Rädslan håller människor inne

INVANDRING. Dom kallar henne ”Morsan på Malmvägen”, Agnetha Söderhjelm. Hon känner de flesta i området, unga som gamla. I över tjugo år har hon ”hängt här”, hon har lotsat sina egna barn genom tonåren och samtidigt engagerat sig i andras. För tjugo år sedan startade hon Morsor & farsor i Sollentuna.

Sedan i somras lever hon – och många andra – i ett slags undantagstillstånd på sin egen hemmaplan.

Det började sent på natten den 9 juli. En kraftig detonation från en handgranat och en skottsalva från ett automatvapen väckte stora delar av Malmvägens invånare.

Spåren efter en av sommarens skjutningar har fortfarande inte röjts undan på Malmvägen. ”Man vänjer sig, man ser det inte längre”, säger Agnetha Söderhjelm. Foto: Magnus Hallgren.

Under de två följande dygnen inträffade totalt fem skottlossningar på Malmvägen och vid Turebergs torg i Sollentuna. Kommunhuset besköts. Sedan dess har det skjutits ytterligare ett par gånger, varav en i Edsberg.

Allt färre går ut på Malmvägen under kvällstid. Utanför fritidsgården Northside gapar trottoaren tom.

Läs vidare…rädslan håller människor inne…

Tidigare om Sollentuna

-Pettersson säger att det ser likadant ut i hela landet, men var inte oroliga, vår handlingskraftiga regering har svaret på problemen…

 • För mycket mord och skottlossningar? – Mer invandring av dysfunktionella
 • För många våldtäkter? – Mer invandring av dysfunktionella
 • För mycket stenkastning och skadegörelse? – Mer invandring mer av dysfunktionella
 • För många elever i skolorna och brist på lärare? – Mer invandring av dysfunktionella
 • Bostadsbrist? – Mer invandring av dysfunktionella
 • Fullt med dysfunktionella i samhället? – ja, ni fattar nog att vi ska lita på regeringen…

 

3 thoughts on “Rädslan håller människor inne

 1. Det förekommer minsann detonationer även inom undertecknads bostadsområde, och det med en kraft som får husväggen att vibrera. Alltid nattetid. Emellertid har man icke i den nationsfientliga lokalpressen kunnat läsa om något enda av dessa allmänfarliga tilltag. Ej heller har någon polisiär utryckning kunnat förmärkas. Vi förväntas förmodligen uppfatta sprängningarna som naturliga intermezzon…
  Andreas.

 2. Löfven var med och rädda Sverige från ditt maktmissbruk!

  Du kan hjälpa till genom att lämna in din avgångsansökan redan idag du utlyser därefter ny val och anordnar Swexit omröstning i samma andetag!

  Löfven var nu med och rädda Sverige från dig och din regerings maktmissbruk!

Kommentera