Arbetslösheten är låg bland inrikes födda

ARBETSMARKNAD. Arbetslösheten bland inrikes födda börjar närma sig en nivå som Arbetsförmedlingen klassar som full sysselsättning. Det rapporterar SR Ekot. 4,2 procent i gruppen inrikes födda är arbetslösa, det kan jämföras med utrikes födda där 21,6 procent saknar arbete.

– Det är en ganska naturlig del av introduktionen i ett nytt land där man behöver börja om från början oftast, säger Gregory Golding, chef på Arbetsförmedlingen i Jönköping där arbetslösheten bland inrikes födda är lägst i landet.

-Pettersson tycker vi ska ta dessa siffror med flera lastbilslass salt.

Bland de utrikes födda ingår även européer så räknar vi bara asylinvandrare ser siffrorna helt annorlunda ut.

Dessutom räknas personer som under en vecka utförde något arbete (minst en timme), antingen som avlönade arbets­tagare, som egna företagare eller oavlönade med­hjälpare i företag till­hörande make/maka eller annan medlem av samma hushåll som sysselsatta.

Personer som deltar i vissa arbets­marknads­politiska program räknas som syssel­satta, t.ex. offentligt skyddat arbete, Samhall, start av närings­verksamhet eller anställ­ning med löne­bidrag eller anställ­ningsstöd räknas också som sysselsatta.

Sedan ska vi inte glömma alla som arbetar i asylindustrin och på grund av asylinvandringen, Migationstjänstemän, poliser, advokater, domare, lärare, sjukvårdspersoal, tolkar osv. De borde med en annan politik kunna ägna sig åt något vettigare…

Antalet arbeten med olika bidrag uppgår till minst 200 000. 

5 thoughts on “Arbetslösheten är låg bland inrikes födda

  1. I siffrorna som kom från Eurostat häromåret, jag vill minnas att det nämndes här också, hade Sverige den högsta skillnaden mellan infödda och ”utom EU invandrare” (troligen kodord för flyttningar). Det berodde främst inte på att ”utom EU invandrarna” var sämst i EU, de låg typ femma från slutet, utan på att svensken låg i topp.

    Högst förvärvsarbetsfrekvens, vill jag minnas, och världens högsta skatter, igen. Hur har det blivit så här och varför åker vi inte till Helgeandsholmen och Rosenbad och erbjuder ockupanterna där en reträttplats i Saltsjön?

  2. Med det höga skattetryck de inrikes födda har på arbete och besparingar undrar man –
    vart går skatterna till?

  3. Ylva Johansson löser arbetslösheten med att fler skall läsa och fler läser för länge. Alla har inte läshuvud.
    Lärlingslöner som finns i Österrike är modellen med där sätter facket sig emot. Allt startade med minimilöner i mitten av 70-talet.
    Gör det enklare starta företag. ROT och RUT förändringen stannade upp utvecklingen inom den branschen.
    Utbyggt återvändarcentrum med praktikplatser på företag som sedermera kan hjälpa till bygga upp krigshärjade länder skulle jag vilja se.
    Pengar från AF och inköp av varor och tjänster från biståndsbudgeten.
    Går inte som sossarna dela ut 2 miljarder till Eritrea rätt ut i luften.
    Låt de som är från Eritrea här lära sig om infrastruktur och annat. Lastbilar, järnväg vet jag inte om det finns? Märklintåg möjligen? Solceller, energi.
    Jordbruk. Ge dem ett par Belgien Blue tjurar så kan dem avla där nere.
    Bör dem väl klara av? Var jag stygg nu?.

Kommentera