Kom hit för att bygga Sverige medan Syrien raseras

INVANDRING. Han flydde genom elva länder på vägen till sitt nya liv i Sverige. På bara tre månader lärde han sig svenska, och nu hjälper han andra nyanlända att integreras. – Jag vill ge tillbaka till Sverige som gett mig så mycket, säger Fouad Kenani, 26. 

Om två veckor flyttar han in i sin första egna lägenhet, och han ser fram emot att gå och handla möbler. I Syrien studerade han ekonomi och statsvetenskap, nu vill han ta examen i Sverige. Hans dröm är att börja jobba, betala skatt och starta sin framtid här. Just nu gör han praktik på en skola och pluggar svenska.

– Vi kom hit för att medverka med er och bygga Sverige. Jag vill gå klart i SFI och ta examen i Sverige. Jag vill plugga på halvtid och arbeta halvtid till en början, och framöver vill jag jobba med bokföring på heltid. Jag skulle gärna jobba som volontär också, jag tycker om frivillighet.

Han påpekar att många som kommer till Sverige nu är välutbildade – och att vi borde dra bättre nytta av det. – Det finns många tandläkare, advokater och andra yrkesutbildade som kommer hit – de behöver bara öva lite på svenska.

Fouad är väldigt tacksam över att vara just här i Sverige. – Jag vill inte vara en börda. Jag är väldigt glad över hur Sverige har tagit emot mig och skyddar mig. Så jag säger till mina kompisar att ni måste studera svenska. Vi är inte terrorister – vi vill bygga Sverige. Jag planerar att stanna här för evigt.

Han är väldigt intresserad av politik och statsvetenskap, och har läst mycket om hur det går till i Sverige. – Landet behöver byggas upp och få bättre fart på tillväxten i ekonomin. Det går för långsamt med byggandet, särskilt här i norra Sverige.

Han ser ljust på sin framtid. – Jag vet inte vad som händer med mig i framtiden men jag vill träffa en tjej och fortsätta mitt liv här i Sverige. Jag vill lyckas här!

-Pettersson läser denna historia i Aftonbladet. Fouad verkar vara en bra kille, och möjligen kan han lyckas i Sverige men jag tycker nog att Syrien har mer nytta av de tandläkare och andra yrkesutbildade som kommer hit. Dessutom borde Aftonbladet ha frågat varför han inte stannade i något av de elva fredliga länderna han passerade eller varför han smet från sin militärtjänst i Syrien?

Fouad vill hjälpa andra och arbeta frivilligt som volontär, sådana behövs mängder av i Mellanöstern även om jag misstänker att en desertör som herr Kenani inte ses med speciellt glada ögon i det Damaskus han drog från…

Båda filmerna från den 7 oktober 2016 i Damuskus, Syrien, det pratar varken Aftonbladet eller några andra om…jag tycker att USA, FN, EU, Sverige och alla andra ska sätta press på alla islamistgrupper att lägga ned vapnen så blir det fred så småningom…

9 thoughts on “Kom hit för att bygga Sverige medan Syrien raseras

 1. Hur skulle Finland sett ut idag om de finska männen varit lika fega och flytt Finland under andra världskriget som de ynkryggiga syriska männen gör? Finnarna sände sina barn och i vissa fall även sina kvinnor till Sverige och kämpade för sitt land på hemmaplan,hedervärt och som de ska vara.De syriska männen flyr från militärtjänstgöring och krig i Syrien och lämnar sina kvinnor,barn och gamla hemma att klara sig själva medan männen själva åtnjuter all inclusive i Sverige och Tyskland mfl euroeiska länder,skamligt minst sagt,dessa ynkryggar hyllas och lyfts fram i hatmedia som afonbladet mfl svenskfientliga msm.Syriska män bör återvända hem till Syrien för att ta hand om sina familjer,skapa fred och ordning,bygga upp sitt eget land för där behövs dem mer än här i Europa.

 2. Hjälpa nyanlända att integreras är bara ett finare ord för att hjälpa dom att få max i bidrag och tala om för dom alla rättigheter, aldrig skyldigheter!

 3. När jag bosatte mig i Sverige 78 tyckte jag Sverige va rätt så väl byggd, något man kan knappt tro idag tack vare all hjälp de nya Sverige “Byggare” bidra med! 78 fanns ingen bilgrillning, gängkrig, gangbang, och ingen Kebab eller Halal food mm. Så nog “Hjälper” det att bygga ett nytt Sverige ett som liknar Mellanöstern och östra Afrika.

 4. Ja han verkar påläst, men man kan i förlängningen undra hur han tänker ang dessa välutbildade tandlläkare som kanske får startbidrag och startar praktik i Sverige.
  Menar…anställer de då svenskfödda till sin praktik och på så vis generellt bidrager med att minska arbetslösheten, eller man anställer endast landsmän?

 5. SÅÅÅ gulligt!! Varför ska han hjälpa oss bygga SVERIGE det var ganska
  välbyggt innan han och alla andra vällde in, vi behöver inte deras hjälp.

  • Han vill givetvis bygga Sverige på sitt sätt. Detta blir ett Sverige där vi Svenskar sitter i reservat.

 6. Så avancerade frågor ställer inte Aftonlögnen då går
  inte deras snyft historia ihop, om det nu finns så många
  duktiga tandläkare i Syrien, varför är då tandläkarnas
  mottagningar här fulla med Syrier som får sina uppenbart
  dåliga garnityr reparerade här? Javisst jag glömde, det är
  ju gratis om man är invandrare!
  Han har ju i alla fall rätt inställning denne Faoud Kenani så
  det bara att önska att det går bra för honom, men alla
  dom tiotusentals outbildade som ingen anställer, vad gör vi
  med dom? Det säger inte Aftonlögnen något om?

Kommentera