Dömd ”16-årig” arab var äldre – våldtäktsdom omprövas inte


INVANDRARVÅLD. Tre ensamkommande ”barn” dömdes för en mycket brutal gruppvåldtäkt. En av pojkarna fick ett ynkligt lågt straff efter att han påstått sig vara 16 år. 

Det visade sig senare att det ”ensamkommande barnet” var 20 år när brottet begicks. Trots detta säger HD idag att domen inte kan ändras.

-Pettersson säger att rättsväsendet pissar på oss…

Högsta Domstolens pressmeddelande

TIDIGARE 2016-08-31. SVT har vaknat efter ett år – Struntade i åldersbedömning, våldtäktsman gick fri

SVT. I kväll, onsdag den 31 augusti tar

SVT1  ”Uppdrag granskning” bland annat upp ett fall som vi skrivit om flera gånger i ett års tid. Det handlar om en grov gruppvåldtäkt som begicks av arabiska gärningsmän av oklar ålder och identitet. Nu verkar det som SVT ska skjuta skulden på åklagare och rättsväsende, vilket givetvis är delvis rätt. SVT är dock medansvariga som i åratal försvarat invandringspolitik och den obefintliga åldersbestämningen av ”barnen”. De hade kunnat rapportera som vi gjort nedan. 

TIDIGARE 2016-07-27. Våldtäktssdömd arab fortsatte sin brottsturné på fri fot

I februari i år greps en arabisk man misstänkt för ett villainbrott i Östervåla i norra Uppland. När han stoppades av polis strax efter inbrottet försökte han dölja en ryggsäck med stöldgods från villan.

Han påstod att han bara var 14 år men det skulle senare visa sig att han fyllt 21.

21-åringen kom från Marocko och polisen hade därmed svårt att kontrollera identiteten på mannen som dessutom lämnat ett falskt namn. Eftersom han utgett sig för att vara 14 år kunde polisen inte frihetsberöva mannen utan han släpptes fri.

Därmed kunde han fortsätta sin brottsliga bana. De följande dagarna gjorde han inbrott hos privatpersoner i Månkarbo, Skärplinge och andra platser där han stal bland annat datorer, pengar och smycken.

Någon vecka senare greps mannen på bar gärning i en villa i Alfta i Hälsingland. Han uppgav ännu en ny identitet och hävdade denna gång att han var 16 år. Åklagaren begärde att mannen skulle häktas för flera bostadsinbrott i trakten men tingsrätten sa nej. Domstolen ansåg att ”16-åringen” var för ung för att frihetsberövas så han frisläpptes återigen.

Polisen hade dock tagit ett dna-prov på 21-åringen och det gav träff. Dna från samma person hade hittats på kläderna hos en kvinna som misshandlats och våldtagits i september 2015 av flera män vid Fåfängan i Stockholm.

21-åringen hade tidigare dömts för våldtäkten. I tingsrätten hade han sagt sig vara 14 år men efter en tandundersökning beräknade domstolen hans ålder till 16 år.

Rådmannen i målet ville att åtalet skulle ogillas eftersom han trodde på mannens uppgifter att han var under 15 år och därmed inte straffmyndig.

Men tingsrätten enades slutligen om att 21-åringen var 16 år. Enligt domstolen var straffvärdet minst fyra års fängelse vilket skulle ha utdömts om han varit vuxen. Men med hänvisning till att han bara var 16 år blev straffet åtta månaders sluten ungdomsvård.

Våldtäktsdomen mot mannen föll i april i år. Sedan inträffade något som kom att ändra historien. Interpol lyckades fastställa mannens verkliga identitet och det var då det framkom han var 21 år.

Detta kan få kännbara konsekvenser för honom. En åklagare ska nu ta ställning till frågan om resning i våldtäktsmålet vilket kan sluta med en straffskärpning.

– Jag har fått in uppgifter om det här personen men jag vill ännu inte uttala mig om jag ska lämna in en resningsansökan, säger åklagaren Ewa Nyhult.

Vi återvänder till målet med 21-åringens stöldturné i Norduppland. Avslöjandet av mannens verkliga ålder kom att vara avgörande för det straff han nyligen fick av Uppsala tingsrätt.

Han vidhöll in i det sista att han var underårig men det avfärdades av Uppsala tingsrätt som i fredags dömde honom till 2,5 års fängelse för sammanlagt 14 inbrott.

Myndigheterna har under lång tid godtagit mannens påståenden om sin låga ålder.

Mannen, som sökt asyl i Sverige, misstänktes i fjol för bland annat narkotikabrott, olaga hot och mordbrand. Det ledde till att Vansbro kommun ansökte om vård inom socialtjänsten enligt LVU för 21-åringen, vilket i normalfallet endast ges till personer upp till 18 år.

Tingsrätten i Falun sa ja till LVU och i domen angavs att mannen nyligen fyllt 14 år samt att han ”trots sina låga ålder” hade rökt hasch. Eftersom han var i skolpliktig ålder framhölls att han måste få gå i skolan.

I den dom som föll förra veckan mot 21-åringen för villainbrotten fastställer i Uppsala tingsrätt att mannen ska utvisas till Marocko och han förbjuds att återvända före år 2026.

-Pettersson tycker vi ska strunta i rättegångar och fängelsestraff och i stället fråga Marocko vad de vill ha betalt för ynglingen på ett lämpligt sätt.

Mer om våldtäktsaraberna från Fåfängan HÄR. 

TIDIGARE 2016-01-27. Våldtäktsdömd arab med oklar identitet på rymmen – offret ovetande

En 16-årig pojke som ansågs vara den drivande personen i en gruppvåldtäkt i Stockholm i september har rymt från sitt vårdhem. 

Pojken har varit borta sedan en månad tillbaka, men hans offer ska inte ha uppmärksammats om detta. Tre personer våldtog en 23-årig kvinna vid utsiktsplatsen Fåfängan på Södermalm i Stockholm. 16-åringens blod och sperma återfanns på kvinnan och han dömdes till nio månaders ungdomsvård.

– Han är efterlyst, men polisen vet inte var de ska leta. Förutom fingeravtryck så har de ju ingen fastställd identitet, men Pettersson är inte förvånad. Så nu är två av tre brutala våldtäktsmän ute i samhället och begår nya brott.

Spännande sa Mona, berikande sa Fredrik, beställt sa 87:an, våldet minskar säger Jerzy…

TIDIGARE 2016-01-04. Åklagare vill utreda om arabisk gruppvåldtäkt ska tas till HD under tiden varnar vi för araben nedan som går lös.

Åklagarmyndigheten utreder om domen efter den uppmärksammade gruppvåldtäkten vid Fåfängan i Stockholm ska överklagas till Högsta domstolen. En av de tre åtalade kunde inte dömas till påföljd enligt hovrätten eftersom det inte ansågs bevisat att han var över 15 år. Åldersbestämning är ett stort problem skriver åklagaren, som därför vill att det utreds.

Tre unga araber fälldes av tingsrätten för grov våldtäkt och dömdes till sluten ungdomsvård. Domen överklagades och gick vidare till hovrätten där man konstaterade att alla tre var skyldiga till våldtäkten men bara två fick straff. Den tredje gick fri eftersom hovrätten ansåg att det inte gick att bevisa att han var över 15 år.

Ungdomarnas fingeravtryck hade via Interpol visat på flera olika alias med olika åldrar, och problemet med åldersbestämning är stort, menar fallets åklagare Christina Voigt, som nu vill att åklagarmyndigheten ska utreda om man ska överklaga ärendet till Högsta domstolen. Hon konstaterar också i en skrivelse att hovrätten själva resonerar hur man ska gå tillväga vid osäkerhet om ålder. I domen står:

”Vägledande praxis för vilket beviskrav som ska tillämpas vid bedömningen av den tilltalades ålder och särskilt om denne är straffmyndig, föreligger inte”

– Det här kan vara intressant, säger Helena Wigilius, kammaråklagare på åklagarmyndighetens utvecklingscentrum som nu tittar vidare på ärendet.

– Vi jobbar mycket med åldersbestämning, sedan får vi se om det här målet är lämpligt att gå vidare med av processtekniska skäl.

-Pettersson tycker detta är mycket märkligt. Pojkfan har själv uppgivit att han var över 15 år när han begick brottet. Se asylansökan nedan. Minimistraffet för grov våldtäkt är fyra år. Nu går han lös på Stockholms gator trots att det är bevisat att han begått mängder av brott.

Åklagare Helena Wigilius ska ha all heder för att hon försöker.

TIDIGARE 2015-12-23. Skyldig arab frias från brutal gruppvåldtäkt – åldern oklar

En av de tre pojkar som dömdes i tingsrätten för att ha våldtagit en 23-årig kvinna på Södermalm i Stockholm frias av hovrätten. Enligt hovrätten går det inte att styrka att han hade fyllt 15 år den 9 september, då våldtäkten begicks.

Araben, som tidigare hade uppgivit att han fyllde år i april 2000, har nu sagt att han fyller på julafton samma år vilket gör att han inte var straffmyndig när brottet inträffade. Hovrätten anser att pojkens åldersuppgift inte går att motbevisa och ogillar därför åtalet mot honom.

– Det går inte att säga riktigt hur gamla de här gärningsmännen är. Det är hela problemet med den här situationen, säger advokat Clea Sangborn, våldtäktsoffrets målsägarbiträde. Samtliga gärningsmän saknar pass- och id-handlingar. När polisen skickade deras fingeravtryck till Interpol visade det sig att de uppgett olika namn och åldrar i bland annat Tyskland och Norge.

Den friade araben hade uppgett fem olika identiteter där åldern varierade mellan 14 och 33 år.

-Pettersson skäms över det svenska rättsväsendet och lider med kvinnan, det är så dumt så jag knappt tror det, dessutom var straffen tidigare löjliga…

Nedan Mohamed Mesawe född 6 april 2000 enligt den asylansökan han själv undertecknat och bild från när han åkte fast för narkotikabrott.

2015-12-23_0701_001 2015-12-23_0701 2015-12-23_0659

TIDIGARE 2015-11-05. Straffrabatt för unga arabiska gruppvåldtäktsmän

Tre unga arabiska män av oklar ålder döms till sluten ungdomsvård. Två av dem till sex månader och den tredje till nio månader. I domen framgår att kvinnan våldtagits samtidigt som de misshandlat och bland annat tagit strypgrepp på henne.

Lägsta straff för grov våldtäkt är enligt brottsbalken fyra års fängelse. Men på grund av pojkarnas låga ålder, rätten gör bedömningen att de är över 15 år, döms de till sluten ungdomsvård och får straffrabatt på grund av åldern.

De fyra uppgav att de var mellan 13 och 16 år gamla. Men det trodde inte polis och åklagare på. En av de fyra avskrevs tidigt då det inte gick att bevisa att han deltagit.

– Vi har haft en läkare som gjort bedömningen att de alla är minst 15 år gamla, och att en av dem sannolikt är 18 år, säger Christina Voigt, åklagare i målet.

-Pettersson hoppas att de kan få avtjäna sina straff i hemlandet och att vi aldrig mer får se dem här, men det är inte att hoppats på. Det står nämligen inget om utvisning trots att de uppehåller sig illegalt i landet.

TIDIGARE 2015-10-24. Aftonbladet sprider hat mot flyktingbarn och påstår att de är gruppvåldtäktsmän

Natten till den 9 september gruppvåldtogs en 23-årig kvinna i centrala Stockholm. Vi skrev om det HÄR. I flera timmar misstänks de fyra unga männen ha turats om att misshandla och våldta kvinnan. I går åtalades tre araber för grov våldtäkt.

Ovanstående är inte en ovanlig händelse i det nya Sverige, där gruppvåldtäkter verkar ha blivit en nationalsport.

Det ovanliga med detta är att slasktidningen Aftonbladet inte skriver att det är svenskar, som de brukar utan talar om pojkar från Nordafrika. De fyra har uppgett att de är mellan 13 och 16 år gamla. Men det tror inte polis och åklagare på. – Vi har haft en läkare som gjort bedömningen att de alla är minst 15 år gamla, och att en av dem sannolikt är 18 år, säger Christina Voigt, åklagare i målet.

Hon säger att det är ett stort problem med misstänkta vars riktiga identitet inte är känd. – I det här fallet har vi funnit att flera av de misstänkta förekommit i tidigare utredningar, med helt andra namn och uppgifter. Vi har kunnat konstatera detta med fingeravtryck.

Hon säger att flera av de fyra är misstänkta för andra brott, både i Sverige och utomlands. – Jag vet inte exakt vilken typ av brott det rör sig om, men det är inga sexualbrott.

Tre av de misstänkta har suttit häktade för gruppvåldtäkten, medan en av de misstänkta, som även är misstänkta för andra brott, släpptes på grund av sin låga ålder.

-Pettersson tackar Aftonbladet för uppgifterna om Nordafrikanerna, visserligen sex veckor efter att vi skrev om fallet och att det var araber som låg bakom. Men ändå, man kan inte begära allt av en skittidning.

Aftonbladet skriver också att de uppgett fel identitet, att de ljuger om sin ålder och att de begått brott tidigare. Alltså sådant som vi har skrivit i flera år och då anklagats för att sprida hat.  

Märkligt att åklagaren släppte den yngste på grund av den låga åldern som inte stämde så han är nu ute i det nya Sverige och begår nya brott. Det är inget att klaga över, bara det 87:an har beställt.


15 responses to “Dömd ”16-årig” arab var äldre – våldtäktsdom omprövas inte

 • Rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete – Reva | Petterssons gör skillnad!

  […] som tyckte att försöken att utvisa illegala invandrare likt terroristen på Drottninggatan, gruppvåldtäktsmännen vid Fåfängan och många fler var […]

  Gilla

 • Tanten

  Ärligt talat vänner här,.: jag orkar inte kommentera detta, inte ens läsa detta!!

  Gilla

  • Mimi N.

   Samma här !

   Gilla

  • Ingemar

   Precis så tänker även jag, och säger därför bara: Swexit och stäng gränsen, medan tider är!

   Gilla

  • age

   ”Tanten”!
   Vad betyder dina ord?
   Själv känner jag någon form av bekräftelse på att islam har större påverkan och makt i vårt fosterlands olika styrande grupper, regering, rättsväsende o.s.v. än vad jag klarar av att tänka ut.

   Jag är rädd.
   Alla muslimer är dessutom muslimer och koranen finns
   inte i någon lightversion!

   Gilla

 • dave

  En järnrörsskandal kanske skulle vara på sin plats.

  Gilla

 • Hj

  Konstigt att han ser yngre ut än 15 åringen på tv 4

  Gilla

  • Involuntarium

   Mycket, mycket märkligt! Ser yngre ut och är betydligt mycket, mycket äldre? Mutation? Stackars föräldrar!

   Föds som gammal och dör som spädbarn precis som i filmen om Benjamin Burton som föds i Frankrike på ett horhus av en hora! Den stackars Benjamin ser för hemsk ut som spädbarn men ser betydligt trevligare ut som gammal!

   Gilla

 • Zoomic

  FYYYFAAAN!

  Gilla

 • Falköga

  Med en Göran Lambertz i högsta domstolen så får jag som lekman inget förtroende för deras domar.

  Gillad av 1 person

 • Stefan Rövfen plundrar staten

  Demokratiskt valda banditer, är fortfarande banditer.

  Någon stjäl från oss skattebetalare och ingen verkar bry sig.

  I nu läget, rådande förhållanden skulle jag säga att flyktingpolitiken är inte för landets bästa eller för medborgarna.

  Svenska slummen som växer,arbetslösheten, där pengar behövs för att klura ut vad man ska göra med medborgarna som redan är arbetslösa.

  Då kan vi inte lägga så många miljarder och spä på problematiken på att ta in ännu mer människor som kommer ligga sämre till än de medborgare vi har som redan finns här och har lite mer möjligheter att med massa hjälp att någongång kanske komma ut i arbetslivet

  Bostadsbristen, går hand i hand lite med det som står här uppe.
  Hur resonerar man på att lägga miljardtalskronor på att ta in flyktingar när det råder brist på bostäder så som det är idag och förvärra situationen? Lägg först dessa pengar på att bygga bostäder för medborgarna och sedan tänk på att lägga på annat så det inte blir värre

  Bara exemplet med flyktingsfrågan visar att just de som vill lägga miljardtals skattekronor på detta är helt fel ute när det inte går ihop med bostadsbrist och arbetslösheten.
  Det är som spruta bränsle på elden.

  Gilla

 • Involuntarium

  Hahahohaaaaaahoha det svenska etablisemanget i en total sammanfattning mer behöver ta mig fan inte sägas Hahahohaaaaaahoha!

  20 år, inte ompröva, den löjliga domen kvarstår!

  Fy fan för PK patraskfeminister i högform, hånar och spottar våldtäktsoffer rakt i ansiktet!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  Gillad av 1 person

 • Argus

  De bokstavstrogna befolkar inte bara underutvecklade områden i Mellanöstern utan börjar flockas även i svenska domstolar.

  Det egentliga problemet är dock enkelt åtgärdat, betrakta ALLA som 25 år fram till dess att de BEVISAT sin ålder, även juridiskt.

  Gillad av 1 person

  • age

   Bra sagt, ”Argus”!
   För oss svenskar gäller omvänd bevisföring i skattefrågor och vi får aldrig stöd av någon statligt betald advokat.
   Men invällarna lever i en annan värld.

   Vi verkar vara på väg mot sharialagar där islams/koranens budskap gäller i första hand (att ”kvinnan är som en åker och en åker ska brukas”)

   Hoppas att alla kvinnor som röstade fram den här regeringen kommer att njuta när de blir utsatta för gruppvåldtäckt.

   Jag är rädd och alla muslimer är muslimer.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: