Moderat kansli blev muslimskt bönemöte

Under årets ramadan bjöd Moderaterna i Malmö in muslimska församlingar till sina partilokaler.

Denna inbjudan var först i sitt slag, säger en företrädare för Islamic Center. Denna inbjudan visade sig få oönskade konsekvenser.

Om de nu var så oönskade är knappast troligt. I ett av rummen på partihögkvarteret hade nämligen Moderaterna förberett ett bönerum med en stor utrullad matta. Efter måltiden som inreddes med muslimsk tradition, inledde de 30 inbjudna muslimerna sin bönestund.

“Jag tycker inte att bön hör hemma i politiska lokaler”, säger samma företrädare för Islamic Center. Det anser dock Moderaterna i Malmö som inredde ett av rummen i detta syfte. Flera tunga namn inom Malmö-moderaterna har reagerat och hävdar att de aldrig tidigare haft religiösa grupper inbjudna till partikansliet och att en bönestund i dessa politiska lokaler är helt oacceptabla.

Torbjörn Tegnhammar som var en av initiativtagarna ser dock inga problem med inbjudan och förnekar att man inrett ett rum för arrangerade böner, men erkänner att flera gäster hade med sig egna bönemattor. Tegnhammar menar också att partiet ska ha fortsatt dialog med det muslimska samhället. Fattas bara när det allt större antalet muslimer i Sverige utgör en icke obetydlig väljarbas.

Frågan är om Tegnhammar och övriga ansvariga moderater bjöd in Malmös muslimska församlingar i syfte att vinna röster och om de ansvariga ljuger om bönemötet eller inte? Ett mejl är skickat till honom med en del frågor kring arrangemanget. Helt klart är att islam sprider sina tentakler över hela landet och i hela vårt samhälle…med många politikers goda minne.

Sydsvenskan

9 thoughts on “Moderat kansli blev muslimskt bönemöte

 1. Moderaterna letar nya väljare i invandrarområden, efter som dem ser det meningslöst ta väljare från SD i Malmö.
  Bjuda in fienden i sitt bo är dem bra på. Fråga Reinfeldt. AKB går i hans fotspår liksom resten av styrelsen. Undrar om Skåne moderater tycker Stockholmare är smartare än lantisar som Anna Kinberg Batra uttryckte sig för några år sedan.
  En röst på moderaterna är en röst på sosse och vänsterpolitik.
  Vi får väl se i nästa val om Stockholmarna är smartare än moderata välare i Skåne och andra bygder utanför Stockholm?

 2. En förändrad syn på de här individerna måste komma från Storebror USA, att Donald Trump vinner och sätter ner bägge fötterna hårt och mycket bestämt, att dessa muslimer jagas med blåslampa tillbaka till sina hålor där de kommer ifrån….
  Någon måste börja, sedan följer vi efter av bara farten…..

  • Moderater har flirtat med muslimer rätt så länge nu, man måste för sitt eget partis del ha deras röster, socialdemokraterna kan ju inte få alla utan strid. du minns säkert likt mig när Mohammad Mohammad (M) valfuskanklagade Jamal al Haj (S), de stod vid Citygross Rosengård och kivades om nyss komna muslimers kommunala röster.

   Vem minns inte Abdizirak Waberi (M) med sina fyra fruar som han enligt sin ideologi får slå………Waberi planterades in i riksdagen av M.

   Inför valet 2014 välkomnade moderaternas två unga kvinnliga politiska sekreterare en stor grupp med unga muslimskor till kommunalrådsavdelningen i stadshuset, de höll hov i mötesrummet “akvariet”. Såklart ett led i att fiska röster från den allt mer växande muslimska malmöbefolkningen, vad får muslimerna av (M) i gengäld?

   Det är missklädsamt av Malmö-moderaterna att låtsa som man inget gjort förrut för att bli ett muslimskt parti.

   SD-Malmö har öppna mål att spela in bollen i, men med en partisekreterare som skriver brev till expo, då förstår man att allt är en himla röra. Trist.

Kommentera