Snyfthistoria från SVT-igen!

Idag publicerar SVT/Väst en snyfthistoria om de ensamkommande “barnen” som skall skickas hem från Mölndal.  När de kom för ett år sedan blev de välkomnade med pompa och ståt. Några fick träffa Morgan Johansson och allt såg så bra ut. Nu, har migrationsverket sagt att de är över 18 år och skall avvisas.  

ensamkommande-copy-01-jpg

Mustafa och Azmatgul som båda bor på Torrekullahemmet för ensamkommande barn känner sig lurade. Migrationsverket hävdar att de är över 18 år och skall utvisas. Båda protesterar och säger att de är 16 och 17 år. Problemet är att Mustafa som hävdar att han är 17 år registrerades som 17- åring för över ett år sedan i Bulgarien och det är ett problem – för honom!

Eftersom han kommer från Afghanistan så skall han skickas tillbaka då det inte anses som krigsområde som  ger rätt till asyl.

Azmatgul blev registrerad i Bulgarien som 12-åring (!) och i Ungern som 23-åring på sin väg hit.  Skall de inte söka asyl i Bulgarien?  Nu är det upp till dem att bevisa hur gamla de är, hur nu det skall gå till utan ID handlingar?!  Det finns ju en frivillig möjlighet – tand-, och skelettröntgen??   Lite riskabelt men om de inte ljuger så………..

Chefen på Torrekullahemmet säger att oron stiger bland de boende. Ungdomarna känner sig utsatta för felaktiga beslut som är tagna över deras huvuden.  Ja, det är väl inte så konstigt? De bestämmer inte så självklart beslutas det över deras huvuden.

Många på boendet upplever att all värme och glädje de möttes av förra hösten är som bortblåst. – Nu är det bara kallt, säger Azmatgul till SVT.

Nu avbryts hela processen med skola osv och “männen” skall flyttas till ett transitboende i väntan på utvisning. Azmatgul  säger sig vara rädd för att de nu skall bo med vuxna på transithemmet men ljuger man om sin ålder flera gånger så är detta konsekvensen. Sedan kan man tycka att dessa två inte på långa vägar ser ut att vara lika gamla som en del andra skäggebarn som lyckats lura migrationsverket men det är oväsentligt  i sammanhanget. Det är bara att hoppas att de också får samma behandling.

Torrekullahemmet var tidigare ett “dagcenter” med aktiviteter och butiker för  mindre belevade. Jag köpte ofta en krans eller kvist till graven eller hittade något i deras second hand affär.  De kastades ut till förmån för “barnen” som nu visar sig vara vuxna. Fy för Mölndals Kommun, de är inte ett dugg bättre än andra.  Hoppas att de som bestämmer får sitt straff. Man får inte behandla folk hur som helst och absolut inte  diskriminera våra handikappade till förmån för vuxna lycksökare. Tyvärr så är detta ett vanligt fenomen i hela landet och det måste få ett slut.

Varför hör man inga protester från DHR, de handikappas riksförbund??  Man undrar?

Torrekulla har också varit ett vandrarhem som ligger i Kållered, Mölndals kommun. Ett fantastiskt vackert grönområde – som en oas nära motorvägen E6.

 

Snyftare från SVT

 

 

8 thoughts on “Snyfthistoria från SVT-igen!

 1. Snyfthistoria i SR P1i morse. Ung pojke, hazar och shia, som snart blir 18 skall skickas tillbaka till Afghanistan, ett land hans föräldrar flytt från och han själv aldrig varit i. Reportern Garcia berättar något svävande hur pojken befunnit sig på flykt ETT PAR MÅNADER!!!!!! från Afghanistan, hur duktig han är, hur väl han funnit sig tillrätta här och hur hans framtidsdrömmar nu spolieras när han skall sändas tillbaka och om allt han velat uträtta för Sverige!
  Det slående är hur mycket dessa vänsterjournalister uppehåller sig vid personens DRÖMMAR om det framtida livet och hur allt blir spolierat på grund av utvisningen. DRÖMMAR slås i spillror och det blir genom journalistens retorik indirekt VÅRT ANSVAR som inte låter dessa personer stanna.
  Är det gamla KOMMUNISTMARXISTISKA uppfattningar som spökar och det vikt just den politiska uppfattningen tillmäter DRÖMMAR OM FRAMTIDEN?

 2. Hörde igår hur en kunnig inom migrationsfrågor blev intervjuad av en iransk programledare för lokal radiostation i Malmö gav tips hur det går få uppehållstillstånd i Sverige efter nya reglerna.
  Är man kristen och uppenbart visa detta i sitt hemland och därmed bli förföljd går det i visa fall få. Även om du har en släkting som är handikappad och det går påvisa att han har varit boende i ditt hushåll i hemlandet.
  Upptäckts ensamkommande “barnen” inte ha asylskäl får dem gå klart gymnasium här. Sen kan dem söka på nytt.

  • Detta läste jag på hemsidan men man måste titta ibland för att hålla sig ajour med hatmedia. Finns alltid något att skriva om. Som detta t.ex!

   • À la bonne heure Marie! 😉 Har alltid hävdat att man skall ta del av alla kanaler från media för att få olika vinklingar och information. Det gör att man själv kan få en något sånär sann bild av helheten.

  • Man ska hålla sina vänner nära sig och sina fiender ännu närmare för att man ska kunna veta var haren har sin gång.

Kommentera