Välfärdsvalet 2018


INSÄNDARE. Valet år 2018 kommer att handla om invandringen, välfärden och om invandringens påverkan på välfärden. Väljarna kommer fortsätta tappa förtroendet för regeringen i allmänhet och Stefan Löfven i synnerhet. Deras verklighetsbild stämmer nämligen inte överens med folkets.

Många orosmoln kommer kvarstå. Inte minst frågan om ”integration” – ur ett såväl ekonomiskt som kulturellt perspektiv. Det kommer fortsätta ligga högst på dagordningen.

Sverige styrs dessutom av en historiskt svag regering som inte längre försöker kamouflera det som vi andra kallar oduglighet.

På många sätt befinner sig i ett träsk av osanningar. Som ingen annan statsminister har Stefan Löfven legitimerat ett omoget politiskt spel.

Socialdemokratin har förvandlats från en folkrörelse till en slags yrkesförening för en lågutbildad politisk adel som livnär sig på politik. En allvarlig aspekt på denna förvandling är att de har starkare gemensamma intressen med varandra än de har med sina väljare – med vanligt folk.

Det är därför den förda politiken handlar mer om lojaliteter än om den folkvilja som de borde avspegla.

Många av folkets frågor ställs därför utanför den offentliga politiska debatten och vanliga människors åsikter släpps inte fram i etablerade medier utan hänvisas till andra forum på nätet.
Vår demokrati upplever sin största förtroendekris sen den etablerades.

Madeleine E Nilsson


16 responses to “Välfärdsvalet 2018

 • Moderaterna 2018

  ”Välfärden” Jaha ”folkviljan” Är månne folkviljan att de som arbetar skall försörja dem som inte förstått att var och en har ett ansvar för sin egen situation.
  ”Det sociala samvetet” verkar uppmana folk till att enbart kräva men negligera ansvaret att bidra.
  Bidra betyder inte enbart att andra skall bidra och absolut inte att just bidrag skall vara ett sätt att försörja sig.
  Enbart i svåra nödfall skall bidrag ges.
  Den del av ”folkviljan” som skall försörja de glada bidragstagarna lär annars tröttna på sin påtvingade roll.

  Gilla

 • rannug

  Ca 70-80% av svenskarna kommer att rösta pk 2018. De flesta svenskar har idag har en skattesats runt 30 om några år kommer den att öka till 40-50 (såvida man inte fortsätter att låna). bilbränder våld mord våldtäkter ökar den psykiskt sjuke svensken sover vidare.

  Gilla

  • Pettersson

   Rannug. De flesta svenskar har en skattesats på 50-60 procent.

   Löneskatt, arbetsgivaravgift, moms, punktskatter, osv.

   Gilla

   • rannug

    Jag menar den (kommunalskatt+landstingsskatt) som staten (skatteverket) drar på bruttolönen, men det är helt riktigt räknar man med moms mm. så kommer man nog lätt upp i 40-50%. Frågan är när den tröge svensken ska vakna är han villig att betala 60 70 80 90 eller kanske 100% i skatt för bilbränder mord skolbränder våldtäkter?

    Gilla

 • Peter Skoglund

  Madeleine E Nilsson ord, är ju redan en verklighet, som fasadpolitiker inte vill prata om.

  KI har lite mer info än våra fasadpolitiker om de närmaste åren………

  ”Konjunkturinstitutet spår rejäla skattehöjningar i sin nya prognos.

  Kommunalskatten höjs med nästan 1 krona de närmaste åren.

  Om personaltätheten i offentlig sektor ska kunna upprätthållas och regeringen samtidigt ska nå upp till det nya överskottsmålet kan regeringen tvingas höja skatterna i offentlig sektor med drygt 30 miljarder kronor under åren 2018-2020.”

  http://www.di.se/artiklar/2016/8/31/ki-sa-mycket-maste-skatten-hojas/

  Gilla

 • Göran A

  Bra skrivet!
  Hoppas bara svensken inser detta och inte fortsätter låta sig lugnas och luras. Som så många gånger förr under senare år…

  Gilla

 • malmobon

  Alliansen fyller 2 år och DÖ lever sitt liv i snart 2 år med mobbning av SD.
  AKB har satt ner foten. Not in my Watch som Donald Trump säger om invandrare från muslimska länder.
  Inte mycket som förenar Alliansen idag. Centern vill så sart som möjligt återgå till den gamla generösa flyktingpolitiken. Mp kopierat SD men kopia blir aldrig lika bra som originalet. Hoppas väljaren förstår detta också.
  Liberalerna ställer sig inte bakom energipolitiken. Inga subventioner av vindkraft.
  Har vi egentligen någon demokrati i Sverige?

  Gilla

 • Trodé

  Problemet i nästa val är att propagandan lyckats övertyga många om att det enda alternativet SD är rasistiskt, men hoppet är det sista vi överger.

  Gilla

 • Mimi N.

  Jag känner inte igen namnet Madeleine E Nilsson. Vem hon än är, kan hon inte vara annat än en god människa: hon hyser trots allt en viss optimism om framtiden. Ska man bli lika optimistisk ? Det jag vet är att folk är rädda för att rösta för rätta och hederliga politiker – de som verkligen ‘make a difference’ i den korrupta politiska arena.
  Nästa val kommer att likna ett uppträdande på cirkus, ett spel för galleria. PK partierna kommer att ljuga, tvätta hjärnorna på pöbeln – en pöbel bestående av araber och afrikaner. De är beredda att lyncha den som säger ofolkligheter. Kalla mig pessimist, skeptisk, Tomas tvivlaren, whatever …

  Gilla

 • JEX

  Hållå eller…… Löfven just nu… ”Ingen Polis kris” Vad menar karln? Är han blind…Nej han försöker mörka…eller försöker han mörka att hela samhället håller på att braka ihop tack vare att han har varit för naiv förra hösten och låtit dessa araber och afrikaner välla in i landet. Avgå Löfven du skiter i oss vanliga Svenskar och utsätter oss för fara och otrygghet.
  Jag är före detta sosse och kommer liksom 2010 och 2014 års val att rösta på SD 2018.

  Gilla

 • Janne

  Valet 2018 är nog betydligt mer än bara ett ”välfärdsval” Jag skulle vilja påstå att det är ett ödesval för Sverige.
  Får SD 51% så har vi dock en chans att rädda landet. Men skulle dom få bara 40% och ingå i en koalition med andra partier så är det troligast kört!

  Ja, det finns massor av orosmoln. Integrationen är bara ett exempel. Varför ska vi integrera människor som inte alls hör hemma i Sverige och som dessutom påstår sig vara flyktingar? En flykting skall ju återvända till sitt hemland när kriget är slut, eller hur.

  Vidare så styrs Sverige i dag av en ganska stark regim, tyvärr! Den är stark såtillvida att vad än dom gör så får dom ändå applåder och ograverat medhåll av ”motståndarna” Sjuklövern håller ihop.
  Och den är också stark eftersom dom också har 100% stöd och support från hela den islamska världen.
  Regeringen Löfven är en hatfull genomrutten islamsk förrädarregim. Dom går (lyder) islamisternas ärenden till 100% och gör allt dom bara kan för att förinta, våldta och byta ut den svenska befolkningen.

  Regimen är stark också därför att dom också åtnjuter 100% stöd från media! En svag media föder en svag regim som vore betydligt lättare att bli av med, men dom här förrädarna har som sagt media fulla stöd.

  Jag ser mycket pessimistiskt på framtiden för Sverige, allt för många odugliga och ondskefulla feminister sitter på höga poster i samhället och blir svåra att bli av med.
  Valen 2018 kommer att avgöra vårt definitiva öde!
  Janne

  Gilla

  • Göte

   Tyvärr är det så att det är kommande generationer som det är synd om och som kommer att få ta smällen som uppstår då Sverige går under på riktigt. Jag är glad för min skull att jag är så gammal som jag är och förhoppningsvis inte kommer att uppleva Sveriges totala utplåning från kartan.

   Gilla

 • Nisse

  Vi väntar på en SD Regering möjligen att Batra tanten kan få en obetydlig roll i den regeringen…………….

  Gilla

 • Android77

  ”Sverige styrs dessutom av en historiskt svag regering som inte längre försöker kamouflera det som vi andra kallar oduglighet.”

  Bra formulerat. Vi har en regering som bara låter tiden gå.

  Gilla

  • Stromboli

   Det finns en ekonomisk orsak, en högst personlig orsak och den fyller med svenska skattebetalares ihopslitna slantar de korruptas fickor !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: