Expressen tycker att det är polisen som är farliga, inte brottslingarna

HATMEDIA. Mitt på förmiddagen drog polisen vapen i ett bostadsområde i Kristinehamn. En knivman i 30-årsåldern ska ha hotat flera personer inne i en lägenhet, samt rispat en person med kniven.


Mannen greps misstänkt för misshandel, men släpptes av åklagaren under eftermiddagen.
Några timmar senare gav sig mannen tillbaka till samma adress – och ska återigen ha hotat personerna i lägenheten.

– Han är nu också misstänkt för olaga hot och det kan också bli frågan om utpressning i samband med detta, säger Morgan Connedal, polisens presstalesman.

-Pettersson noterar att Expressen/GT tycker att problemet är att polisen drar vapen i ett bostadsområde, inte att någon hotar folk med kniv i samma bostadsområde…

expressen_drog_vapen

2 thoughts on “Expressen tycker att det är polisen som är farliga, inte brottslingarna

  1. Uppseendeväckande att man ändå dragit sitt tjänstevapen för att skydda omgivningen från en illgärningsmans framfart. Naturligtvis måste dagens propagandistiska journalistik uppmärksamma detta genom att låta antyda att polisen därmed riskerat övriga på platsen närvarande personer. Helst hade denna ruskiga slaskpress med all sannolikhet velat att rubriken ”Nytt polisvåld” gått i tryck.
    Andreas.

  2. Expressen har väl varken sagt bu eller bä om att dra vapen. De konstaterar bara att polisen drar vapen på förmiddagen mitt i ett bostadsområde och det är kanske inte så vanligt.

Kommentera