Skenande kostnader för tolkar

Också Finland har blivit kraftfullt kulturberikat under senare år, dock i mycket mindre grad än Svea rike. Denna kulturberikning har skapat en mängd arbetstillfällen, tex. för tolkar.

Finska polisen meddelar att deras kostnader för tolkar har artonfaldigats på 10 år. För tio år sedan kostade tolkningen tvåhundratusen Euro för den Finska polisen medan summan för tolkning uppgick till  tremiljonersexhundratusen Euro förra året.

YLE

FjärranÖsternRedaktören antar: Att det inte är någon djärv gissning att kostnaderna för att : fånga in, utreda, åtala, döma och hålla ”kulturberikarna” i fängsligt förvar stigit ungefär lika mycket.

7 thoughts on “Skenande kostnader för tolkar

  1. Konstigt! Det är ju så många ”svenskar” som åker färjan över och våldtar kvinnliga passagerare och när dom grips i Finland så borde det ju finnas gott om svenskspråkiga poliser och övrig personal inom rättsväsendet!

  2. Finnland har koll på kostnaderna.
    Undra hur mycket tolkarna kostar i Sverige ?
    Är det någon som vet ?

  3. Ponera nu att vi ska ordna upp situationen alla ”nyanlända” ska ha utbildning och få jobb. Låt säga att det tar ca 4 år att lära sig svenska sedan plussar vi på 9 års grundskola och 3 år på gymnasiet kan vi lägga på 5 år praktik/lärlings tid eller kanske 5 år akademiska studier (blir jobbigt om man ska lägga in parametrar som att olika befolkningsgrupper har olika IQ) nå vad blir det? Det blir 21 år och med tanke på att många ser ut att vara runt mogna 40 när de kliver över gränsen. 61 år är det inte då man har rätt att söka pension?! Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

  4. ”På förskolor i Hornsberg på Kungsholmen har föräldrar satt stopp för nyanlända praktikanter. De känner oro för barnens språkutveckling och ”en rädsla för det okända” enligt förskoleledningen. ”

    ”en rädsla för det okända” ?

    Det kan väl aldrig vara så att de privilegierade på Kungsholmen har disposition för främlingsfientlighet?

    Föräldrar stoppar nyanlända i förskolan
    http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/foraldrar-stoppar-nyanlanda-i-forskolan/reppjm!T2LJKxUYBHmeH7m1QOlMMw/

    • Skandal att man slänger in nyanlända praktikanter i förskolan. Hade jag barn i den åldern i den skolan skulle jag förbjuda den nonchalansen. Barn behöver språkbegåvade och välformulerade människor, som är medvetna om hur man gör sig förstådda. I allra högsta grad när de är i förskoleåldern.
      Tolkar kostar säkert minst 10 ggr mer i Sverige i jämförelse med Finland. Vill man åka till ett land, så får man själv lära sig språket innan man tar sig dit. Man kan inte kräva att värdlandet skall stå för översättningen eller kan jag åka till långtbortistan och begära att de står för tolkning? Samma sak som asyl-skydd också bara kan gälla från ena landet med krig till närmaste grannland, som inte har krig. All annan form av asyl är bluff och olagligt. Det är olidligt långt till nästa val.

      • Jag menade i Sverige läggs säkert 10 ggr fler timmar på tolkar än vad Finland gör. Därför ung. 10 ggr mer i pengar.

Kommentera