I det nya Sverige dödas får och getter i lekparker


BROTTSLIGHET. Ett lamm har blivit ihjälslaget i en parklek på Södermalm. Två getter skadades också så allvarligt vid dådet att de behövde avlivas av veterinär.

På fredagsmorgonen larmades polisen om att någon eller några personer hade brutit sig in i det lilla djurhus som finns i parkleken i Stora Blecktornsparken.

– Det är nu tre djur som är döda. Ett lamm var dött när vi kom till platsen. Två getter var så svårt skadade att de behövde avlivas, säger Patrik Eklund, yttre befäl på Södermalmspolisen.

 

Ett djur, ett får som heter Emma, lyckades smita från det blodiga dramat. Det undkom med några sår och syddes av veterinär.

Madeleine Weber som är verksamhetschef vid parkleken säger att hon är förkrossad när DN pratar med henne i den råkalla blåsten alldeles intill den hage där djuren brukade tillbringa dagarna.

– Jag fick ett samtal tidigt på morgonen från en målare. Han berättade att ett barn hade sett getterna stå ute här på berget och att de var blodiga, säger Madeleine Weber.

Enligt de strikta bestämmelser som råder kring djurhållning ska djuren låsas in senast klockan 21 på kvällarna och de får inte släppas ut före klockan 07 på morgonen. Djuren har blivit ihjälslagna, men av utredningstekniska skäl vill polisen inte gå in på några detaljer kring vilka tillhyggen som använts.

– Jag skulle säga att det som hänt är ovanligt. Jag har aldrig hört talas om att något liknande skulle ha inträffat på Södermalm, säger polisen Patrik Eklund.

– Vi har haft djur här i 30 år och det har aldrig hänt något, säger Madeleine Weber.

Händelsen har troligen inträffat under natten och har enligt Patrik Eklund krävt en hel del målinriktning. Byggnaden där djuren tillbringar nätterna är försedd med lås som hade brutits upp.

-Pettersson säger att de haft djur i parken i 30 år men inget har hänt tidigare. Vill man spekulera så kan man fundera på om det har något med att äldreboendet Vintertullen nyligen nyligen tömts på gamla och dessa har ersatts med nysvenskar…

Södermalmsnytt

 


14 responses to “I det nya Sverige dödas får och getter i lekparker

 • Ståfräs

  Det är en svensk tradition att ha sex med djur och gärna döda dom, enligt Feministregeringen och har ingenting med invandringen att göra!

  Gilla

 • Kurt

  Gruppvåldtäkt av djurparkens getter ?

  Gilla

 • Involuntarium

  Inte svensk värdegrund i allafall, kan det vara någon form av arabisk eller afrikansk värdegrund tro? Ja med tanke på tidigare information om hur de här individerna behandlar djur! Avlivning genom avbrott på huvudpulsåder, där djuret är vid fulltmedvetande fram tillsdess att livet flyr! En fruktansvärt stressande situation för det oskyldiga djuret ända in i dödsögonblicket!

  Jaja slaktmetoden tillåts ju av svenska myndigheter, genom att kött och chark produkter importeras till Sverige och dessutom förekommer slaktmetoden även på svenska slakterier med rymligt juridiskt samvete!

  Men som sagt, det är ju godkänt och sanktionerat av svenska myndigheter!

  Rädda Sverige! Stefan Löfven du vet vad som krävs för att rädda Sverige! Gör det bara, gör det bara!

  Gilla

 • Pica pica

  Det som hänt är inte ovanligt. Det blir allt vanligare med våld som drabbar våra djur, i alla fall tamboskap av vissa nysvenskar. Först försvann får och lamm runt Eid. Nu senast kom det runt 12 st nysvenskar i Strömsund och tog sig ut till en gård med får. Ägaren sa åt dem att sticka iväg men det gick ju inte när de tagit sig så långt för att fota fåren!?

  Han tog fram bössan och sköt ett skrämskott så nu ligger han risigt till.

  Sen behöver man bara titta på den fina halalslakten så blir man förbannad. Ghandi sa att man kan se på hur folk behandlar sina djur och bedöma därefter.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  De sataniska bestarna tillåts härja fritt, allt under det att den så kallade statsministern föredrar att fly fältet för att umgås över weekenden med sina såta kumpaner. Som jag tidigare nämnt, ingen går längre säker – våra djurbesättningar inkluderade, och denna vansinnesterror befrämjas av den fascistiska regimens landsförrädare

  Gilla

  • Lena

   Tänker ofta på de stackars dräktiga kvigor som transporterades från en gård i Västergötland med skepp till ett arabland……….arma djur vilket öde !
   Vi är alla skyldiga !
   Mest skyldig är bonden som sålde dem, måtte han ha mardrömmar!

   Gillad av 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Instämmer till fullo! Ser Du, finns det något som får denne eljest så fridfulle ensamvarg att försättas i bärsärkaraseri, är det då oskyldiga djur får lida för människors djävulska ondska och girighet. Jag tål helt sonika ingen form av djurplågeri och jag betraktar det som mitt kall att kämpa för införandet av rejält kännbara straff för de brottslingar som gör sig skyldiga till dylika illdåd. Kan mycket väl tänka mig, då jag även är en seriös anhängare av dödsstraffets återinförande, att tillämpa detta lagens strängaste straff för dessa avskyvärda brott. Skarprättarskrået kommer att återupprätta sin forna status som rättssamhällets tjänare, dock med betydligt skäligare ersättning därför än vad som fordom dags varit fallet.
    Tack för Ditt inlägg!
    Andreas 🙂

    Gilla

 • Svenne

  Håller med polisen,det här har gjorts av nån med konstiga värderingar

  Gilla

 • Mm

  Äntligen får PK maffian på Södermalm bli svårt chockade över verkligheten som resten av Sverige upplever sedan förrädaren Reinfeldt öppnade våra gränser och släppte in vilket skräp som helst

  Gilla

 • Wolojewski NKVD

  Halal eller kosher?

  Gilla

 • Nia

  Liknande händer här och där i landet där det finns minizoon. Dessa kommer snart att få stänga.
  Där jag bor sker förutom händelser som ovan, ofta att det kommer dagtid ett dussin mena barn i taget utan vårdnadshavare, jagar och skrämmer djuren, glömmer stänga grindar, fångar smådjur och är inte försiktiga med dem. De hörsammar inte tillsägelser utan tittar föraktfullt på svenskar som säger till.

  Gilla

 • upptillkampnu

  Blattarna har kommit till södermalm äntligen säger pk-journalisterna

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: