Jag är mållös! Var fanns pappan?


En 75-årig man dömdes igår till 14.000:- i skadestånd till 2 pojkar i lägre tonåren samt lika mycket till fördelat på 80 dagsböter enligt Hallands Posten.  Detta efter en händelse på ett badhus i Halmstad där pojkarna sprang ut och in mellan bastun och duscharna, spottade på aggregatet och sprang ut igen.  Efter åtskilliga rundor tröttnade mannen, tog tag i en av pojkarna och hotade med att sätta honom på aggregatet.I tumultet vispade han till den andre grabben. 

id68303-previewimage-68290-50

Vad gör man i en bastu?  Jo, man kopplar av och njuter av tillvaron. Denne man tröttnade på 2 grabbar i nedre tonåren och röt till. Han tog tag i en av dem som jag anser att en pappa borde gjort. Var fanns han? I nedre tonåren är man väl inte ”vuxen” nog att vara själv – ensam utan vuxen – på ett badhus??

Vad ger detta straff för en signal till barnen?  14.000:- var lättförtjänt??? Vem skall ta itu med dessa barn? Vem skall lära dem veta hut och hur man uppför dig?

Jag anser att mannen gjorde helt rätt och blir förbannad när dessa saker sker. Vi vuxna måste kunna säga till barnen när de går för långt. Jag var inte med i bastun så klart men jag kan tänka mig att mannen sagt till både en och två gånger innan tålamodet tröt.

Förutom 2 fall av misshandel gömdes mannen för olaga hot. Olaga hot!?   Var går gränsen för hur barn får bete sig?  Tingsrätten hade förståelse för att mannen blev irriterad, men, han gick för långt. Hur skall man få barn – busiga pojkar – skitungar – att sluta bete sig?  Ibland hjälper bara hot. Ett språk som de förstår.

Förbjud barn att vara på badhusen utan en vuxen samt straffa den vuxne om de inte kan kontrollera sina barn. Då skall ni se att något händer. En saftig bot för att man inte gör sitt jobb som förälder eller annan vårdnadshavare.

VI MÅSTE GE RÄTT SIGNALER TILL VÅRA BARN – De skall styra i framtiden. Se hur bra det går för 80-talisterna som fått fri uppfostran och en del av 90-talisterna när de får vara med och bestämma?  Hualigen, tur att det inte är alla som fått härja fritt utan att det finns ett fåtal som faktiskt haft närvarande, aktiva föräldrar

Bilderna är på PAPPOR eftersom detta handlade om pojkar – självklart gäller detta flickor och mammor lika mycket.

 

 


8 responses to “Jag är mållös! Var fanns pappan?

 • Bosse

  Hoppas han överklagar.

  Gilla

 • Truthfighter

  Goda förebilder behövs. Och insikter om vad som är rätt och fel beteende, för att bli sunda och hänsynsfulla medborgare i framtiden, annars får vi bara huliganvänster, som trakasserar alla som inte är som dom, och vi får ett drägg som vandaliserar som sport och härjar runt utan att bry sig det minsta om andras fredade liv. Mycket däråt är vi tyvärr på väg idag mer och mer, p g a tygellösheten och normlösheten som barn.

  Gilla

 • Valk

  Rättelse.Vilka om något skall försvara kvinnor och barn? Om inte männen med A.

  Gilla

 • Valk

  Vi slängde Alfons böckerna eftersom vi numera tycker att detta representerar något som vi anser propagerar för BETA män. Vi måste få män som kan försvara kvinnor och barn. Vem skall göra detta?

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Okynnesmakarnas repetitiva tilltag utfördes i vetskap om att i dagens Sverige har de som sorterar under kategorien stökiga elever och andra fridstörare, rätten på sin sida. En intressant utveckling då de som är tillsatta för att utöva räfst och rättarting, allt oftare tillämpar den provokativa trenden att lagföra och bötesfälla brottsoffret, medan gärningsmannen förlänas extra belöning i form av nämndemäns, lagråds och domares sympatier, samt en extra dusör i form av skadestånd. En häpnadsväckande laisser faire-mentalitet, vilken sänder mycket destruktiva signaler och speglar samhällets totala låt gå-system – något som definitivt inte hör hemma i en seriös rättsstat.
  Andreas.

  Gilla

 • Katarina Elsässer

  Finns inga gränser i Absurdistan?Vi får skämmas för regering,polisledning och Rättskipning,man håller sig för pannan och inser att allt hopp är ute!

  Gillad av 1 person

 • age

  Anarki heter det.

  Gillad av 1 person

 • Hotad av sin egen chef | Petterssons gör skillnad!

  […] man dödshota en kollega?  Vill gärna hänvisa till 75-åringen som dömdes för olaga hot denna lag måste ju även gälla […]

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: