Alliansens damer

INSÄNDARE. Vissa av Alliansens damer verkar ha problem med det motsatta könet, i synnerhet nu när Jimmie så chevalereskt sträcker ut handen och bjuder upp till dans. Både Anna och Ebba står där och trampar, medan Annie än så länge är panelhöna.

Anna är stursk som vanligt och har tackat nej till dansen, eftersom Anna anser att SD är ett rasistiskt parti. Ebba tycker också saker om SD och uttalar sig, men hon vet inte riktigt vilken fot hon ska stå på, och håller stadigt i kopplet till den lilla dvärgpudeln hon för säkerhets skull har med sig. Hon verkar vilja dansa men passar sig noga för vad Anna skulle tycka om hon skulle svinga sig ut i dansens virvlar. För båda damerna vill ju så gärna återigen komma in i maktens korridorer.

Men jag undrar om damerna inte är litet väl unga för de båda verkar ha missat Moderaternas egen historia.

Inför valet år 1979 intervjuades dåvarande Moderatledaren Gösta Bohman i Dagens industri om hur han såg på det växande gapet mellan i- och u-länder. Moderatledaren svarade: ”Vi måste ju ta in andra element i bilden. I soliga länder behöver man inte vår typ av dyra hus. Där kan man leva i plåtskjul och plocka bananer från träden.”

Boman kritiserades för sitt uttalande om ’vi och dom’, då uttalandet ansågs rasistiskt.

Ref. Svenska skandaler, 117 avslöjanden som skakade Sverige, av M Bergling & F Nejman, 2014

Lilla My

6 thoughts on “Alliansens damer

  1. Vi har en spännande tid framför oss. Många politiker säger att det är långt kvar till valet som någon sorts bortförklaring till att de inte tar ställning och inte gör något. Som om de vill ha alla vägar öppna och inväntar bättre opinionssiffror. Men tiden går fortare än de tror.

    Om vindarna vänder kommer kanske Jimmie att uppvaktas……

    • Den patetiska bilden visar på ett effektivt sätt hur de mindre begåvade delarna av den kvinnliga befolkningen tar ställning utifrån sina egna primitiva, nedärvda behov av att urskillningslöst förbarma sig. Man kan, med förlov sagt, näppeligen undgå att hysa en misstanke om att även ett visst mått av ”tantsnusk” kan inkluderas. Dessa damers kascherade förhoppningar lär väl ej heller komma på skam, ity de nyanlända ynglen aldrig gjort sig kända för vare sig god smak eller nämnvärt omdöme…
      Andreas 😉

  2. Annie Lööf gläfser ju precis som vanligt. Den människan har jag verkligen svårt för. En riktig näbbgädda som tror hon är störst, bäst och vackrast.
    AKB svarar i princip aldrig rakt på en fråga. Ett praktexempel på en yrkespolitiker som det är oerhört svårt att känna förtroende för. EBT tycker jag faktiskt är bra på det stora hela. Ännu bättre är Sara Skyttedal.

  3. Sedan har vi de så kallade gröna, deras sektledare har i olika omgångar visat vad de bryr sig om miljön (stadsjeepar, flygpendling, giftiga båtfärger bara för att nämna några). De tycker att det är OK att importera från ett bra mycket resurssnålare habitat till vårt energikrävande samhälle som ställer högre krav på individen än vad de förmår klara av samtidigt som de gått på myten om koldioxid som är det nya sättet att kontrollera folk när religionen inte längre biter.

Kommentera