”Flickorna blir tryggare när de får vara i en egen grupp.”

INSÄNDARE. Skolinspektionens beslut att tillåta den muslimska friskolan Al-Azharskolan införa könsuppdelade idrottslektioner måste vi reagera starkt på! Beslutet rimmar väldigt illa med vårt arbete att utveckla jämställdheten i vårt land.

Nina Da Mata som är idrottslärare på den aktuella skolan i Stockholm hävdar att: ”Flickorna blir tryggare när de får vara i en egen grupp.” Ett argument som jag inte köper. I förlängningen innebär enbart detta att eleverna inte får någon möjlighet att lära sig att behandla sina medmänniskor som individer utan i första hand som könsvarelser.

Barn ska undervisas i vetenskaplig anda och inte med utgångspunkt i kvinnoförtryckande dogmer som dessutom inte får ifrågasättas. Om vi inte får stopp på det här förstärker vi bara ytterligare framväxten av religiösa enklaver.

Det paradoxala här är dock Skolinspektionens inställning till denna ideologi. När det gäller islam, finns uppenbarligen inget kritisk tänkande. Det är hög tid att Skolinspektionen börjar fundera på vilken värdegrund vårt land ska byggas på i framtiden – en med flera parallella samhällen där sharia gäller, eller en byggd på västerländska värderingar som jämställdhet, jämlikhet, yttrandefrihet, demokrati och barns rättigheter.

Jag trodde det var självklart för de flesta av oss att vi inte vill se en sådan här utveckling i skolmiljöer (eller i samhället). Till syvende och sist handlar det här enbart om införandet av kontrollmekanismer som tvingar flickors att underordna sig. Hade vi inte lämnat den tiden bakom oss?

Könsuppdelade idrottslektioner lär enbart hyllas av islamister som inte står upp för jämställdhet och svenska värderingar om demokrati och lika värde.

Madeleine E Nilsson

10 thoughts on “”Flickorna blir tryggare när de får vara i en egen grupp.”

  1. På min tid hade vi gemensam gymnastik till 3:e klass 4-9 var vi uppdelade i tjejer och killar. Vi hade dock gymnastik samtidigt och ibland tillsammans som då vi t.ex. spelade brännboll eller hade dans på schemat. Tror inte att detta påverkade vår syn på jämlikhet. Vi tjejer tyckte det var skönt att slippa de ”barnsliga” killarna åtminstone några lektioner i veckan :D. Största skillnaden ligger nog i att det inte var av religiösa skäl vi var separerade utan snarare vetskapen om att tjejer och killar utvecklas olika snabbt samt har olika fysiska förutsättningar… Det räckte med hur pinsam man kände sig när man inte kunde vara med på de gemensamma simlektionerna då man kommit upp i ålder och fått mens…

  2. Vem kommer bli den förste i detta landet att säga nu är det som det är. Vi har många sextörstande muslimer i det här landet. Och då får virätta oss efter det. Och då får muhamedanerna precis som dom vill till slut. Med könsindelada samhällen och kvinnor som måste gömmas under sopsäckar.

  3. @Claes H
    Upptäckte inte tjejerna din klumpighet när du inte hade gymnastikkläder på dig?
    Jag är fullständigt övertygad om att för en stor majoritet av befolkningen i Sverige så vill de absolut inte skilja tjejer och killar på det här viset. Att man har blandade skolor och arbetsplatser är avgörande för trivseln.
    För de som absolut inte vill vara med om detta kan de antingen åka hem, eller i svenskars fall gå i särskola.

  4. I gymnasiet var tjejer med på gymnastiken. Det var inte alls roligt, för en kille som mig. Att behöva visa för tjejer (som man ofta nog gillade) att man är rätt klumpig…
    Bättre då i grundskolan (det här var länge se’n) när killar och tjejer hade gymnastik var för sig.

  5. Jag tror att könssegregerad undervisning är överlägsen blandad. Men det är väldigt orättvist att bara utlänningar tillåts göra det här.

  6. Skolinspektionen – de behöver granskas själva. Man undrar vad de håller på med?????

  7. Det skall inte vara ”lika värde” utan lika rätt till värdighet. Enligt FNs mänskliga rättigheter om det är det hon syftar på.

  8. Skall inte finnas muslimska friskolor. Måste bort.
    Steg för steg islamiseras sosse och Mp Sverige.
    Politiker förstår inte. Kan inget om islam.
    Därför är det mycket viktigt alla stödjer och röstar på SD.

Kommentera