Fatah: Münchenmassakern då 11 israeliska idrottsmän mördades var en ”heroisk operation”

TERRORISM. Fatah ”Palestinas nationella befrielserörelse” är ett socialistiskt parti, och har status som konsultativ medlem i Socialistinternationalen, således ett syskonparti till de svenska socialdemokraterna. Fatah är en del i den palestinska nationalistiska befrielserörelsen och är den största gruppen inom PLO. Fatahs militära gren kallas Al-Aqsa-martyrernas brigader och är terroriststämplat av Israel, USA, Kanada, Japan och EU.

Mahmoud Abbas är den palestinska myndighetens president och hans rörelse Fatah fortsätter med sin hatiska retorik och ser stolt tillbaka på Münchenmassakern under OS 1972 då palestinska terroristern från terrorgruppen Svarta september mördade 11 israeliska idrottsmän.

På årsdagen av morden, den 5 september, publicerade Fatah ett inlägg där de kallade massakern för en ”heroisk operation”. De la även upp bilder på terroristerna samt gruppen Svarta septembers ledare Salah Khalaf. Fatah skriver att attacken ”visade prov på modet och styrkan som en palestinsk motståndskrigare besitter”.

Palestinian Media Watch

I samband med att Sverige jagade en plats i FN:s säkerhetsråd så sökte och fick utrikesminister Margot Wallström stöd av den Palestinska myndighetens utrikesdepartement. Palestinierna ställde naturligtvis upp som tack för att Sverige  erkänt dem som stat och för de miljarder de fått för att fortsätta korruptionen. Det kallas tjänster och gentjänster.

2 thoughts on “Fatah: Münchenmassakern då 11 israeliska idrottsmän mördades var en ”heroisk operation”

Kommentera