Stäng

Statsministern tycker att kritik gör större nytta om den inte formuleras offentligt

ISLAM. Statsminister Stefan Löfven tycker att kritik gör större nytta om den inte formuleras offentligt säger han i olika intervjuer efter sin resa till Saudiarabien tidigare i veckan.

Statsministern påstår att han diskuterade problemen med de mänskliga rättigheterna med saudierna men när det frågades vad han diskuterat och sagt mer exakt, och om han krävt frigivning av den fängslade bloggaren Raif Badawi, svarade Löfven att denna kritik har en större effekt om det inte uttalas offentligt.

Detta förfarande är bekant. Vi hör nästan aldrig någon kritik från Sverige om palestinsk terrorism, de palestinska myndigheternas uppvigling till våldsdåd eller deras dagliga antisemitisk propaganda.

När det gäller Israel är den svenska inställningen den exakt motsatta.

Varje tänkbar möjlighet att kritiserar Israel framförs offentligt i media, i riksdagen, i internationella organisationer och i alla andra möjliga sammanhang.

Ett exempel skedde för bara en månad sedan i riksdagen under regeringsförklaringen där statsministern fokuserade sin kritik på Israel men inte sade någonting kritiskt om de arabiska så kallade palestinierna.

-Pettersson undrar, om nu diskretion är effektivast. Hur ska Israel tolka ”särbehandlingen” att alltid bli uthängda offentligt och ofta orättvist.

Betyder det att Sverige avsiktligt spelar en kontraproduktiv roll när det gäller Israel?

Till exempel, bara i Löfven senaste regeringsförklaringen en månad sedan kritiserade han Israel i flera frågor medan han sade ingenting kritiskt att uteslutande syftade till palestinierna.

Tills sist tror Stefan Löfven att dubbelmoral betyder att något är dubbelt så bra och varför kryper han för islam, han borde skämmas…

Läs intervjun i DN

 

9 reaktioner på “Statsministern tycker att kritik gör större nytta om den inte formuleras offentligt

 1. Har statsministern ens hört talas om ”Kairodeklarationen” om muslimska MÄNs mänskliga rättigheter. Inom de muslimska länderna gäller således INTE FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, bl a eftersom denna underminerar sharia m fl.
  När mussarna talar om mänskliga rättigheter, så måste man kolla vilken konvention de avser. FN:s eller deras egen.

  1. @salrol, Absolut rätt kommentar, som pk-medie inte begriper eller vill/kan förstå. De är dummejönsar hela bunten, undantag finns, K G Bergström, Lotta Gröning på Expressen och GP med Alice Teudoreski.
   KG skriver om Anna Johanssons statsskreterare som varit ute och rest och nu fått sparken. Är det en ny Mona? En grävande reporter bör undersöka Annas ”hensliga” (adj. av pron. ”hen”) karaktär. Anna kanske ska ha kvar honom som extern personlig livvakt då han lovat betala tillbaka allting han är skyldig ☺. För det väl inte skattebetalarnas pengar han tänker betala tillbaka?

 2. Större effekt om den inte uttalas offentligt! Med det uttalandet från Stefan Löfven, utgår jag ifrån att kritiken inte uttalats inofficiellt och på något sätt dryftats med Saudiarabiens kung och därmed inte heller med landets övriga ledning!

  Stefan Löfven förstår vad ett offentligt uttalande avseende styrelseskick och rättsväsende i t.ex. Saudiarabien skulle medföra!

  Ett enda ord från Stefan Löfven i samma bäring som Margot Wallström skulle resultera i ett totalt sammanbrott i alla diplomatiska och affärsmässiga kontakter med Saudiarabien! Den här gången skulle det ta hus i helvete om Stefan Löfven bara knystat om diktatur och andra känsliga spörsmål! Troligen hade Stefan Löfven fått lämna landet omedelbart med oförättat ärende vid minsta antydan till kritik mot styrelseskick och rättsväsende!

  Det krävs ingen raketforskare för att komma till min slutsats avseende Stefan Löfvens statsbesök i Saudiarabien!

  Stefan Löfven din och din regerings dubbelmoral är inte dubbelt så bra som du på något outgrundligt sätt inbillar dig!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

 3. Stefan Röfven är fräck driver med oss… han skrattar åt oss bakom våra ryggar åt vår naivitet och dumhet.

  1. Gud skapade världen på sex dagar, sen skapade han människan.

   Löfvén skapade denna nya värld – det fantastiska Sverige, sen skapade och uppfostrade han oss till lydiga får – hans naiva, dumma barn. Han driver inte med oss, skrattar inte åt oss bakom våra ryggar. En fantasilös gudgubbe gör inte det med sitt allra vackraste och nyttigaste verk. Vi finns där, vi behövs för att man ska lätt driva in, kräva in eller inkassera skatter för alla nödvändiga ”investeringar”.

 4. ”Kejsarens nya kläder”, i ett nötskal.

  Löven är köpt av IS, eller liknande avskum.

  Det är nya tider nu. Nu vill etablissemanget hålla sig väl med de nya herrarna. Muslimerna. Och allra helst sunni. Löven o co är som vax i deras händer. Så långt har det alltså gått.

  Ja, allt är sannerligen över nu, av det goda samhälle vi en gång hade.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: