagstiftning och anpassa den till hur det ser ut idag. De flesta lagar skrevs för många, många år sedan, när Sverige och Världen såg annorlunda ut.

  • Intrång på mina domäner innebär en ***** brakare uppkörd i **** oavsett nationalitet och lagstiftning!

   Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning och stäng Sveriges gränser nu, förpassa alla ockupanter till respektive hemland! De utan hemland interneras tillsdess hemland har identifierats! Enda sättet att återställa Sverige!

  • JO det är enkelt att lagföra OGILTIGA FORDON även om det nu är romer som äger dom ,,,,,,,,,,,

  • Frasse har helt rätt, det är i stor utsträckning en fråga om att skärpa till lagstiftningen.

   Visst förekommer det överdriven hänsyn till ’svaga grupper’ och de ges utrymme som inte tillkommer mig som svensk, men det övergripande problemet är att Sverige – av förklarliga skäl – har en lagstiftning som siktar på svenskar och inte är anpassad för dem som kommer från rovdjurskulturer.

 11. När myndigheter slutar att upprätthålla lagarna så förfaller samhället blixtsnabbt och det är precis vad vi upplever i sverje nu.

 12. Sverige har just nu stora problem med asylturister som kör bil utan körkort! Har själv sett bilförare som inte klarar av att köra bil överhuvudtaget, utgör risk för både sig själv och omgivningen!

  Vet ni hur det går till? Då ska jag berätta om asylturisternas körkorts bestyr!

  Precis så här går det till! I asylturisternas hemländerna går det att köpa körkort för en väldigt billig penning! Det går att köpa körkort registrerade och godkända, utan att ens ha sett en bil på vykort! Dessa körkort är ”(giltiga och godkända)” i Sverige och av Transportstyrelsen!

  Problemet är att i Sverige har vi alltid varit måna om trafiksäkerheten och därför har körkortsutbildningen utvecklats in absurdum! Körkortskraven gör att kostnaderna för ett svenskt körkort rakat i höjden så etniskt svenska ungdomar knappt har råd att ta körkort!

  Alltså araber och negrer köper körkort utan att ens ha suttit på förarplatsen i någon bil överhuvudtaget!

  Med inköpt körkort ger sig de här individerna ut på svenska vägar och kör egentligen körkortslöst i ett helt fucking år med svenska myndigheters goda minne!

  Hur många etniskt svenska medborgare ska skändas genom sexuellaofredanden, våldtäkter och hur många etniskt svenska bilförare ska skadas eller dödas på grund av diverse eftergifter till dessa asylturister!

  Vi får väl se nu när halkan kommer hur bilkörningen kommer gå för de asylturister som kör bil utan svensk körkortsutbildning, ja just på köpta körkort!

  Det är ju för fan fullständigt vidrigt samtidigt som det är skrattretande!

  Eftergift på eftergift från svenska myndigheter till asylturistparasiterna!

  Det är inte nog med att skattekollektivet ska betala uppehället och de allmänna levnadsomkostnaderna för dessa individer! Svenska män, kvinnor, ungdomar och barn ska stå och se på när dessa individer får frilejd och straffrihet när de begår skändliga handlingar mot svenska kvinnor, ungdomar och barn!

  Fy fan! Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  • Glömde infoga de kan ju för fan inte ens cykla men körkort har de!

   Det kommunala bostadsbolaget i Malmö ska ju utbilda asylturisterna i cyklandets ädla konst!

   Hur kan någon överhuvudtaget inbilla sig att dessa asylturister klarar av att hantera och behärska en bil?

   Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

 13. Dom gapskrattar bakom våran rygg om hur jävla dumsnälla vi Svenskar är som är så lättmanipulerade och även ger dom pengar utanför affärer osv.
  Hoppas vissa här i Sverige fattar att dom inte ska ge dom pengar så kanske dom åker hem för alltid .Det verkar som den dumma regeringen inte kan få tummen ur och förbjuda tiggeriet.

 14. Vilken motivation för sitt lagföraktande agerande ger polisen? Detta är ju att uppmuntra tvivelaktiga bilförare att framföra trafikfarliga fordon på våra svenska vägar. Vem bär då ansvaret för att oskyldiga och laglydigt betalande trafikanter utsätts för ökade olycksrisker?
  Man släpper inte ostraffat en mängd vildsvin i ärtåkern, men de som straffas är vi vanliga, uppenbarligen helt oviktiga, svenskar.
  Andreas.

Kommentera