Zigenarkungen, vi jobbar hårt…


ZIGENARE, även kända som romer, är en omtalad och kanske förtalad minoritet i Europa. Ofta kallas de ”tiggare” men det är långt ifrån alltid sant. Många av de fyra tusen stadsborna i  Buzescu, i Rumänien, är zigenare, rika zigenare som äger fina hus, lyxbilar och smycken.

De säger, att deras pengar har kommit från hård arbete, som de kallar tiggerierna i väst. Andra har gjort pengar på ”metallhandel”, ett tredje gäng har blivit rika på det kommunisterna konfiskerade efter andra världskriget.

Nåväl, rapporterna i PK-media visar inte hur duktiga en del av zigenarna är på det de gör.

-Pettersson misstänker att de har en hel del extraknäck vid sidan om också och de rika ziggisarna borde kunna hjälpa de mindre bemedlade men solidaritet ziggisar emellan verkar inte funka…

Hemma hos zigenarna

När greve Antonius kom till Sverige


14 responses to “Zigenarkungen, vi jobbar hårt…

 • Roland ram

  Metallhandel= sj’s signalkablar och jordflätor
  När dom ropar ut tågförseningar på grund av signalfel menar dom igentligen , förseningar på grund av långfingrade zi…are.

  Gilla

 • Åke Moberg

  I min ungdom gjorde jag och två kompisar en överenskommelse med en svensk zigenarfamilj vilka hade samlat på sig en stor skrothög vilken skulle lastas på järnvägsvagn. Avtalet var 5 kr för var och en, vi slet som djur och när det var klart cyklade vi upp till deras illegala tältby. Betalning, nej det blev ingen. Hövdingen skrattade oss rakt i ansiktena och sa att de var för fattiga.
  De är inte fattiga men min åsikt är att de är arbetsskygga för att inte skriva lata.
  Araber och zigenare delar sista plats på min gilla lista.

  Gilla

 • age

  En god vän till mig, guldsmed i 2:a generationen, tvingades bygga om sin butik för att zigenarna stal så mycket från honom.

  Gillad av 1 person

  • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

   Din hårt ansatte vän håller säkerligen sitt försäkringsbolag under armarna, och man kan bara göra sig en föreställning om den förlust han lider genom denna kriminella verksamhet. Att bedriva ärlig handel inom ett anarkistiskt, rättslöst samhälle kan inte innebära annat än en ständig kamp för att värja sig mot attacker…
   Andreas.

   Gilla

 • Moderaterna 2018

  De får väl kopiera SD och därmed utveckla det ”sociala samvetet”.
  Så att alla blir lika fattiga.

  Gilla

  • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

   Man kan knappast undgå att uppmärksamma den ögonskenliga frånvaron av gillanden som dessa av Petterssons hustrolls författade kommentarer stoltserar med… Alltnog! Popularitet förpliktigar och varför sträva efter vårt godkännande? 🙂

   Gilla

 • Mimi N.

  Vämjeligt, vulgärt !!! Finns inte ord som är hårda nog för att beskriva avarten som fastnat djupt i alla samhällen. Det onda orsakat av zigenarnas organiserade brott är obotligt. Deras motsarighet i Sverige är inget annat än PK-maffian med den korrupta regeringen högst uppe, i pyramidspetsen.

  Gillad av 1 person

  • Pica pica

   De tycks ha en stark drift att visa sina rikedomar på ett litet överdrivet sätt.
   Ser stora kors i utsmyckningen. Skulle vilja att Mimi berättar något om deras tro/religion och kanske därigenom förstå deras värdegrund och moral?

   Gilla

   • maj

    Moral? En zigenare är aldrig otrogen .om du rör deras barn dör man.dom har en kristen inriktning.det är ett nomad folk.dom älskar friheten dom finska o indiska zigenare är inte äkta det är zinti som är ursprunget kommer ifrån Grekland Italien Frankrike Tyskland och Ryssland det är sagor att alla själ osv ni har fått med er det ifrån modersmjölken OK inlägg är dokumenterat och anmält tycker nog Petersson bör sluta skriva nedlåtande om allt TR väntar Tommy!!!!!

    Gilla

 • Hans Nilsson

  En zigenare har aldrig utsöndrat en svettdroppe genom arbete.

  Gillad av 1 person

 • killeri

  Världens dyraste droppar – Zigenarsvett.

  Gilla

 • ossie

  Ja att råna och stjäla kan vara ett hårt ”jobb”.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: