105 miljoner har gett tre jobb

ARBETSMARKNAD. 1.000 nyanlända och långtidsarbetslösa ska få jobb när över 100 miljoner kronor satsas på kommunens arbetsmarknadsprojekt MAP2020. Det första halvåret har bara tre gått vidare till jobb utan stöd. I fjol lanserades MAP2020 – ett nytt arbetsmarknadsprojekt värt 105 miljoner kronor som till hälften finansieras av Södertälje kommun och till hälften av EU-medel.

Målet är högt satt, över 1.000 nyanlända och andra långtidsarbetslösa ska delta i projektet och minst trettio procent ska få jobb eller annan sysselsättning, fram till mitten av år 2019. Men sedan starten för sju månader sedan har bara tre av totalt 130 personer fått jobb utan stöd och ytterligare 17 med olika former av stöd från Arbetsförmedlingen.

– Oftast är det språket som är ett hinder. Ett annat hinder är att övertyga arbetsgivare om att det är riskfritt att anställa personer med en svenska som behöver utvecklas. Det kommer de lära sig på arbetsplatsen, säger Kari Eklund, projektledare för en av tre inriktningar, teknisk service och industriell produktion…

SVT

-Pettersson tror inte på att det bara är språket som är ett hinder…

Arbetsförmedlingens ekonomi allt mer ansträngd, 80 miljarder räcker inte

9 thoughts on “105 miljoner har gett tre jobb

  1. Inget problem; I södertälje finns massor med pengar!
    — Men dessa är dock lagrade och oskattade i ”vissa grupper”.
    Gör en biltur runt i Södertäljes norra förorter så kan du se vilka ”grupper” dom lagrat pengarna.

    Kommunens ekonomi går dock med stora förluster.

  2. Jag är inte ett dugg förvånad över att de som har möjlighet gör allt man kan för att betala så lite skatt som det är möjligt.

  3. Gå utanför boxen!
    I Södertälje lär det finnas många kurder. Kurder har nu börjat få olja och egna landområden i Irak och Syrien.
    Jag vet några kurder från Malmö som åkt ner. en körde taxi i Malmö. Tog sin familj och lever nu gott där nere. Han började med att hyra ut sin lägenhet i 2:a hand. Ägaren tii denna fina hyresfastighet vid Folkets Park, har också åkt ner.
    AF måste avvecklas och alla dessa meningslösa projekt läggas ner.
    Öppna små filialer i Irak, Syrien och andra länder. Dessa borde kunna ligga i närmaste Ambassader. Hade dessa gjort någon nytta.
    Har man en gång åkt från sitt hemland läktar man tillbaka i de flesta fall.
    Utbyggt Återvändarcentrum är lösningen. Här finns inga enkla jobb som Kinberg Batra och Lööf tjatar om. Här finns Facket och dessa går inte med på lägre löner. Alla partier har fastnat i sin egen box. Gå ur denna.

  4. De som får betalt för att påstå att det kommer att gå bra vet ju förstås inte heller hur det kommer att gå. Men de får betalt för att säga att det går bra. Är det rasistiskt att mena att en hel grupp kommer att uppvisa ett förutbestämt (av regeringen?) beteende eller är detta bara den vanliga naiviteten?

    Är detta det största slöseri av skattemedel som gjorts genom världshistorien? Då kan Reinfeldt ändå hamna i historieböckerna som en av grundläggarna till den högsta kvot bidragsberoande ett land haft. Och vi får ju inga biståbdspengar från andra länder. EU-medlen är ju bara våra pengar som varit där och vänt. Reinfeldt som den store bidragsskaparen? Landsfader som vandrar mot stupet?

    Ett sånt vansinne. Skicka hem folk till de länder där de kan använda de språk de kan och känner sina kulturer. De får hjälpa varandra. Det bor ju miljoner människor där de påstår att det inte går att leva.

    Vilket straff att behöva jobba med detta experiment som är dömt att misslyckas?

Kommentera