Israel stoppade Women’s boat to Gaza


MELLANÖSTERN. Israelisk militär stoppade på onsdagseftermiddagen fartyget Zaytoun-Oliven, som seglar för Women’s Boat to Gaza, vars syfte är att bryta blockaden mot Gazaremsan.

Den israeliska bordningen skedde 60 sjömil från Gaza och gick lugnt till, skriver Haaretz. Fartyget ska nu tas till den israeliska hamnstaden Ashdod.
– Tidigare erfarenheter säger att de kommer att gripas och eventuellt delges någon form av brottsmisstankar. De kommer att hållas kvar ett tag, men det har aldrig tidigare lett till rättsliga efterspel, säger Staffan Granér på Ship to Gaza till TT.

På fartyget fanns 13 kvinnor, varav två svenskor, en av dem V-politikern Jeannette Escanilla.

-Pettersson vill bara upplysa att Israel inte stoppat något fartyg. De begär bara att den eventuella lasten ska gå genom hamnstaden Ashdod för att kontrolleras och sedan landvägen till Gaza.

Öppnas hamnen i Gaza kommer araberna att använda den för transport av vapen. Araberna är erbjuda en moderna hamn i Gaza i utbyte mot fred och att de lovar att inte angripa Israel eller israeler men det vägrar de lova så…

Läs mer…


9 responses to “Israel stoppade Women’s boat to Gaza

 • Mike E

  Detta är alltså kvinnor som är så bortom allt förnuft att de åker för att möta Hamas. en terrororganisation som mördar kvinnor som är otrogna och homosexuella för att dom är homosexuella. Man tror inte det är sant. Men vänstern har en historia av hat till sin egen kultur och en kärlek till dess fiender. Tidigare sympatiserade och samarbetade de t.ex. med diktaturstaten DDR.

  Gilla

 • G

  På vems uppdrag är riksdagsledamot Jeanette Escanilla på resa till Gaza? Har hon månntro tagit ledigt från sitt förtroendeuppdrag eller är det skattebetalarna som står för notan? Vem betalar förresten hemresan för de två svenskarna? Som regel flyger aktivisterna hem istället för att ta båten tillbaka, den uppmärksamme noterar att det heter ”Ship to Gaza”, inte ”Ship from Gaza.”

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Haha! Ja, där kan de gott sitta! Vad fan skulle de ut på sjön att göra? Ett flytetyg fullt av fruntimmer kan väl näppeligen ha någon vettig funktion att fylla, och definitivt inte med feminazistkalkoner ombord. Dumpa passagerarna i någon arabstat – undan det som undan är!
  Andreas 🙂

  Gilla

  • Observator X

   Förbannat bra sagt! Israelerna kan gott överlåta arabälskarfemen till nån känd slavhandlare i sudiarabien så blir vi av med dem.

   Gillad av 1 person

 • huginomunin

  Ingen båt mot Egyptens blockad av gränsen mot Gaza? Som inte ens SR:s reporter Lindå kände till?

  Gilla

 • Mimi N.

  Nämen, guerra – ett ord ! Markören slant …

  Gilla

 • Mimi N.

  Jahaa-ja, javisst ! Jeannette Escanilla precis som fulingen Dinamarca – döttrar till ”la revolución y gu erra como proceso creador” y ”los comunistas nazis”
  Los comunistas = retardada mental ? Si, Jeannette y Rossana tambien !!

  Vem f*n bryr sig om det där mumbo-jumbo ? Inte vi, inte !!
  Cuba Libre ?? Jaa visst – om det är en romdrink med rom, cola och limejuice. Skål !

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: