Stäng

Australiens recept fungerar – men till vilket pris?

Australiens stenhårda ”flyktingpolitik” har haft önskad effekt – att stoppa båtarna över havet! De som tar sig in i Australien olagligt via havet kommer aldrig att få kalla Australien sitt hem!  Detta säger General Campbell från Austaliens arme

I en dokumentär som sändes igår kväll på SVT visades förhållanden  på de 2 öar som Australien skickar sina asylsökare till. Kvinnor och barn skickas till ön Nauru i Stilla havet och ensamma män skickas till Papua Nya Guinea och ön Manus.

Australien har ett avtal med Kambodja som tar emot ”flyktingar” som frivilligt åker dit. Endast 5 st under flera år har nappat på detta erbjudande. De flesta av dem har återvänt till sina hemländer.  Australien betalar en ansenlig summa till Kambodja för detta som inte fungerar alls.

Rapporter från flyktinglägren på öarna i Stilla havet  visar misshandel och andra missförhållanden.  Varför de stannar är för mig en gåta. De vet att de aldrig kommer in i Australien trots att de försöker med olika taktiker, bl.a.  självskador.

Australien har efter mycket kritik lovat att stänga lägren på Manus  men de vägrar att låta några av de 800 män som lever där komma till Australien. Flera av dem har befunnit sig på ön i flera år men lagen är glasklar – ingen som kommit olagligt med båt får komma in till Australien. Detta gäller oavsett hur länge de bott i lägret på Manus.

Beslutet att även stänga lägret på Nauru kom efter en rapport som läckt ut om över 2.000 incidenter med sexuella övergrepp, misshandel och självskador. De måste bara finna en lösning som inte omfattar en flytt till Australien.

Australien har fått utstå stor kritik för sin asyl,- och flykting politik, bland annat från FN. Detta är de mäkta trötta på. De anser att de måste hålla en stenhård linje för att avskräcka smugglare och ”flyktingar” från att försöka ta sig in denna väg.  De som bor i lägren lider, framförallt barnen men det är det enda sättet att få dem att förstå att de inte är välkomna denna väg.

Denna dokumentär var sevärd och visas i repris på Kunskapskanalen  13/9 och 17/9.

Samtidigt som man blev illa berörd så insåg i alla fall jag att de lyckats med sin skrämseltaktik och döden på havet har slutat. Somliga kanske inte stödjer metoden men man gör vad man måste.  EU, framförallt Italien, Grekland och Spanien skulle ha en liknande spärr. Inte låta dem komma iland utan slussa dem vidare till flyktingläger ute på en ö. Det måste till en ändring. Smugglare ljuger och tar hutlöst betalt av lycksökare som bara vill till de rika länderna. De ratar alla länder som Rumänien  och Bulgarien, de är för fattiga????  Är man flykting så tar man vad man får, eller??  Nej, de vill bli försörjda och då måste de vidare till Tyskland och Norden – Sverige- Landet som rullar ut röda mattan och betalar allt för dig resten av ditt liv.  Vem skulle inte vilja det??  Problemet är att vi inte har råd. Vi är också för fattiga – vi får låna pengar för att försörja lycksökarna.

Om EU skulle börja att stoppa alla båtar – alla båtar – så skulle det inte dröja länge förrän denna del av ”flyktingtrafiken” skulle upphöra. När de meddelar sina familjer att de inte kommer in i EU så får de hitta andra sätt att försörja sig på. Jag är så trött på detta tjafsande om och med dessa invällare som inte har någon som helst asylrätt här. Varför får de gå lösa på våra gator? Varför sätts de inte i förvar när deras avslag är ett faktum? Varför vräks de inte från sina boenden och skickas hem?

Sverige är det mest mjäkiga av alla mjäkiga länder – Våga stå upp och säg stopp. De små löjliga uttalanden och regler som de inför och säger biter inte på någonting. Fattar de inte att asylsökarna tittar på hur vi gör och inte vad vi säger. Så länge de kommer in och försörjs så kommer de att fortsätta. Så länge vi inte skickar hem dem igen trots att de begått grova brott så kommer det att fortsätta.

Snacka om lika värde för alla människor??? Tänk om vi Svenskar fått en bråkdel av vad migranterna får så hade vi varit glada.  Köp gärna ett hus eller lägenhet till våra barn så att de har någon annan stans att bo än på soffan hos vänner eller kvar hemma vid 30-års ålder. Byt gärna ut mammas tandbrygga så att hon slipper betala 14.000:- från sin folkpension under 6.000:-/månad.  Fattar de inte att folk blir hatiska? Du behöver inte ens ha beviljad asyl för att få nya tänder?? Svenskar låter bli att fixa munnen för att de inte har råd???? Var är lika värde?

Lär från Australien – det får kosta några människors glädje och vara besvärligt – de skall inte sitta med öppna munnar som sparvungar och få allt serverat. Är de på flykt är de tacksamma för allt. Allt borde vara bättre än det de flytt från.  Tyvärr stämmer inte detta med verkligheten och då får man ta till drastiska åtgärder som Australien gjort.

Hade Sverige vågat göra hälften så hade  det hjälpt avsevärt men vem vågar hoppas på något alls???

The Telegraph

16 reaktioner på “Australiens recept fungerar – men till vilket pris?

 1. Inte överraskad om Sverige blir det absolut sista landet på planeten att fatta. Vad är det med oss? Flytta Afrika och Mellanöstern till Sverige och det blir problem. Frågor på det?
  Antagligen vet merparten av oss vad som gäller men knyter handen i fickan. Vad ska till för att vi ska Inse allvaret…

 2. Jag vet inte om jag skulle vilja kalla Australiens flyktingpolitik som ”stenhård” Men det är klart att om man jämför med Sverige så är allt stenhårt!
  Ingen skulle ha släpps in! Det finns inget att resonera om!
  Men Australien är naturligtvis ändå ett föredöme även om dom tyvärr inte har tagit steget fullt ut och stängt gränsen helt för parasiterna!
  Dom ger ändå ett klart och tydligt budskap till andra potentiella invaderare!
  Janne

  1. Jag är glad över att få hålla med Janne: Australiens flyktingpolitik är inte stenhård. Den är bara som den ska vara. De gör bara det de ska gör, skyddar landet mot invasion.
   Hoppas att åtminstone en endaste svensk yrkesofficer spelar upp filmen och tänker efter. Det Australiens militärmakt gör för sitt land bör vara en tankeställare för Sveriges dito. Att vara i Mali med fler obskyra platser och jaga getherdar samt vara militärt överlägsen, det gynnar inte Sverige. Det kostar pengar samt är bortkastad tid när de ska vara hemma och träna inför kommande repatriering.

  2. Roligt att upptäcka en rättrådig och omutligt rationell meningsfrände som inser att man inte har något val då det gäller att skydda nationens medborgare. Handlingskraft och orubblig övertygelse är bristvaror av i dag, och man måste begära av de ytterst ansvariga, dvs våra regeringsmedlemmar, att deras främsta plikt skall vara att agera i nationens och folkets intresse, i stället för att som nu uppbåda all kraft för att krossa oss.
   Andreas.

 3. dum eftergivenhet kommer bli Europas fall…Moder Svea
  går *stolt* i spetsen i detta EU-led, subban fullständigt skiter i
  flertalets TÄNKANDE undersåtars varningar…
  Värstingarna hos ISIS säkert redan nu på plats i EU, å lämnat
  kalifatet tillsammans med välfärdsflyktingarna…ISIS-kärnan
  sitter säkert nu i EU å planerar stordåd i ISLAMS namn

 4. Jag, som bor i Australien, har således inte sett det här reportaget, men det australiska systemet fungerar. Lägren på Manus island och Nauru är inte så dåliga som det rapporteras. Det är oftast UNHCR, som står för dom rapporterna och dom är ganske snedvridna. Det förekommer säkert en del våldtäcker där också, men det är deras egna som gör dom. Det visas alltid bilder på flyktingarna inom stängsel, men dom finns inte längre, dom är fria att röra sig som dom vill, men ställer sig bakom stängslet när en kamera kommer i närheten.
  Jag var själv på Nauru på 60-talet och även om jag vet att det är länge sen, så var det i alla fall då en fin Söderhavsö.
  Som rapporterats, så kommer dom aldrig att komma till Australien, så om dom inte vill stanna där, så hjälper Australiska regeringen med flytt till ett annat land.
  Vad det gäller flyktingarna i Europa, så skulle dom skickas andra vägen till Saudi Arabien, Quatar wller Bahrain, som tillsammans inte har tagit emot en enda flykting och det är muslimska länder.

  1. Mycket intressant redogörelse! Tack för Din rejäla kommentar! Alltför många nyhetskonsumenter accepterar fortfarande dessa ständigt i media florerande flyktingreportage och deras eviga offerstatus, utan att ägna begrepp som vinklade reportage och källkritik den minsta tanke.
   Andreas.

 5. Läste om dessa läger på utlandsmedia. Bl a när asylanterna tände eld på lägret och brände bl a kök och restaurang för 60 miljoner. Det reportaget var inte lika vinklat. Bl a fick de som hade fått asyl leva ute i samhället (på ön) och arbeta och hade skaffat egen bostad. Men de fick inte flytta till fastlandet.

  De talade om hur de hade flytt från krig och förföljelse men det berättades om en iranier som flögs till fastlandet vid en allvarlig infektion i foten och senare avled. Man intervjuade hans föräldrar i Iran och de såg inte ut att ha det fattigt.

 6. Såg det nyss på SVT Play, fy f*n vad vinklat! Men vad kan man förvänta sig av SVT:s vänstervridna godhetsapostlar?! Australien ska tydligen låta alla miljontals asiater (öst- och väst-) som har lust komma och bosätta sig där för att få högre levnadsstandard.

 7. alltid de svaga och minst företagsamma som är de
  mest utsatta…nu blir denna grupp bombad ihop med
  ISIS rester, iom att de används som ”sköldar” av ISIS.
  Skall vi tycka synd om några så är det de kvarvarande
  …ISIS-anhängarna gör nu säkert allt för att blanda sig
  med de flyende…så va det även då 3:e Riket föll

  1. UNGEFÄR SOM DOM FEGA PALESTINIERNA, först anfalla Israel och sen gömma sig på sjukhus och skolor, så när vedergällningen kommer drabbar det sådana som inte ska drabbas?

 8. Australien för officiell statistik på hur mänga asylsökande och asylpretenderade som avlidit i eller i närheten av Australien. Sedan 2011 är det färre än 40 dödsfall varav runt 35 skedde veckan efter regeländringen på farvattnen utanför Australien. De övriga få har inget med havet att göra. (Något osäker på exakta tal då jag tar det ur minnet.)

  Sedan har jag för mig att Australien betalar rundhänt för de som avbryter processen och återvänder. Även sådana som inte har ett uns till asylskäl.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: