Umeås kvinnor hotas ännu en gång av en våldtäktsman

BROTTSLIGHET. Fram till 2006 satte den så kallade Hagamannen, Niklas Lindgren skräck i Umeå. Ett stort antal kvinnor och flickor överfölls, misshandlades grovt och våldtogs. Hösten 2013 var det dags igen, då överfölls ett stort antal kvinnor av en sexualförbrytare i stadsdelen Ålidhem. 

Nu verkar det vara på gång igen. Två våldtäktsförsök på kort tid i stadsdelen Ålidhem i Umeå sätter skräck i stadens kvinnor. För två veckor sedan överfölls en 23-årig kvinna av en maskerad man på Fysikgränd.
Det senaste överfallet inträffade omkring kvart över två natten till söndagen. En kvinna i 20-årsåldern överfölls på den cykelbro som leder från sjukhusområdet över Studentvägen i Ålidhem.

Polisens RLC-befäl Åsa Hallefors berättar för Västerbottens­kuriren att gärnings­mannen kommit cyklande och därefter slagit ned kvinnan bakifrån. Därefter avbröts överfallet.

– Mörkt hår, mörka kläder. Sjal på huvudet, någon slags maskering över ansiktet, säger hon om mannens signalement.

Kvinnan klarade sig undan fysiska skador. Överfallet rubriceras som försök till våldtäkt, skriver polisen på sin hemsida.Polisen sökte i området efter gärningsmannen, bland annat med hjälp av hundpatrull, men utan resultat.

-Pettersson skrev mycket om den så kallade “Campusmannen” som härjade i Umeå hösten 2013. Han åkte fast i november och dömdes så småningom för ofredande.

Då blev jag frikänd för brott mot personuppgiftslagen och för att inte gjort något fel enligt lagen när jag publicerat offentliga uppgifter och sanningen.

Däremot nekar hovrätten mig prövningstillstånd i förtalsmålet utan att motivera varför. Jag blev alltså skyldig att till en pakistansk medborgare betala 10 000 kronor trots att inlägget baserades på offentlig information och enligt Nyköpings Tingsrätt  var och är sanna. 

Frikänd enligt lagen men dömd enligt en personlig åsikt. Så kan det gå.

3 thoughts on “Umeås kvinnor hotas ännu en gång av en våldtäktsman

  1. Varför sätta in någon bild överhuvudtaget när det inte syns
    vad det är för en typ?? Ynkryggar!

  2. Nu håller slaskjournalisterna tummarna för att det är en svensk “Hagaman” så dom kan visa upp honom och slippa mörka och pixla.

Kommentera