Asylinvandringen ökar trots löften om det motsatta


INVANDRING. Regeringen och Moderaterna har tävlat i att framställa sin linje som den mest restriktiva med tillfälliga uppehållstillstånd och skärpt anhöriginvandring. Gränserna skulle säkras, men gränskontrollerna har i stort sett upphört i praktiken. Det görs bara sedan flera månader stickprov där enligt Polisen.

Med oskyddade gränser, över 100.000 ärenden som väntar och med ett fortsatt inflöde på knappt 3000 asylsökande i månaden så är det långt kvar innan vi över huvud taget kan tala om att det som regeringen och Moderaterna talar om är genomfört i praktiken.

beviljade-uppehallstillstand

Tvärtom mot vad som sägs från regering och migrationsverk, att Sverige skulle ha stramat åt sin asylpolitik, till EU:s mest restriktiva, så får allt fler asylsökande stanna i Sverige. Det visar den senaste statistiken från Migrationsverket.

 • I januari 2016 fick 38 procent av dem som sökte asyl här bifall
 • I juli var det 71 procent, som fick ja
 • I augusti 61 procent.
 • Hittills i år har sammanlagt 34.466 asylsökande fått permanent uppehållstillstånd(PUT)
 • ”Rekordåret” 2015 fick 36.645 PUT
 • Glöm inte bort att till detta kommer anhöriginvandringen. Alla som fått permanent uppehållstillstånd har rätt att ta hit sina närmast anhöriga
 • Endast 62.000 ansökningar har behandlats av de 165.000 asylsökande som kom förra året så siffrorna lär stiga en hel del, utöver det har det kommit 20000 asylansökningar hittills i år
 • Migrationsminister Morgan Johansson sade i början på året att 80.000 personer som fått avslag skulle lämna landet, men han vet inte hur det ska gå till. Förra året var det knappt 10000 som återvände frivilligt.

Innan regeringen Reinfeldt kom till makten 2006 låg antalet asylansökningar på 50000-10000 per år. Sedan dessa har antalet närmast exploderat.

-Pettersson konstaterar att trots att Alliansen vid valet 2006 saknade en uppgörelse om Migrationspolitiken så lovade man en stramare flyktingpolitik och hur det har gått med det vet vi.

Integrationsverket avskaffades 2007 och ersattes med Migrationsverket, vilket gjorde ungefär lika stor skillnad som att byta namn på zigenare till romer.

Arbetsförmedlingen har övertagit kommunernas ansvar för etablering och med tanka på att AF:s budget ligger på 80 miljarder så kan det inte kallas annat än en katastrof.

Nåväl, år 2014 fick Alliansen sparken men katastrofen fortsätter…87:an vill väl ha det så här…

Läs mer på Invandring & Mörklägging


8 responses to “Asylinvandringen ökar trots löften om det motsatta

 • Nytt rekord för uppehållstillstånd i år | Petterssons gör skillnad!

  […] Asylinvandringen ökar trots löften om det motsatta skrev vi i början på september, men att antalet asylsökande minskar, hittills i år har 27 000 […]

  Gilla

 • jockfall

  Många av våra fängelser är fulla. Gissa var merparten av fångarna kommer från?

  Gilla

 • Kalle

  Bluffen är genomskådad vi vet vad du gör Stefan.

  Gilla

 • Tony

  Det är skrämmande att en Byfåne ska leda landet, att han dessutom
  är omgärdad av en samling papegojor som upprepar samma saker hela
  tiden att det går bra för Sverige, trots att vi kan se motsatsen på dom flesta
  områden.För, Svensken tittar hellre på skitprogrammen i TV, från
  propagandaministeriet kablar man ut att brottsligheten inte
  ökat med den ökade invandringen, detta trots att av 100 brottslingar så bär
  95 ett utländskt namn, alltså ren desinformation, likadant när arbetsmarknadsministern ljuger om att arbetslösheten minskar, att det är konstlade skattebetalda jobb som kommer till håller man tyst om?
  Så kan man hålla på att på punkt efter punkt konstatera att Sverige styrs av en samling LÖGNHALSAR som tagit lögnen som hjälpmedel för att fortsätta
  köra landet ner i avgrunden. Men Svensken kommer väl att fortsätta att ge lögnhalsarna fortsatt förtroende, Hen verkar att vara nöjda bara man får dom
  program på TV som Kommunist SVT förser dem med enbart för att hålla dem borta från samhällskollapsen som kommer närmre för var dag, hellre än att se vart det barkar hän byter dom kanal till TV 4 som också kör sina
  insomningsprogram! Det jävliga är att det är kommande generationerna som kommer att få ta dom värsta Smällarna

  Gilla

 • Vargkvinnan

  Allt som den här idiotregeringen säger och lovar ska man tolka tvärsemot!!! De har ljugit för svenska folket i alla tider!!!!ÄR DET NÅGON SOM LITAR PÅ DESSA MUPPAR????Ska vi inte kasta ut mupparna snart????

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Att ARBETSFÖRMEDLINGEN får kosta 80miljarder är en skandal, det är dubbelt upp mot vad försvaret kostar.
  Minns vad min far tyckte om Arbetsförmedlingen, att det var för ”förståndshandikappade”, den som VILL HA ETT JOBB SKAFFAR DET SJÄLV!!!
  Jag fattade att det var precis som sägs i artikeln att det väller in dysfunktionella individer över gränsen till Sverige, 7klövern har gett sådana SIGNALER – hur många gånger har vi inte hört Stefan Löven säga att ”VI SKA STÅ UPP FÖR ASYLRÄTTEN!” – det mina vänner betyder att det fortsätter att välla in den typ av människor vi inte vill ha i Sverige, dvs araber/muslimer!
  INSIGNAL – MOTTAGARE = UTSIGNAL! 7klövern sänder helt fel signaler till MOTTAGARNA från Somalia, Eritrea, Afghanistan med flera skitländer, konsekvensen eller UTSIGNALEN blir att de tar sin feta värdelösa muslimska släkt och kommer hit och ansöker om asyl samt skriver in sig hos Skattemyndigheten och får de sista siffrorna och därefter FÖRSÄKRINGSKASSAN….Bra för dem men KATASTROF FÖR SVERIGE OCH SVERIGES BEFOLKNING!

  Gilla

 • malmobon

  Vi ser idag demonstrationer av vårdpersonal m.fl. Tyvärr sammankopplas den inte med invandringen. Pk media döljer sanningen.
  Tar inte slut förren efter nästa val, då SD får inflyttande. Spelar ingen roll vilka andra parti folk röstar på. Samma usla politik.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: