Sparka Dan Eliasson och alla som tänker som han


BROTTSLIGHET. Den svenska polisen befinner sig i kris. Verksamheten fungerar inte på det sätt som medborgarna har rätt att begära. Samtidigt skall vi vara klara över att detta inte är något som beror på att polisens arbetsbörda plötsligt har ökat dramatiskt. I stället är det ett resultat av en utveckling som går mer än trettio år tillbaka i tiden och orsaken är enkel. De åtgärder man genomfört i avsikt att öka polisens effektivitet går på tvärs mot de problem som utgör polisens arbetsbörda.

expressen-leif-gw

Den svenska brottsligheten har till mer än nittiofem procent en lokal anknytning och det gäller över hela skalan av brott. Från mord, rån, våldtäkter och misshandel till stölder, snatterier och skadegörelser och på det viset har det sett ut under snart hundra år. Nitton brott av tjugo begås lokalt, av gärningsmän som bor på orten och de drabbar offer i deras geografiska och sociala närhet. Att beskriva polisens stadigt minskande effektivitet som en nödvändig följd av fler, utifrån inkommande, större och svårare problem är helt enkelt inte sant.

Ovanstående är början på GW:s krönika i Expressen. Läs hela HÄR. 

-Pettersson håller till stor del med polisprofessorn men kan inte hålla med om att 95 procent av brottslingarna har en lokal anknytning, en stor del av dem har sin lokala anknytning hundratals mil från Sverige…

Nåväl, GW har rätt i att rikspolischefen borde avsättas och alla som tycker som han och det inkluderar den regering som tillsatte honom, det vill säga den nuvarande och det inkluderar den förra som påbörjade den misslyckade omorganisationen…


5 responses to “Sparka Dan Eliasson och alla som tänker som han

 • rannug

  Va, vill han sparka hela sjuklövern? Bra sagt. Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

  Gilla

 • Tony

  En stor pajas tillsatt av en ännu större Pajas!

  Gilla

 • Billy Boy

  Om rikspolischefen Dan Eliasson följer SVT:s partiledardebatt i kväll så kommer han att drabbas av illamående igen när Jimmie Åkesson (SD) dyker upp i TV-rutan.

  Stackars människa (Dan Eliasson alltså)!

  Gilla

 • Mimi N.

  Nej, att en skitstövel skall sparka en annan skitstövel går det bara inte. De är klistrade – svetsade (!) till varandra. Svetsarns hjärta (om han har ett överhuvudtaget) är redan förkrossat då han fick sin älskade Kaplan entledigad. Han tänker inte släppa sin älskling nr.2 bara för att en professor säger det. Det får kosta professorn ett par tusenlappar i böter, men han har råd … Båda skitstövlarna kan sparkas bara med tvång, men som tur är, fegar andra ur, man är rädd.
  Am I right or am I right …?

  Gilla

 • Per Andersson

  Dan Eliasson må vara en klåpare (med rätt partibok) men inte en chans nånstans att EN person, inte ens högsta hönset, kan orsaka sådan kaos. Värdegrundsposerandet sitter djupare än så i poliskåren. Så, hur det än blir med hans ev. avgång, på vilken papperskulör som helst, vänta er ingen större förändring.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: