Islamsk morgonandakt provocerar


Av Mohamed Omar på Dagens Samhälle

Den 17 oktober sändes en islamisk morgonandakt i Sveriges Radio. Titeln var ”Den provocerande tron” och provocerande var den. Den lilla predikan, som hölls av Sema Ekinci, gick ut på att muslimer under inga omständigheter bör kompromissa med sin tro. I stället är det det svenska samhället som ska anpassa sig.

Det är inte fel på muslimer som i Sverige vägrar att ta en utsträckt hand. Nej, felet ligger hos svenskarna som känner sig förolämpade. Sema menar att hennes tro förbjuder fysisk kontakt mellan könen och uppmanade sina trosfränder att inte vika en tum, utan bevara religionen hel och ren, kosta vad det kosta vill. Är man tillräcklig uthållig kommer det svenska samhället till sist att ge med sig.

Sema borde fråga sig varför hennes vägran att ta en utsträckt hand provocerar. Är det illvilja? Rentav så kallad islamofobi? Eller beror det på att man faktiskt förstår vad hennes vägran betyder? Den betyder att hon sätter sina religiösa dogmer före svenska seder. Och dessa religiösa dogmer kommer dessutom från en religion som aldrig har varit en del av svensk kultur och historia. Man upplever det som fräckt och okänsligt. Med rätta, skulle jag säga.

Sema säger att det är fel av muslimer att rucka på sina religiösa dogmer för att göra andra människor nöjda. Det vill säga det spelar ingen roll om hennes vägran att ta en utsträckt hand sårar någon. Hon bryr sig inte. Det viktiga är vad hon tror att hennes profet Muhammed har krävt.

Muhammed sade: ”Jag skakar inte hand med kvinnor”. Och Muhammed är en förebild för många muslimer som tar sin tro på allvar. Att man inte ska skaka hand beror på att beröring med det motsatta könet kan leda till frestelse, förklarar muslimska teologer. En annan anledning är att man förlorar sin renhet och därför inte kan utföra den rituella bönen förrän man renat sig igen.

Jag undrar: vilka andra av profeten Muhammeds instruktioner tar Sema på lika stort allvar? I samma textsamlingar där man kan läsa om detta kan man också läsa att kvinnor är dummare än män, att en hustru måste lyda sin make annars får han aga henne, och att otukt ska bestraffas med stening. Tycker Sema att dessa texter är lika riktiga som texten om handskakning? Om inte vore det intressant att höra hur hon resonerat. För vi ska ju bevara religionen hel och ren, eller?

Förutom att göra morgonandakter är Sema engagerad i den islamiska missionen genom att vara vice ordförande för Islamakademin. Den leds av den strikt shariatroende Malmö-imamen Salahuddin Barakat. När det före detta statsrådet Mehmet Kaplan fick gå på grund av sina täta kontakter med islamister, antisemiter och turkfascister skrev Sema och Salahuddin en debattartikel i Svenska Dagbladet för att försvara Kaplan.

Försvaret gick ut på att Kaplans avgång kan leda till att muslimer blir mer extrema. När unga muslimer känner sig marginaliserade, skriver de, och när de känner att de inte kan förändra sitt samhälle med demokratiska medel, kan de lockas att ansluta sig till jihadistiska grupper.

Vad de två skribenterna tycks säga är att muslimer vill förändra samhället i islamisk riktning. Om de inte kan genomföra dessa förändringar demokratiskt, genom företrädare som Kaplan, blir de tvungna att ta till våld och ansluta sig till jihadismen.

Förtäckt hot? Kanske. Obehagligt om inte annat. Och Sema framför samma tanke i sin morgonandakt. Hon berättar om en ung muslimsk man som blivit bitter på grund av omgivningens attityder. Han känner att han blir ifrågasatt som muslim när han vägrar att ta en kvinnas utsträckta hand. Det har gjort honom alltmer extrem och oförsonlig, säger Sema.

Men varför inte lyssna på kritiken? Det kanske ligger någonting i den? Nu lever vi i Sverige och det blir lättast för alla om den muslimska minoriteten anpassar sig, snarare än att svenskarna, som inte har bett om att bli islamiserade, ska göra det.

Dessutom: till hur många kulturer och religioner ska svensken anpassa sig? Den svenska kulturen, de svenska sederna, är den minsta gemensamma nämnaren för alla, det är de seder vi har gemensamt. När en utländsk sed krockar med en svensk bör den svenska ha företräde. Jag kräver inte att Sema ska hälsa på alla hon möter, men hon borde ta en utsträckt hand.

När svenska folket har visat så stor generositet genom att ta emot fler asylsökare per capita än något annat europeiskt land och gjort så mycket för att de ska ha det bra tycker man att det minsta muslimska invandrare kan göra är att ta en utsträckt hand i stället för att medvetet såra den som bara uppför sig som man ska i detta land och inte har några som helst sexuella avsikter.

Tänk, Sema, om någon hade sagt till dig att hon inte vill ta din hand eftersom du är muslim? Hade du inte blivit provocerad? För svensken är det svårt att se någon skillnad på den inställningen och din egen inställning. För svensken är det inte en självklarhet att Muhammed är den klokaste människa som någonsin vandrat på denna jord och att hans ord gäller. De flesta svenskar har levt i mer än tusen år utan att känna till Muhammed. Vi har klarat oss bra, faktiskt bättre än de flesta länder som hyllar Muhammed.

Tyvärr, Sema. Men jag känner att jag måste berätta för dig att det spelar ingen roll om du, och de trosfränder som är lika fundamentalistiska som du, vägrar att anpassa er. Det svenska samhället kommer aldrig att bli islamiskt. Vi är ett sekulärt land med tusen års kristen historia och är en del av den mycket framgångsrika, västerländska civilisationen. Allt du gör är att såra dina medmänniskor och förstöra ditt eget humör.

Om du verkligen vill hjälpa dina bröder och systrar i islam bör du medverka till att reformera er religion genom att öppna upp en kritisk diskussion om Koranen och profeten Muhammeds läror. Det finns mycket där som är inhumant, ovetenskapligt och kvinnoförtryckande. Ni har chansen, ni som lever i väst där vi har yttrandefrihet, att göra något nyttigt för världens muslimer.

Av Mohamed Omar på Dagens Samhälle

-Pettersson menar att om muslimerna följer koranen är det inget problem. I koranen står att lever man i ett samhälle där det inte råder sharialagar ska man leva efter det landets lagar.

Darura är ett muslimskt begrepp som närmast går att jämföra med det gamla svenska ordspråket ”nöden har ingen lag”

Darura innebär helt enkelt att om det är nödvändigt får man göra det som är förbjudet ”haram” enligt islam och detta utan att Allah och Muhammed blir griniga.

Alltså finns det inget halalslaktat kött i Sverige eftersom det är olagligt att slakta utan bedövning här då äter man icke halalslaktat eller inte alls…

Finns det bara fläskkött på menyn går det bra att äta detta eller gå omkring hungrig…

Tillåter inte arbetet att man vänder arslet i vädret fem gånger om dagen så går det bra att be vid annat tillfälle…

Bor man i ett land utan sharialagar så får man acceptera det landets lagar…

Får man inget arbete för att man går klädd i tält går det bra att ta av sig tältet…

Darura ger muslimerna möjlig att ta seden dit de kommer om de vill. Tyvärr vill många av dem inte och eftersom Darura verkar vara ett begrepp som de inte känner till så får vi påminna dem och våra politiker att vi behöver inte anpassa oss efter dem.

Allah har godkänt att de anpassar sig efter oss – Darura på er!


11 responses to “Islamsk morgonandakt provocerar

 • Ingemar

  Enda lösningen är som sagt en Svexit och totalstopp för asylinvandring etc i minst 10 år , målet för islam i Sverige framstår som tydligare och klarare varje dag. Och det är slutmålet, som är SHARIALAGAR och dit kommer vi tveklöst inom ett visst antal decennium om inget görs NU !!

  Gilla

 • Tony

  Om inte Sema känner sig hemma här med att rätta sig efter våra seder och bruk så är där inget som hindrar henne och likatänkande att dra vidare i världen.Kommer man till ett annat land och börjar att provocera befolkningen där, då har dom kommit fel och kan återvända till dom länder där dessa nedlåtande behandlingar är tillåtna!? Här passar det inte!

  Gilla

 • eugenecork

  rekommenderas starkt till samtliga
  mor/farfäder förbereda barn å barnbarn…
  att ni kostar på dessa en ett par lektioner i
  Arabiska språket, inför framtiden i Europa
  …börjat redan nu, att de blir mobbade i
  plugget för att de inte behärskar Arabiska

  https://www.google.com/url?q=http://www.kurser.se/kurs/arabiska&sa=U&ved=0ahUKEwj_4tKpjfLPAhWDF5oKHQ21Au4QFggGMAE&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNGjyIRW8aqdCAQehicobLRXNaK0cg

  Gilla

 • age

  Kanske sent? – Men kan vara värt åndå att läsa det som tidigare publicetats här på bloggen.

  Möjligen är det fler än jag som är rädd?
  Varje muslim är muslim!

  Gilla

 • EW

  Min undran är varför muslimer till stor kostnad tar sig till Sverige, de är ju inte direkt inbjudna gäster; kommer utan ID-handlingar eller falska pass som värsta ”gate-crashers” väl medvetna att hela Europa är byggt på kristendom. Varför inte välja ett muslimskt land i stället, det finns ju gott om dem? De skulle ju genast smälta in; slippa skaka hand med motsatta könet och kvinnorna kan svepa in sig i tält och halalslaktat kött överallt. Rena paradiset!!
  Det kan väl inte vara så att de lockas av generösa bijdra….Äsch jag är så dålig på rättstavning!

  Gilla

  • eva

   Kanske får de betalt av Saudi att resa hit. För att på sikt islamisera landet och kunna upprätta ett kalifat.

   Gilla

 • Cinna

  Vad hon egentligen säger: Vi är här för att ta över! Anpassa er eller så tar vi till våld!
  Och det händer redan, vår frihet har begränsats: många av oss unviker vissa platser och tidpunkter nu förtiden, där vi förut kände oss trygga att röra oss när vi ville och utan manligt sällskap. Det begränsar ex hemtjänstens verksamhet, då somliga ser en kvinna som är ute ensam som inbjudan att våldta, (eller handlar det om att tillrättavisa?)

  Gilla

 • Cinna

  Hade en ickemuslim sagt motsvarande fast tvärtom i radion i ett menaland hade denne sannolikt avrättats.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Rent kriminellt och omstörtande att dessa islamistbefrämjare uppmuntras att propagera för sin människofientliga avgrundsideologi! Islam är helt synonymt med antikrist och dess försåtligt förnumstiga små anvisningar, levererade i avvägda doser, är inget annat än en medveten strategi för att infiltrera den invaderade nationens sociala, politiska, och kulturella sfärer tills den helt genomsyrat det ockuperade samhällets samtliga institutioner. Här är det fråga om de sedvanliga förtäckta hoten, vilka alltid kan uppfattas som ”gör ni inte som vi säger och följer våra anvisningar kommer det att straffa sig genom terrorangrepp!” De vill till yttermera visso hundraprocentigt sluta sig till den sedvanliga offerroll som gör gällande att de provocerats till att utföra våldsaktioner.
  Ärkebiskopen torde saliggjorts via denna klang- och jubelpredikan till pedofilprofetens ära! Att sedan islamismen är allt levandes främsta fiende lyckas dessa muslimjuckande förrädare förtränga. Hårda ord, men fan så nödvändiga!
  Andreas.

  Gilla

 • Involuntarium

  Det är för helvete inte etniskt svenska individer som ska assimileras in i något islamist samhälle, utan det är för helvete islamisterna som ska tvingas och assimileras in i det svenska demokratiska samhället med vår värdegrund, kultur seder och bruk samt de svenska traditionerna! Allt annat är fullständigt uteslutet!

  Stefan Löfven ju snabbare du avgår, desto mer går att rädda av det som återstår av vårt fosterland Sverige! Utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: