Kjell Albins testamente – en svidande vidräkning med vänstern

Kjell Albin Abrahamson har nyss gått bort. Den senaste tiden har han skrivit krönikor för Contra.nu som slår vakt om de traditionella västerländska idealen frihet, framsteg och demokrati.

Contras motto är: för frihet – mot socialism

Kjell Albin sista krönika är en svidande vidräkning med vänstern. Texten är öppen bara för prenumeranter, men vi tar några avsnitt som visar lite om vad Kjell Albin tyckte om vänstern och jag förmodar att hans tidigare arbetsgivare Sveriges Radio ingår i vänstergänget. 

contra_4-2016

”Det intoleranta debattklimatet i Sverige skyller jag på vulgärvänstern som spelar en överdrivet stor roll i opinionsbildningen. Att klistra etiketten fascist på alla meningsmotståndare har sina rötter i intoleranta ideologier som fascism och kommunism, skriver Kjell Albin Abrahamson och jämför med debattklimatet i Tyskland.”

”I Tyskland finns också vad jag kallar för vulgärvänster som också rymmer en floskelvänster,
gnällvänster, stolpskottsvänster, spendervänstern, kulturvänster, identitetsvänster, skygglappsvänster, södermalsvänster, finvänster, gatuvänster, hatvänster, etikettvänster, skäggvänster, rasvänster, kränkthetsvänster, gammalvänster, skrikvänster och kasta sten-vänstern.”

”I Tyskland är vulgärvänstern marginaliserad i samhällsdebatten, i Sverige leder den det offentliga samtalet.”

”Säkert finns det också i Tyskland en Martin Aagård, Henrik Arnstad, Dilan Apak, Lisa Bjurwald, Ali Esbati, Dror Feiler, Göran Greider, Rosanna Dinamarca, Anders Lindberg, Bahrang Tin Tin Miri, Karin Pettersson, Baker Karim, Åsa Linderborg och Fredrik Virtanen, men de återfinns i medielandskapets periferi, i marginalen. I Sverige däremot rör sig de i gammelmedias centrum”.

”För inte så länge sedan fanns på kultursidorna utrymme för konservativa röster som Gunnar Björk, Stig Strömholm, Sven Stolpe, Gunnar Unger. Visserligen är Johan Hakelius förträfflig men kan inteersätta dem alla i vetande och lärdom”.

”I den svenska debatten har vulgärvänstern lyckats tysta alla som inte ylar med ulvarna. Det tydligaste exemplet är det generösa utdelandet av fasciststämpel. Sverige är enligt flera undersökningar ett av världens minst rasistiska länder. Enligt World Value Survey är Sverige det mest toleranta och inkluderade landet i världen mot minoriteter och främlingar. Ändå har vulgärvänstern i kampanj efter kampanj lyckats framställa svenskar som lömska rasister, främlingshatare och latenta lasermän.”

”Det finns gott om extremvänsterorganisationer och nätverk som tillåts arbeta nästan helt ostört av den enögda svenska journalistkåren: Antifascistisk Aktion (AFA), Revolutionära Fronten, Allt åt alla, Syndikalistiska ungdomsförbundet (SUF) eller den senaste skapelsen som visade upp sig på årets Prideparad: Svartrosa blocket vars mål är att stoppa ”poliser, moderater och andra nazister”.”
”Med tanke på den svenska journalistkårens politiska sympatier är det föga förvånande att ämnet kommunism lyser med sin frånvaro. I Sveriges Television har det hackats lök i fler timmar än det visats dokumentärprogram om kommunismens folkmord och förtryck. Nazism är ett ämne som ägnas stort utrymme. Det är bra, androm till skräck och varnagel. Ett krux är att man av medierapporteringen lätt kan få uppfattningen att det nazistiska problemet i Sverige är gigantiskt. Svensk fascism, vågar jag påstå, är i själva verket ett så litet problem att det både massmedialt och politiskt skulle kunna ägnas betydligt mindre uppmärksamhet.”
”Fascism i Sverige skulle uteslutande kunna betraktas som en polisiär fråga. Men då krävs det en annan rikspolischef än Dan Eliasson, den fräckaste och högst betalda politiker som Sverige någonsin har haft, fast han är tjänsteman.”
-Pettersson tackar Kjell Albin Abrahamsson för dessa avsnitt ur hans sista krönika, och hans gärning i övrigt. Vill ni läsa hela och en hel del annat intressant så gå in på Contra.nu och beställ en prenumeration.

 

11 thoughts on “Kjell Albins testamente – en svidande vidräkning med vänstern

 1. Visst är det skönt att det finns människor som förstår verkligheten!
  All ”vänster” bygger på avundsjuka.
  Avundsjuka har sin grund i att individen är lat och inte accepterar
  att andra inte är lata.
  Men ”vänster” tillhör den 50% av befolkningen som är dummare
  än snittet, och det får vi leva med. Där hjälper inte ens evolutionen.

 2. Ledarsidorna.se skriver en ett lysande eftermäle om en sann journalist och presenterar en sista krönika av Kjell Albin.
  Av Petterssons läsarkommentaret framgår att det inte är några ”rassar” som skriver utan Petterssons läsare är sanningssökare.

  • Läst och lärt mig både om Polen, Kjell Albin och Julia Caesar i denna arla morgonstund. Ej heller denna dag blir utan sanning och naturens musik.

 3. Vad jag förstod så dog han i Gdynia, Polen och där vet dem verkligen vad kommunism är. Polen har genomgått en stor förändring. Fått bort alla pk journalister. Är en frihet åka till Polen. Inga muslimer. 50 minuter med flyg från Sturup så är man i en helt annan värld. billigt flyga.

 4. Ett typexempel på medias inställning till verkligheten avspeglas i dagens Expressen då man skriver om oroligheter vid folkets demonstration och kallar den samma för högerextrem . Att denna tillåtna demonstration störs av motdemonstrater vilket utmynnar i att ett antal av densamma omhändertas av polisen visar bara på deras totala avsaknad av sunt förnuft och vett , men det besannar bara bilden av dessa motdemonstranter , och skulle man fråga dom varför dom gapar och skriker skulle säkert 95 procent säga att dom vet inte dom är bara med för att det är roligt och dom övriga 5 procenten är så urbota korkade som tror att dom vet när dom i själva verket inte har en susning om hur en demokrati fungerar.

 5. ”Contras motto är: för frihet – mot socialism”

  Det ställer jag upp på – till etthundra procent!

Kommentera