Jätteprotest mot slumlägret i Calais

2 000 demonstranter, bestående av lastbilschaufförer, poliser, fackföreningsmedlemmar och bönder, demonstrerade igår i den franska staden Calais och krävde att det beryktade slumlägret ”Djungeln” rivs.

”Djungeln” inhyser runt 10 000 migranter från främst Afrika som alla vill till Storbritannien och dessa har stökat till det rejält för polis, långtradarchaufförer och boende på orten.

Chaufförer vittnar om att de attackerats av migranter när de avslöjats i lasten. Långtradare har attackerats med sten, flaskor och andra föremål. Bensinbomber har kastats, träd har fällts över vägen, bilar har satts i brand för att hindra trafiken på väg mot Storbritannien och förare har angripits med machetes och motorsågar.

Boende på orten vittnar om en situation som bara blir värre och värre och många ortsbor är nu rädda för att ens gå ut.

Även bönder i trakten har drabbats. Inte bara för att deras arbetsfordon har attackerats och vandaliserats, utan också för att deras grödor förstörts när mängder av migranter rört sig över åkrar och betesmark.

Också butiksägare protesterar mot lägret, då deras verksamheter märkt av en kraftigt minskad turisttillströmning.

En av de protesterande säger:

”Vi konfronteras dagligen med detta problem, dag efter dag, natt efter natt och vi fruktar alla att detta kommer sluta dåligt, mycket dåligt”

Protesterna växer nu runt om i Europa och att det kommer sluta med något riktigt dåligt är nog många ense om. När folket fått nog, agerar folket!

The Guardian

5 thoughts on “Jätteprotest mot slumlägret i Calais

  1. Varför betala vi horribla summor till försvaret när de ändå inte gör något mot den pågående ockupationen av Europa? Va ha vi för nytta när vi skickar militären till Mali, Afghanistan, Syrien, Irak mm. när de behövs för att försvara oss i Europa.
    Om gemene manen börja göra något är det inget annat än nödvärn.

    • Så många gånger som jag undrat detta. Sänd dem, i ett första skede, till att patrullera Sveriges gräns mot Danmark.
      Under tiden, omedelbart samarbete med Italien och Grekland om hur vi stoppar båtarna på Medelhavet.
      I Mali kostar det bara pengar…

Kommentera