“Det krävs kloka medborgare nu”

INVANDRING. “Det krävs kloka medborgare nu” lyder uppmaningen från landshövding Cecilia Schelin Seidegård och regionstyrelsens ordförande Björn Jansson (S) på Helagotland.se.

Många tycker att det är lite sent, när de som ska vara de kloka redan har förstört ön. 

Gotland välkomnar flyktingar sa Seidegård och Jansson för mindre än ett år sedan.

Tillsammans välkomnar vi krigets flyktingar fyllde Åke Svensson, regionstyrelsens ordförande och Eva Nypelius, regionråd i opposition på med.

Hot, uppmaningar till lynchmobbar i sociala medier och protester på stan. De senaste dagarnas hätska stämning och oro på Gotland måste mötas med fakta och civilkurage, menar bland andra landshövding Cecilia Schelin Seidegård och regionstyrelsens ordförande Björn Jansson (S).

Sedan fem anhållna invandrarmän, på sannolika skäl (en högre grad av misstanke) misstänkta för grov våldtäkt, släpptes på fri fot i väntan på vidare utredning, har reaktionerna varit starka och stämningen hätsk i sociala medier. Efter protesttåg, uthängningar, hot och misstänkt hemfridsbrott mot åklagare Mats Wihlborg, har polisen på Gotland fått förstärkning från fastlandet. Läget betecknas som en “särskild händelse”.

Politikerna säger att de aldrig kommer att acceptera “medborgargarden” för att skapa trygghet på Gotland. Istället är receptet att reglera vad man kallar den svenska “mansnormen”.

–  Det som nu behöver ske är att vi får en samtyckes­lagstiftning, och att vi på allvar börjar arbeta mot den destruktiva mansnorm som bygger på dominans och erövring, och som inte minst tar sig uttryck i rasisternas retorik om att försvara “sina” kvinnor, säger kommunfullmäktige­ledamoten Elin Bååth (FI).

När Gotland började ta emot de asylsökande som kallas “flyktingar” så var en viktig kritik mot politikernas beslut just risken för gruppvåldtäkter, bidragsberoende och andra kulturella egenskaper som invandrarna fört med sig till andra delar av Sverige från tredje världen.

Den kritiken bemöts dock inte, makthavare och journalister läxar i stället upp de gotlänningar som protesterar och låtsas som den aktuella gruppvåldtäkten är ett enstaka undantag, fast åtskilliga inlägg på vår blogg visar vad mångkulturen fört med sig på ön.

Mats Pettersson, redaktionschef Helagotland.se, stämmer in i makthavarnas uppläxning av gotlänningarna och manar till tysthet, återhållsamhet och besinning. – Det är ett vidrigt brott som den här rullstolsburna kvinnan berättar om, men samtidigt kan vi inte acceptera lynchmobbar och medborgargarden som tar lagen i egna händer. Att poliser, åklagare och journalister hotas i sin tjänsteutövning är ytterst ett hot mot vår demokrati, säger Mats Pettersson utan att överhuvud nämna det hot som den nuvarande invandringen innebär för Gotland och hela landet.

-Pettersson tycker att Elin Bååth, kommunfullmäktigeledamot för Fi, ska översätta samtyckes­lagstiftning och destruktiv mansnorm för de misstänkta pojkarna nedan…gotland-gruppvaldtakt

https://twitter.com/HareBrahs/status/785037865566736384?lang=es

74 thoughts on ““Det krävs kloka medborgare nu”

 1. Hur sjukt är inte det allmänna tänket i vårt land av idag. Helt förkastligt helt enkelt. Allt hackas sönder för den “store” Stalins skull, och vänds helt upp-och-ned. Det man trodde var gott, anses inte så längre. För idag styrs världen av haschfördärvade västerristiska 40-talisthjärnor, som vill ha sina bizarra lsd-visioner om skära dinosaurier realiserade. Inte konstigt vilken västlig sfär vi har idag, med allt detta sinnessjuka vänsterpacksstyresdrägg.

  • Lite av klassikern “först våldtog han mig, sen drack vi kaffe, sen våldtog han mig igen..”
   När Ardin och hennes kompis för länge sen kände för att vilja låta sig penetreras av kändisk-k och det inte blev som riktigt man tänkt sig då var man snabb att våldtäktsanmäla..
   Men de satt ju inte i rullstol förstås..
   Allas värde är ju olika, om spec om man tillhör makteliten..

  • Apropå kloka politiker – så tycker jag att det följande skulle vara värt att ta tag i.

   OM HUR NATIONALEKONOMI-FÖRSTÖRANDE BANKSYSTEM KAN VRIDAS RÄTT

   Det följande gäller fortfarande – eller ?

   http://www.youtube.com/watch?v=JQbBDpX-AXY

   Frågan som kommer att ge kvalificerad riksdagsmajoritet till det parti som som gör den till sin för all tid.

   Det finns bara två svar – två sätt att lösa detta på. Det är inte guld – det är inte silver. Det handlar inte om att knyta valutan till något slags underliggande värde. Det handlar om två åtgärder:

   Ett: Förbjud regeringar att låna pengar. Så länge regeringar lånar av banker sitter de i bankirernas fickor. Situationen är själva definitionen på ”plutkrati” – rikemansvälde. Inga av de lagar som stiftas av Riksdagen är värda något – så länge som staten står i skuld till bankväsendet. Som den amerikanske utrikesministern William Jennings Brown sade redan 1896: ”En reform utan reform av penningväsendet är ingen reform.”

   Det andra vi måste göra är att eliminera bankernas möjligheter att i praktiken förfalska pengar – och det här problemet är detsamma över hela världen – där alla pengar skapas av privata banker som skulder på vilka ränta utgår. Förr skapade regeringar pengarna själva – vilket kom alla tillgodo. Detta är vad vi måste tillbaka till.

   Ett: Förbjud regeringar att låna pengar och istället ge ut dem själva.

   Två: Kriminalisera bankernas Fractional Reserve Lending d v s tvinga dem att alltid ha minst 100 % täckningsgrad för all utlåning. Allt annat är i praktiken falskmynteri.

   Låt dina folkvalda veta…
   Det har blivit dags återbörda makten att skapa landets pengar till folket och dess beslutande församlingar.

   Bankerna i Sverige ägnar sig i dag åt falskmynteri.

   – slut citat av översättningstexten på videon ovan.

   Jag har “harvat” på nätet sedan 2007 – och jag har ännu aldrig stött på någon eller något som har fört i bevis att problembeskrivningen och lösningen är annat än korrekt. Har Du ?

   Mer om detta ämne på min blogg här.

 2. Vi skulle verkligen behöva kloka medborgare inte minst kloka makthavare.
  Medborgarna börjar dock vakna upp ur godhetsdimman medan makthavarna krälar längre ner i dyn.
  Ett program som måste ses.

  Youtube. Sök på…
  Alex Jones aug 22 2016.

 3. Myndigheter vill försöka att mota Olle i Grind. De fattar vartåt det barkar om beteendet sprider sig bland svenskarna. Då kommer de inte att ha en chans att stoppa lavinen. Det finska inte resurser att ingripa mot alla potentiellt missnöjda svenskar.

  Men d3t här är förstås bara början. I slut änden kommer den enklaste åtgärden i stället bli att låsa in asylturisterna eftersom de trots allt är färre till antalet. Och merparten förhoppningsvis skall ut ur landet.

  De kanske redan är på väg. Brådskande avvisning. Avtalet med Afghanistan är i hamn och det finns inget som talar för att en regering som vill hålla nere arbetslösheten väljer att behålla denna samhällsbelastande grupp – gökungarna fyndigt namn!

 4. Är det tillåtet att registrera åsikter i Sverige, för att användas mot den med annan åsikt ?
  Läste att expo tänker åsiktsregistrera gotlänningar med vad jag förstår annan än expos åsikter.
  Börjar att bli ont om utrymme i Sverige för fritt tänkande, påminner mig om de besök som jag gjorde i DDR på 70-talet………..ja då vet man vad som väntar.
  Inget är för evigt så jag hoppas att få uppleva den svenska vänsterns undergång.

 5. Vad är det exakt som gör svenska makthavare så förbannat naiva och okunniga?

  Varje dag i detta förbannade land för oss närmare tröskeln då allt exploderar.

  Begriper de inte det?

  • Problemet är att när man får 87 % av rösterna är det klart att man tycker att man gör rätt!

   • Sant men ändå inte. Ingen talade om för oss före valet att globalisterna tänkte bjuda in halva Afrika och muslimerna.
    De ljög oss rakt i ansiktet. De skiter i oss, de föraktar oss.

  • De begriper naturligtvis men agerar nyttiga idioter åt en övergripande uppdragsgivare. Samma sak med polisen: klart att det skulle gå att få ordning på polisens organisation och arbete och klart att man skulle kunna sätta rätt person i ledningen.
   Men regeringen anser sig ha satt rätt person i ledningen, som gör precis det han är satt för att göra: se till att svenskarna håller sig lugna och inte stör “projektet”

 6. Om det är som en del skribenter hävdar så får alla
  Gotlänningar gå man ur huse och kräva att killen frisläpps
  och om polisen har haft det jobbigt innan kommer det att bli
  sju resor jävligare när folkets vrede bryter ut för fullt, tro bara
  inte att det går att tysta folk längre!

 7. Man borde vid det här laget vara immun mot alla feminazistkalkoner som värper sina ruttna stinkbomber. Emellertid kan man inte undgå att vredgas över det totalt snedvridna vansinne som detta fruntimmer häver ur sin vämjeliga vom! Bååth begår uttalanden som står helt i klass med vad en explorant, dvs en patient inom rättspsykiatrin, kan tänkas producera. En mycket provokativ tragikomik som bara kan åstadkommas av en mycket förvirrad och verklighetsfientlig FI-förespråkare. Undrar just vilken planet hon härstammar från…
  Andreas.

 8. MAN BEHÖVER INTE LÄSA PÅ TYSKA alla världens tidningar – Kan översättas till svenska ( dvs direkt

 9. Av hälsoskäl kommer ni inte få se så många kommentarer från övertecknad längre…Dock för att hålla tankarna kring det onda borta, tillbringar jag nu en viss tid framför min PC.
  Vi vet alla att hela Europa är i grunden förstört genom bl.a. EU och Tysklands egen nya despot Merkel. I de svenska medier som jag ibland går in på,finns mycket få nyheter av allt som sker utanför Absurdistan.
  För tillfället pågår i Tyskland ett enormt uppbåd med polis och säkerhetsstyrkor,för att finna en syrisk islamistisk självmordsbombare.
  För er som läser tyska lägger jag in en länk från BZ:
  http://www.bz-berlin.de/berlin/chemnitz-80-hinweise-bei-suche-nach-terrorverdaechtigem-syrer

 10. “De kloka medborgana” var de som var ute och demonstrerade sin avsky!
  På FB finns (fanns?) en bild på gotlandsfärjan med 7-8 fulla polisbilar. Över 40 man!
  Tack för det, nu vet vi vilka polisen skyddar i första hand – och det är INTE brottsoffret !
  Tack för det Röfvén och Eliasson !

  • Ursäkta lite OT…

   På Flashback ingriper moderatorerna när folk skriver om det bestialiska dådet.

   Att ge exempel och relatera till dådet glr att sysslolösa nya moderatorer könner sig manade…precis som expo-idioter.

   Moderatorerna kopierar ut enstaka ord ur inlägg såsom skithål, fitta och annat ur sitt kontext. Sedan skall det varnas…sjukt

   • Borde tas bort sådana ord här också. Smutsa inte ner den här fina bloggen med fult språk är du snäll.

 11. Håller med till 100% Finns det minst 50% kloka medborgare som röstar på SD nästa val så finns det ju ett visst hopp för detta land.

 12. Jag tror att dom som vill förstöra landet börjar bli väldigt oroliga för att svenskarna har fått nog och tänker resa sig upp och strida för sitt land.

  Svenskarna runt om i landet har styrka,envishet,mod och kraft.

 13. Skymningsläge råder
  1. Poliskommandot på Gotland har till uppgift att reglera opinionen och styrs direkt från Stockholm.
  2. Razzior med personkontroller genofördes natten till söndag i Visby.
  3. Husransakningar mot personer som skrivit på nätet genomfördes natten till söndag i Visby.
  4. Bredbandsförbinelse till Gotland(Visby) har temporärt avbrutits.
  5. Forumet flashback.org har stängts ned efter efter mycket kraftiga ddos attacker sedan två dagar.

  • Den modiga killen som sökte upp våldtäktsmännen har trakasserats av polisen.
   Tydligen har husrannsakan utförts i hans hem och han har blivit tagen in till förhör. Tydligen har de även väntat på honom när han kört från jobbet och anklagat honom för drograttfylla och tagit med honom till sjukhus för blodprov. Som det ser ut i vårt land kan de mycket väl fängsla honom, rättsväsendet har fallerat.
   Är våra styrande galna? Jag fruktar att statsmakten har fria tyglar att göra vad de vill mot folket.
   Idag är jag nog inte den enda som har hjärtklappning.

   • Polisen testar inte folk för drograttfylla för att jävlas utan för att de har skäl att tro att personen är drogad. För att kunna bevisa det måste han testas.

    För att göra en husrannsakan brukar det behövas tillstånd från åklagare.
    Om killen häktas, så beror det inte på “hur det ser ut i vårt land” utan för att han är misstänkt för brott.

   • Börjar likna gamla Sovjetunionen och det som vi hör berättas om från nuvarande Ryssland.

  • Mannen som konfronterade våldtäktsmännen och filmade, är häktad (för vad framgår ej), han fick sin bostad genomsökt, polisen beslagtog också hans mobil och datorer.

   Nattvandrare på Gotland, radades natten mot söndagen upp mot en vägg och visiterades

   Vad är det som händer??

  • 2016-10-09
   Hej Urban!
   Utmärkt att du nämner detta.

   Åsikts- och yttrandefrihet har inte skyddats av det så kallade rättsväsendet Sverige under min tid. Jag har flera gånger drabbats av informella husundersökningar, många hemfridsbrott och blivit arresterad av uniformerad polis mitt i natten. Det är ingen ny företeelse.
   Jag berömmer dig för att du försöker göra sådant känt. Då det drabbat mig så kallar allmänheten, pursvenskar, mig för rättshaverist och hånar mig.
   Ett exempel på Statens övergrepp som blivit nerskrivet: http://tomasgidlof.se/advokater.html#Mikkelsen

   TomasGidlöf.se
   Gubbe 65+

 14. Maktens papegojor är som uppradade på ett snöra och duschar oss i floskler. Det börjar bli gott om opposition mot kulturmarxisterna som likt svartmögel nästlats sig in i snart varenda por av samhällsbygget. Räkenskapens dag närmar sig.

 15. Det är alltså ett större problem att folk uttrycker sitt missnöje då fem skäligen misstänkta gruppvåldtäcktsmän släpps på fri fot, än att fem män våldtar en rullstolsburen kvinna?

  Det de säger är rent ut att missnöje får inte uttryckas när förövarna är invandrare.

 16. Det är inte brist på kloka medborgare utan på kloka makthavare och beslutsfattare. I kvällens Agenda får vi ännu en gång bevis på att det saknas en del hos de som sitter på makten.

 17. Varför göra så mycket väsen?, va tyst ta dem, på med cementsko och en tripp till Landsorts djupet.

 18. Den så kallade fememrörelsen ska tas itu med på allvar och det nu. Inte fan ska vi ha en hoper tokf#%+&!or som försöker tala om för oss män hur vi ska göra!!!
  “bryta mansnorm”… Jag har aldrig tagit order från nåt fruntimmer, kommer aldrig att göra det heller.
  Det finns bara en bot för ouppfostrade småflickor som den här Elin Tokmuffa och det är att lägga henne över knät och ge hon ett ordentligt kok stryk så att hon lär sig vem som bestämmer.
  Småjäntor, men va f..

 19. Dom är inte lite fräcka när man kallar det en Svensk mans norm,
  nämn då för fan en enda gruppvåldtäkt där en Svensk man
  ingått? Nej just det, det har inte förekommit, det helsjuka
  beteendet är helt och hållet importerat av mångkulturens
  förespråkare, och nu försöker kräken att lägga ut det även
  på Svenska män. Hur var det nu med, att man inte ska utpeka
  en hel grupp, det var visst glömt nu? Att folk tar lagen i egna
  händer har vi bara sett början på, när (o)rättssystemet sviker
  så ska ni inte tro att vi i längden kommer att låta nära och kära
  bli offer för en sjuk politik som verklighetsfrämmande politiker
  har försett oss med!

  • Det fanns riktiga gotländska män på Gotland före……… asylbedrägerierna / asylinvällningen, hur vet vi det………….jo för då fanns det inga gruppvåldtäkter.
   Nu finns det fortfarande riktiga gotländska /svenska män och sorgligt nog de andra som kan gå under benämning….skitstövlar.

 20. Assistansersättning dras ner för funktionshindrade. Typiskt sjuklövern, ger sig på gamla och barn samt funktionshindrade som har svårt att tala för sin rätt. Det kommer att ta ett Sverigevänligt parti åratal för att komma tillrätta med alla problem, vore bra om man på något sätt kunde förklara det för svenska folket. Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

  • Lagen om personlig assistans är en styggelse som Vet Bästerberg ligger bakom. I proppen förespeglades kostnader på 4 miljarder som vuxit till 40. Den har å det grövsta utnyttjats av utländska bedragare och tyvärr också av svenska föräldrar vars barn är i så pass dåligt skick att de borde vårdas på institution. Dags att reformera lagen så den får ett utgiftstak och kommer behövande till del.

 21. Ta bort kvinnorna från all makt i samhället så slipper vi fler idiotbeslut.

  Kvinnorna tillbaka till spisen och återinför barnaga!

  • Nej nu har du fel, dom ska inte tillbaks till spisen,
   dom ska ha samma chans att få tjäna egna pengar,
   men det visar sig att kvinnor tar mins lika korkade
   beslut när man kommer till makten, som män innan
   blivit beskyllda för?

  • Ja, glöm inte att utan kvinnlig rösträtt i Sverigeistan hade SD troligtvis haft egen majoritet i riksdagen!

  • Nej, vet du vad! Dra inte alla kvinnor över en kam, då är du inte ett skvatt bättre än de som skyller “alla män” för hur män från patriarkala kulturer beter sig!

   • Konstigt när man kräver kloka medborgare, men inget
    att vi behöver kloka politiker? Och dessa krav ställs av
    sådana som är djupt ansvariga för tillståndet i landet??

  • Verkar att vara en musselösning, det finns bra och kloka kvinnor, samma gäller för män.
   Vi behöver den balans tillbaka som vi hade byggt upp och som fungerade riktigt bra, en ömsesidig respekt, ett naturligt givande och tagande !
   I mina ögon så är det den “nya socialismen” och den “nya feminismen”
   som är det överhängande hotet.
   Största hotet av alla är den icke västerländska “kultur” som tillåts att utbreda sig i våra länder och kravlösheten från familj, skola samt från samhället på alla områden.

Kommentera