Sossarna och rasismen

Hur är det med rasismen inom socialdemokratin och hur nära kopplingar har man med islamismen?

Stefan Löfven intar ofta ett högt tonläge när han kastar ur sig beskyllningar om rasism, men visst borde han sopa framför egen dörr?

Det rasistiska event som Löfvens ungdomsförbund i Stockholm tänker arrangera den 19:e september  kunde kanske bortförklaras med ungdomligt oförstånd, om det nu inte vore för att man tidigare visat upp prov på ett rasistiskt tänkande.

Jag tänker inte, till skillnad från Stefan Löfven, grotta ner mig i Socialdemokraternas historia, även om det nu finns kopplingar till rasbiologi, vänskapliga band med nazister och stängda gränser. Nutiden är mer intressant att diskutera.

Vad sägs om den här informationen som förevisades på SSU Stockholms årskonferens i våras?

skarmklipp

Brukar det inte kallas rasism att dela upp människor efter hudfärg? Jo, visst är det så och även om ”vita” anses anses vara lovliga byten i vänsterkretsar, är det svårt att förklara bort detta. Byt ut ordet ”vit” mot ”svart” eller ”jude” och ni förstår vad jag menar.

Kritiken mot SSU är obarmhärtig (googla får ni se), åtminstone hos borgerliga medier och debattörer. Från vänstermedia och de ständigt närvarande vänsterdebattörerna är det mer dämpat. Tänk att Sveriges största parti nu kan kopplas samman med rasism.

Jag vet inte om den högljudda kritiken mot detta rasistiska event fått ungsossar att tveka, men just i denna stund verkar inte många vara sugna på att höra ”terrorexperten” Rashid Musa tala om islamofobi.

screenshot

Socialdemokratiska ungdomar har även tidigare visat att ”vita” inte ses på med blida ögon. Redan förra året arrangerade samma SSU Stockholm ett rasifierat evenemang på samma plats, Sveavägen 68. Maria-Elsa Salvo, som står som kontaktperson till eventet, har varit i fokus tidigare. 2014 ville hon förbjuda skolor att bjuda in SD och i texten på Nyheter24 visar Salvo att hon är pigg på att exkludera och stänga dörrar för människor hon inte gillar. De här orden är extra roliga; ”Det är idéer, som trots förskönande retorik, reproducerar tankar om att vissa grupper på basis av etnicitet, kultur eller religion erhåller en direkt samt ofrånkomlig koppling till en negativ samhällsutveckling och påtaglig fara”.

2014 uppträdde också Rättviseförmedlingen i Almedalen. Deras mål var att ”Utrota vithetsnormen” och i panelen återfanns Sara Yazdanfar, kommunikatör hos LO och representant för SSU:s förbundsstyrelse. Yazdanfar hade också åsikter om det patetiska hijab-upproret 2013 där hon också fick chansen att spy ut sitt hat mot vita; ”Tolkningsföreträdet har förskjutits från uppropets initiativtagare till en allmän krets vita, icke-religiösa kvinnor…//…Ännu en gång exotifieras människor av en vit medelklass – totalt omedveten om sina egna privilegier”.

Så här kan vi hålla på. Socialdemokraterna har en del att fundera på och nu verkar det t.o.m. som att Johan Westerholm (S) på Ledarsidorna tröttnat.

”Jag kommer inte investera en enda krona till i partiet innan Stefan Löfven och vår nye partisekreterare Lena Rådström Baastad samt därmed hela partiledningen gör upp med den separatistiska identitetskultur som nu allt mer präglar partiet”.

Huruvida Socialdemokraternas kopplingar till rasism kommer att debatteras i mediernas morgonsoffor och debattprogram återstår att se. Socialdemokratiska debattörer har hittills varit ganska lågmälda om detta event och fattas bara. I början på texten nämnde jag ungdomligt oförstånd och visst skulle man kunna förklara detta rasistiska event med de orden, om det nu inte vore så att eventet hålls på sossarnas egen hemmabana Sveavägen 68. M.a.o. är mötet sanktionerat av moderpartiet och med tanke på förra årets ”separatistiska” event, kan man omöjligen vara ovetandes.

Ska ni fortsätta med Socialdemokraternas besvärliga koppling till islamism? Nja, det får vi återkomma till.

 

 

15 thoughts on “Sossarna och rasismen

  1. Hur kan SSU bjuda in Rashid Musa att tala? Och hans ämne? Är vita ungdomar i minoritet i SSU? Han borde tala om vad han och hans islamister kan göra för Sverige istället.

    Annars kan han ta med sig Bilan och sitta i sitt eget ungdomsförbund och spela tyck-synd-om-mig på underläppen och kanske komma fram till att Sverige inte är någonting för dem och ta ett beslut om att resa hem.

  2. Den här artikeln är drygt ett och halvt år gammal men ännu mer aktuell idag för Sverige har ju blivit ännu sjukare och galnare sedan den skrevs.

    ”Kjærsgaard: Sverige sjukaste landet någonsin”

    Det politiskt korrekta Sverige är ett så sinnesrubbat samhällsbygge att det över huvud taget inte låter sig beskrivas med vedertagna statsvetenskapliga begrepp. Det hävdar Dansk Folkepartis tidigare partiledare Pia Kjærsgaard i en debattartikel i Den Korte Avis.

    http://www.friatider.se/kj-rsgaard-sverige-sjukaste-landet-n-gonsin

  3. Här en kvinna i Malmö, medlem i facket och SOCIALDEMOKRAT som lydigt upprepar de SOCIALDEMOKRATISKA flosklerna om den ansvarslösa massinvandringen – hon säger att hon INTE har några problem att överlämna Sverige till muslimerna…..STEFAN LÖVEN MÅSTE VARA STOLT ÖVER DENNA LYDIGA HUND!!!!
    https://youtu.be/cWSMURYM7bA

    • Se från 20 minuter, där en av många kriminella som öppet berättar att han kommit hit och säljer knark i landet utan fungerande polis…..DEN LYDIGA SOCIALDEMOKRATEN FRÅN C:A 23-24 MINUTER!!!

      • Totalt fördärvat hjärntvättad denna svenska kvinna som Ezra Levant intervjuade i Rosengård.Hur många svenskar har indoktrinerats med mind control till att ha samma åsikter som henne? Ruinfeldt och Löfven de grovt kriminella folk och landsförrädarna måste vara mycket nöjda med sådana medborgare som är perfekta offer för den totalitära multikulti ideologin.Skrämmande!

      • Kvinnan är intelligent, uttrycker sig bra på engelska, säkert i FACKET som trakasserar SD sympatisörer, de enda som protesterar ÄRLIGT mot den ansvarslösa massinvandringen av muslimer/araber….
        KNARKLANGAREN vid 20 minuter är intressant, man kan uppenbarligen komma hit och langa knark öppet utan risk för att polis ingriper….Fy fan – ett land i fritt fall!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Jag anser att media och vi alla bör uppmärksamma ungdomsförbundens politik och deras agerande i högre grad än som nu sker. Det gäller inte bara SSU. Det finns ett träsk av stolligheter i ungdomsförbunden. Avskaffa gränserna, fri invandring, förbud mot Nationella (svenska) symboler för att nämna några förslag. Vi ska inte glömma att det en gång fanns en viss Fredrik Reinfeldt i MUF. Ett dylikt misstag vill vi knappast återupprepa.

  5. Att det ska vara så svårt att skriva Johan Westerholm heter ledarsidornas skribent. En lysande sida som sågar sossarna, regeringen, Aftonbladet m fl vid fotknölarna nästan dagligen.

  6. Sossar gör i högsta grad skillnad på folk. Man har gjort det tidigare och gör det nu idag.

    Det värsta med det, är att man så uppenbart gör det bland sina egna medlemmar och väljare.

    Sedan är jag så fruktansvärt trött på att så många människor, använder sig av orden rasist och hatar, om var och vartannat som de uttalar sig om.

    Vad är det för fel med att säga ”jag gillar inte det/dig”, ”jag tycker inte det” eller något liknande , istället för att missbruka ordet hatar?

    Hur många levande människoraser finns det på vårt jordklot?
    Ja just det….. en. Kanske lite svårt att vara rasist då?

    Vad är det för fel med ordet oliktänkande?

    Det är väl det som demokratin bygger på.

    Att folk verkligen har olika åsikter om religion, etniska kulturskillnader samt i alla möjliga politiska och samhällsfrågor, som berör oss alla människor.

  7. I Stefans lysande inlägg nämner han Bengt Westerholm, ledarsidorna.se. Läs! ”Vi bygger murar. Det blir vår död” Äntligen har BW beslutat vad han länge insett, stt socialdemokratin är död. RIP.
    Välkommen, du har kvalifikationer och trovärdighet att bli minister i en samlingsregering (utan v, s, mp, & c. Dessvärre blir kd 2018 under spärren). Välj!

  8. Ja SD och S är väldigt lika framförallt gäller det synen på personligt ansvar, stat och kommun skall ordna allt.

Kommentera