Folkomröstning i Ungern ogiltig – för få ungrare deltog


INVANDRING. Resultatet från den ungerska folkomröstningen om flyktingmottagande är inte giltigt, enligt tyska Focus. Endast 45 procent av de röstberättigade deltog i söndagens omröstning, vilket innebär att resultatet inte kommer att räknas.

Enligt en opinionsmätning som genomförts efter omröstningen ska 95 procent ha röstat nej.

Folkomröstningen gällde ett EU-beslut om att 1 294 flyktingar ska släppas in i landet eller om ungrarna själva ska bestämma hur många invandrare Ungern ska ta emot.


7 responses to “Folkomröstning i Ungern ogiltig – för få ungrare deltog

 • Involuntarium

  Jojo kan vi utgå ifrån att Stefan Löfvens dagar vid makten har börjat räknas ner, eller vad säger Anna Kindberg Batra och alliansen?

  Hög tid för samarbete med Sverigedemokraterna för Sveriges bästa, eller ska Stefan Löfven och hens regering få fortsätta på inslagen asylturistväg, där Sverige utarmas fullständigt?

  Gilla

 • Lasse

  MSM påstår det är en stort bakslag för Orban, men som fan läser bibeln..
  Valdeltagande låg på ca 45% och 90% röstade nej mot EU, och jag kan inte för allt i världen få detta till ett bakslag, utan detta visar med all tydlighet vad folket vill.
  Lasse

  Gilla

  • Anna

   Nej sidan har just nu 98,2 %. Valet är inte ogiltig! Ungerska parlamentet har redan 2/3 majoritet för en grundlagsändring när landets suveränitet hotas av yttre makter…..Som i detta fallet……

   Gilla

 • Android77

  Gott om 87:or även i Ungern?

  Gilla

  • Stenbock

   Oavsett vad pressen hos EU-kramarna skriver,uttalade sig Orbân efter valet med klara ord. ”Vi kommer med vår stora majoritet,att omsätta valet i en lag i Ungern” .Sedan får väl PK-pressen ångra,att man tog ut skadeglädjen i förväg ! 🙂

   Gilla

  • Stenbock

   Adroid77:
   De du kallar ”87:or”,utgjorde vid dagens val dryga 10 % av de 43 %,som orkade gå och välja…Därför utvärderar jag siffrorna som en stor framgång för oss EU-kritiska.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: